Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tradice hokeje mužů v Karviné pokračuje, začíná krajskou ligou

Karviná |

Úplně od nuly odstartoval v Karviné nový hokejový klub HK Baník Karviná. Momentálně hrají muži krajský přebor a drží se na čtvrtém místě v tabulce.

Navázat na tradici a úspěšné roky týmu ledního hokeje, který se ve městě hrál pod názvem HC Baník Karviná se od letošního roku pokouší zkušení trenéři Aleš Flašar a Petr Smeták se svými svěřenci. Nově vzniklý klub HK Baník Karviná splnil všechna kritéria Českého svazu ledního hokeje a disponuje licencí, která je opravňuje hrát soutěže organizované tímto svazem. Klub začíná od píky, momentálně bojují v krajské lize.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "V Karviné hrála spousta hokejových osobností a chceme na ně navázat."

Tým je složený z několika kmenových karvinských hráčů, který je doplněn hráči na hostování.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Troufám si říct, že máme hodně šikovné hráče na hostování, z Vítkovic, z Třince, z Českého Těšína, Havířova. Jsme získali tři slovenské hráče, dva jsou to studenti vysoké školy báňské, v našem týmu najdete hráče, kteří mají za sebou extraligových dorostů, extraligových juniorek nebo tady máme několikanásobného mistra Polska za seniory, to jsou hoši, kteří mají kolem 30 let a předávají zkušenosti mladým. Smyslem je vytvořit dobrou partu, což se nám podařilo."
Jan Ovčaří, hokejista HK Baník Karviná: "To, že se tady znovu obnovil hokej je pro mě super, protože jako šestnáctiletý kluk jsem tady hrál své první utkání za Karvinou, teď se tady vracím po X letech a myslím, že je to fajn, nás to baví, lidi to baví, je vidět, že si to fanoušci užívají a moc si toho ceníme."
Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "je to fajn, jsme velké město, zaslouží si, aby mělo zastoupení alespoň v této lize, kde se teď začíná, ale ambice klubu jsou větší a doufám, že se nám je podpořit naplnit a postoupíme do vyšší ligy soutěže.” 
Matyáš Daňa, hokejista HK Baník Karviná: "Já jsem se rozhodoval, kam ještě za hokejem jít na konci své kariéry a jelikož jeden z nejbližších krajských, které se hrají, je právě Karviná. Já jsem vybíral i hodně podle kluků, jací budou v šatně a jsem spokojený, ta atmosféra je úžasná, vedení nám vychází vstříc."

Hráčům se věnuje Aleš Flašar. Má více jak dvacetiletou trenérskou a dvacetiletou hráčskou kariéru. Momentálně se s týmem drží v horní části tabulky.

Aleš Flašar, trenér HK Baník Karviná: "Já tady dost kluků znám, jsou to srdcaři. Tvoří se celkem solidní parta, máme kvalitního brankáře a to jsou rozhodující momenty. Matyáš v brance, ten chytá výborně, to je stěžejní bod pro nás. Klukům se daří, začali jsme dávat góly, zvedlo se jim sebevědomí a dobrá parta v šatně no.” 
Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Chceme hrát dobrý hokej, chceme přesvědčit karvinské fanoušky, že stojí za to se na nás přijít podívat a chceme dokázat, že máme na to, abychom pokračovali v té tradici hokeje karvinského a cílem je uhrát play off.”


Další podpora fanoušků hráče potěší, za každého dalšího budou velmi rádi. Fanoušci najdou informace na facebookových stránkách Karviňoci nebo na oficiálních stránkách hkbanikkarvina.cz

Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "Hraje se přeci jen i pro fanoušky,zatím jich chodí docela dost a musíme jim za to poděkovat a za to jim patří velký dík.”
Radek Dubský, zástupce fanklubu Karviňoci: "Je úžasné, že to není jen nějaké pokřikování zbůhdarma, ale žijeme hokejem, bavíme se hokejem. Nejbližší domácí zápas je teď v neděli, 19. listopadu, hrajeme derby ś Orlovou, určitě přijďte k nám fanoušci, buď se můžete přidat k nám do kotle nebo sednout na stadion, můžeme společně fandit a povzbuzovat naše kluky."

Zápas začíná tuto neděli ve tři hodiny odpoledne.

Nahlásit chybu


K tématu

Na zimním stadionu v Karviné se konal hokejový turnaj pro děti O pohár Miroslava Fryčera

30. března 2024 12:04 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hokejový klub Karviná uspořádal pro děti z různých klubů měst České republiky první ročník turnaje O pohár Miroslava Fryčera. Zápasy byly rozloženy do dvou dnů, na ledě zimního stadionu se potkalo celkem osm týmů.

V Karviné se konal hokejový turnaj dětí z celé republiky

28. března 2024 15:04 | Celý MS kraj | Monika Danková | Karvinský expres

Hokejový klub Karviná uspořádal pro děti z různých klubů měst České republiky první ročník turnaje O pohár Miroslava Fryčera. Zápasy byly rozloženy do dvou dnů, na ledě zimního stadionu se potkalo celkem osm týmů.

Zimní stadion se dočká nové podoby, přibude wellness nebo běžecký ovál

10. května 2023 21:31 | Opava | Adéla Pluhaříková

Proběhlo slavnostní zahájení rekonstrukce zimního stadion v Opavě. Součástí rekonstrukce byla i demolice sousedící budovy bývalého autosalonu. Nevyhovující stavba z konce 50. let minulého století bude nahrazena moderní stavbou za více jak 360 milionů korun.


Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Důl Gabriela nabídne návštěvnické centrum i expozici

Další strategický projekt dostal přiklepnutou dotaci z evropského Fondu pro spravedlivou transformaci. POHO Park Gabriela se stane centrem pohornické krajiny, z bývalého dolu Gabriela vznikne návštěvnické centrum s bohatým programem a poutavou expozicí o těžkém životě horníků a jejich rodin.

Klienti domova Kamenec ochutnali světovou kuchyni, tentokrát je čekala kuchyně mexická

Zdravý svět seniora na stole – tak se jmenuje akce, která čtyřikrát do roka obohatí program uživatelům domova pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě. Jejím cílem je seznámit seniory se zdravými a netradičními jídly české i zahraniční kuchyně.

Kariéroví poradci mají k ruce publikaci Vercajk

V rámci projektu OKAP II vznikla velmi užitečná publikace s výstižným názvem Vercajk kariérového poradce. Byli jsme na jejím křtu.

V Karviné zahájili sezónu v oblíbeném areálu Loděnice ve velkém stylu

Karvinská Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se nyní v oblíbeném volnočasovém areálu uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Léta čekání končí. Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Dnes 14:09 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

V Orlové proběhl 36. ročník cyklistického závodu Gracia

Ve čtvrtek 24. Dubna se konal v Orlové šestatřicátý ročník mezinárodního cyklistického závodu žen Gracia Orlová.

Májový den v životických sadech navštívily stovky lidí, kteří si odnesli nejen jablka

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den s bohatým programem. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

Včera 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Muži SK Stonava body doma nevybojovali

Včera 13:46 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti hostili tabulkově slabší Krásné Pole. Zápas se domácímu týmu nepovedl, body si odvezli hosté.

Lekcja ze strażakami

Rok temu pogadanka na temat ochrony przeciwpożarowej cieszyła się wśród uczniów polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach żywym zainteresowaniem, tak więc członkowie Ochotniczej Straży Pożarowej w Suchej Górnej obiecali powtórkę – wzbogaconą o część poglądową. Zajęcia prowadzone w gwarze zaczęły się od teorii, ponieważ należało....

Tradice hokeje mužů v Karviné pokračuje, začíná krajskou ligou
Vydáno 14. listopadu 2023 16:19, Karviná, Monika Danková
Úplně od nuly odstartoval v Karviné nový hokejový klub HK Baník Karviná. Momentálně hrají muži krajský přebor a drží se na čtvrtém místě v tabulce.

Navázat na tradici a úspěšné roky týmu ledního hokeje, který se ve městě hrál pod názvem HC Baník Karviná se od letošního roku pokouší zkušení trenéři Aleš Flašar a Petr Smeták se svými svěřenci. Nově vzniklý klub HK Baník Karviná splnil všechna kritéria Českého svazu ledního hokeje a disponuje licencí, která je opravňuje hrát soutěže organizované tímto svazem. Klub začíná od píky, momentálně bojují v krajské lize.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "V Karviné hrála spousta hokejových osobností a chceme na ně navázat."

Tým je složený z několika kmenových karvinských hráčů, který je doplněn hráči na hostování.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Troufám si říct, že máme hodně šikovné hráče na hostování, z Vítkovic, z Třince, z Českého Těšína, Havířova. Jsme získali tři slovenské hráče, dva jsou to studenti vysoké školy báňské, v našem týmu najdete hráče, kteří mají za sebou extraligových dorostů, extraligových juniorek nebo tady máme několikanásobného mistra Polska za seniory, to jsou hoši, kteří mají kolem 30 let a předávají zkušenosti mladým. Smyslem je vytvořit dobrou partu, což se nám podařilo."
Jan Ovčaří, hokejista HK Baník Karviná: "To, že se tady znovu obnovil hokej je pro mě super, protože jako šestnáctiletý kluk jsem tady hrál své první utkání za Karvinou, teď se tady vracím po X letech a myslím, že je to fajn, nás to baví, lidi to baví, je vidět, že si to fanoušci užívají a moc si toho ceníme."
Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "je to fajn, jsme velké město, zaslouží si, aby mělo zastoupení alespoň v této lize, kde se teď začíná, ale ambice klubu jsou větší a doufám, že se nám je podpořit naplnit a postoupíme do vyšší ligy soutěže.” 
Matyáš Daňa, hokejista HK Baník Karviná: "Já jsem se rozhodoval, kam ještě za hokejem jít na konci své kariéry a jelikož jeden z nejbližších krajských, které se hrají, je právě Karviná. Já jsem vybíral i hodně podle kluků, jací budou v šatně a jsem spokojený, ta atmosféra je úžasná, vedení nám vychází vstříc."

Hráčům se věnuje Aleš Flašar. Má více jak dvacetiletou trenérskou a dvacetiletou hráčskou kariéru. Momentálně se s týmem drží v horní části tabulky.

Aleš Flašar, trenér HK Baník Karviná: "Já tady dost kluků znám, jsou to srdcaři. Tvoří se celkem solidní parta, máme kvalitního brankáře a to jsou rozhodující momenty. Matyáš v brance, ten chytá výborně, to je stěžejní bod pro nás. Klukům se daří, začali jsme dávat góly, zvedlo se jim sebevědomí a dobrá parta v šatně no.” 
Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Chceme hrát dobrý hokej, chceme přesvědčit karvinské fanoušky, že stojí za to se na nás přijít podívat a chceme dokázat, že máme na to, abychom pokračovali v té tradici hokeje karvinského a cílem je uhrát play off.”


Další podpora fanoušků hráče potěší, za každého dalšího budou velmi rádi. Fanoušci najdou informace na facebookových stránkách Karviňoci nebo na oficiálních stránkách hkbanikkarvina.cz

Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "Hraje se přeci jen i pro fanoušky,zatím jich chodí docela dost a musíme jim za to poděkovat a za to jim patří velký dík.”
Radek Dubský, zástupce fanklubu Karviňoci: "Je úžasné, že to není jen nějaké pokřikování zbůhdarma, ale žijeme hokejem, bavíme se hokejem. Nejbližší domácí zápas je teď v neděli, 19. listopadu, hrajeme derby ś Orlovou, určitě přijďte k nám fanoušci, buď se můžete přidat k nám do kotle nebo sednout na stadion, můžeme společně fandit a povzbuzovat naše kluky."

Zápas začíná tuto neděli ve tři hodiny odpoledne.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000040072/tradice-hokeje-muzu-v-karvine-pokracuje-zacina-krajskou-ligou