Nové gastrocentrum v budově Střední školy techniky a služeb v Karviné obsahuje několik nových odborných učeben pro obory, týkajících se gastronomie.
Yvetta Kałužová, ředitelka Střední školy techniky a služeb Karviná: “Zbourali jsme staré odborné učebny pro obor Kuchař-Číšník a pro obor Cukrář. A díky projektantům a odborným firmám jsme vystavěli naprosto nové gastrocentrum. Gastrocentrum 21. století vybavené nejnovější technologií. Zároveň v těchto učebnách určitě budeme vyučovat dospělé, kteří mají zájem si dodělat výuční listy, rekvalifikační kurzy, ale bude to sloužit pro všechny žáky.”
Studenti jsou z nových prostorů odborných učeben nadšení, a to i kvůli dlouhým měsícům, kdy museli na praxi docházet jinam.
anketa: studenti SŠTaS: "Je to pěkné, je to lepší, jak to staré." "Určitě ta kuchyň je lepší, než byla předtím, a jsme rádi, že tu můžeme mít ty praxe a tak, že nemusíme chodit někde dál."
Jan Veřmiřovský (ANO), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: “Naším úkolem a cílem je právě celkově renovace a investice do vybavení škol, protože přeci jenom trendy, které jsou moderní, tak jdou dál a dál. To znamená, je to pro nás důležitá investice nejenom do gastrocentra, ale celkově do vybavení našich škol a celkově zařízení.”
Nové odborné učebny na Střední škole techniky a služeb splňují veškeré současné kvalitativní standardy, týkající se trendů a gastro techniky.