Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dolański Gróm po raz dwunasty

Stonava |

Dwunasty Dolański Gróm przeszedł do historii. Znów udowodnił, że jest imprezą bardzo popularną wśród amatorów dobrej muzyki i dobrej zabawy. To zasługa prawie stuosobowej grupy wolontariuszy z karwińskiego koła PZKO.

Marek Matuszynski, organizator: „Muzyka zawsze jest dobra, kuchnia zawsze jest dobra. Ugotować nie wiem ile tam set porcji bigosu, przygotować kiełbaski, przygotować mięso na grilla, to jest naprawdę sporo roboty. A ten główny sztab organizacyjny ten w zasadzie zaczyna działac drugi dzień po tym, co zakończymy Dolański Gróm, to już szykujemy ten kolejny, no żeby załapać się z dobrymi zespołami na nasz termin.”

I tym razem organizatorzy trafili w gusta publiczności.

Bogdan Zemene, organizator: „Słucham z różnych źródeł, radio internet, no tam szukam ciekawych brzmień, ciekawych zespołów.”

Program rozpoczął zespół Kambo. To był jego w ogóle pierwszy publiczny występ.

Igor Seider, zespół Kambo: „Na pewno jest w tym hip hop, no bo ja czuję, że to jest mój podstawowy środek wyrazu, chociaz zdarza mi sie też śpiewać, są mocne rify. Ale też znajduje się miejsce na elektronikę, bo też bardzo jaramy się takimi brzmieniami. Więc staramy się to łączyć w takiej jakiejś fajnej proporcji, robić coś swojego, autorskiego.”

Również zespół Stan Bukowski potrafił rozruszać karwińską publiczność.

Robert Ostoja-Lniski, zespół Stan Bukowski: „Mimo tego, że jesteśmy zaczepienie w tych czasach retro, to chcemy dać trochę świeżości, trochę nowości, trochę takiej energii z XXI wieku właśnie.”
Stan Bukowski, lider zespołu: „Jest to mieszanka tego, co już kiedyś słyszeliśmy, zwłaszcza kiedy chodzi o muzykę rockową, i tego, co chcielibyśmy dać nowego od siebie.”

Polską gwiazdą wieczoru była IRA, której koncerty od trzydziestu pięciu lat cieszą się wciąż niesłabnącym powodzeniem.

Artur Gadowski, zespół IRA: „Wybieramy te najlepsze piosenki, naszym zdaniem, te, które nam się fajnie gra, i te, o których wiemy, że chce słuchać publiczność i razem z nami oczywiście śpiewać i bawić się na koncercie, i dlatego koncert wygląda, tak jak wygląda (śmiech).”
ankieta, goście Grómu: „IRA to jest po prostu moja sercówka.” „Co mnie sprowadzilo? No, zainteresowanie muzyką polską.” „Super atmosfera, super koledzy.” „Mają tu trzeba dobre jodlo, muszym rzyc, muzyka też dobro.” „Hlavně Habera, hlavně dobré pití a dobrá zábava.“

Ażeby ta dobra zabawa mogła trwać jeszcze długie lata, organizatorzy włączają do przygotowania festiwalu także młode pokolenie.

Patrik Koch, organizator: „Jest to przywożeni i odwożeni tego, co jest potrzeba i no i ta ´strefa plażowa´.”

Program zakończył Paľo Habera i jego zespołu Team. Dolański Gróm był jednym z zaledwie dwu tegorocznych koncertów tego popularnego zespołu.

Nahlásit chybu


K tématu

FM City Fest 2024 bude ve větším areálu. Mirai chce přivézt i světové hvězdy

23. října 2023 16:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Jeden z nejoblíbenějších hudebních festivalů v kraji, frýdecko-místecký FM City Fest, oznámil velkou novinku. Na šestý ročník ho čeká přesun do většího areálu. Díky tomu ho zřejmě čeká zápis ho historie města. Organizátoři totiž chtějí přivézt do města světovou hudbu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.


ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Dnes 15:45, vydáno dnes 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 20. září ve dvě hodiny odpoledne se v Moravskoslezském kraji otevřely volební místnosti pro krajské a senátní volby. Televize Polar bude jejich celý průběh sledovat v této online reportáži. Další informace a reportáže můžete najít také na stránce polar.cz/volby. Sledujte s námi aktuální volební dění v našem regionu.

Lidi ze zatopených oblastí volby moc nezajímají. Nejvíce starostí mají s úklidem svých domovů

Ochotu jít k volbám lidé v zatopených oblastech moc nemají. V Opavě extrémní povodeň nejvíce odnesly městské části Kateřinky, Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Karlovec. Držkovice voda dokonce odřízla od okolního světa.

Jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020

Pojďme si připomenou jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. Předchozí krajské volby se nesly v duchu koronavirové pandemie. Platila přísná hygienická opatření a zavedlo se také tzv. drive-in hlasování, pro voliče v karanténě nebo v izolaci.

Dálnice D1 je v Bohumíně stále neprůjezdná, přitéká na ni stále voda z přilehlé lokality

Dopravní situace se po celém kraji stále zlepšuje a postupně se daří zprůjezdňovat další komunikace. Dálnice D1 je ale bohužel stále uzavřená od Ostravy směrem na Polsko. V Bohumíně na komunikaci totiž stále přitéká voda ze zaplavených lokalit.

Pravidelní voliči v Domově Duha jsou připravení, volební komise je navštíví už za pár hodin

Na krajské volby se několik dní dopředu připravovali i v sociálním zařízení, Domově Duha v Novém Jičíně. Předem museli zjistit zájem voličů a návštěvu volební komise s urnou. Svůj hlas se tu rozhodlo odevzdat 16 klientů.

Úklid začal i ve vodou odříznutých Držkovicích, Vávrovicích, Palhanci a Karlovci. Škody jsou obrovské

Držkovice, Vávrovice, Palhanec, Karlovec, Kateřinky. V těchto opavských městských částech extrémní povodeň napáchala největší spoušť a škody. Lidé měli v domech i dva metry vody a zbyly jim jen oči pro pláč.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

Při zátahu na prodejce nezdaněných cigaret celníci našli i zlaté šperky a detektor odposlechů

Dnes 10:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchodníky s nezdaněnými cigaretami udeřila zásahová jednotka českých celníků, přičemž na slovenském území s nimi spolupracovali tamní kolegové.

Hasiči stěhují výkonná čerpadla do dosud zaplavených míst

Dnes 9:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Situace v zaplavených lokalitách Moravskoslezského kraje se postupně zlepšuje. Velkokapacitní čerpadla odčerpávají vodu z nejvíce postižených míst a hasiči je poté přesunují do dalších míst. Lidé v celém regionu také mohou využít psychosociální pomoc specialistů.

V Horní suché odhalili pamětní desku k důlnímu neštěstí

Uplynulo 50 let od důlního neštěstí, které se stalo na Dole František v roce 1974. 12. září se utrhlo těžní lano s horníky, kteří fárali do šachty. V tu dobu bylo v kleci 34 pracovníků, bohužel osm lidí nehodu nepřežilo.

Školáci si na náměstí Republiky užili bohatý program v rámci Evropského týdne mobility

Havířov se opět připojil k Evropskému týdnu mobility a Evropskému dni bez aut. Hlavní program se konal na náměstí Republiky. Tématem letošní kampaně byl „Náš společný prostor“.

Před 50 lety zemřelo na Dole František osm horníků, jejich jména jsou nyní na pamětní desce

U skipové věže v areálu bývalého Dolu František byla nově instalována pamětní deska se jmény horníků, kteří zahynuli při důlní nehodě. Zavzpomínat na své kolegy přišli i bývalí horníci.

Nadační fond P. Novotného společně s havířovskou nemocnicí otevřel pro pacienty Kavárnu života Jany Feberové

Nadační fond Pavla Novotného společně s havířovskou nemocnicí otevřel pro onkologické pacienty Kavárnu života Jany Feberové. Dcera zesnulé bývalé náměstkyně primátora věří, že její maminka by z toho měla radost.

Nemocnice v Havířově otevřela Kavárnu života Jany Feberové, která byla dlouholetou dobrovolnicí

Nadační fond Pavla Novotného společně s havířovskou nemocnicí otevřel pro onkologické pacienty Kavárnu života Jany Feberové. Dcera zesnulé bývalé náměstkyně primátora věří, že její maminka, která nemocným pomáhala, by z toho měla radost.

Motorkáři vyrazili na společnou jízdu Stonavou

18. září 2024 13:33 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

V neděli 8. září se Ve Stonavě uskutečnil sraz motorkářů. Zájem o tuto akci byl velký. Na svých mašinách přijeli nejen motorkáři ze Stonavy, ale i širokého okolí.

Dolański Gróm po raz dwunasty
Vydáno 13. července 2022 14:31, Stonava, Otýlie Tobolová
Dwunasty Dolański Gróm przeszedł do historii. Znów udowodnił, że jest imprezą bardzo popularną wśród amatorów dobrej muzyki i dobrej zabawy. To zasługa prawie stuosobowej grupy wolontariuszy z karwińskiego koła PZKO.

Marek Matuszynski, organizator: „Muzyka zawsze jest dobra, kuchnia zawsze jest dobra. Ugotować nie wiem ile tam set porcji bigosu, przygotować kiełbaski, przygotować mięso na grilla, to jest naprawdę sporo roboty. A ten główny sztab organizacyjny ten w zasadzie zaczyna działac drugi dzień po tym, co zakończymy Dolański Gróm, to już szykujemy ten kolejny, no żeby załapać się z dobrymi zespołami na nasz termin.”

I tym razem organizatorzy trafili w gusta publiczności.

Bogdan Zemene, organizator: „Słucham z różnych źródeł, radio internet, no tam szukam ciekawych brzmień, ciekawych zespołów.”

Program rozpoczął zespół Kambo. To był jego w ogóle pierwszy publiczny występ.

Igor Seider, zespół Kambo: „Na pewno jest w tym hip hop, no bo ja czuję, że to jest mój podstawowy środek wyrazu, chociaz zdarza mi sie też śpiewać, są mocne rify. Ale też znajduje się miejsce na elektronikę, bo też bardzo jaramy się takimi brzmieniami. Więc staramy się to łączyć w takiej jakiejś fajnej proporcji, robić coś swojego, autorskiego.”

Również zespół Stan Bukowski potrafił rozruszać karwińską publiczność.

Robert Ostoja-Lniski, zespół Stan Bukowski: „Mimo tego, że jesteśmy zaczepienie w tych czasach retro, to chcemy dać trochę świeżości, trochę nowości, trochę takiej energii z XXI wieku właśnie.”
Stan Bukowski, lider zespołu: „Jest to mieszanka tego, co już kiedyś słyszeliśmy, zwłaszcza kiedy chodzi o muzykę rockową, i tego, co chcielibyśmy dać nowego od siebie.”

Polską gwiazdą wieczoru była IRA, której koncerty od trzydziestu pięciu lat cieszą się wciąż niesłabnącym powodzeniem.

Artur Gadowski, zespół IRA: „Wybieramy te najlepsze piosenki, naszym zdaniem, te, które nam się fajnie gra, i te, o których wiemy, że chce słuchać publiczność i razem z nami oczywiście śpiewać i bawić się na koncercie, i dlatego koncert wygląda, tak jak wygląda (śmiech).”
ankieta, goście Grómu: „IRA to jest po prostu moja sercówka.” „Co mnie sprowadzilo? No, zainteresowanie muzyką polską.” „Super atmosfera, super koledzy.” „Mają tu trzeba dobre jodlo, muszym rzyc, muzyka też dobro.” „Hlavně Habera, hlavně dobré pití a dobrá zábava.“

Ażeby ta dobra zabawa mogła trwać jeszcze długie lata, organizatorzy włączają do przygotowania festiwalu także młode pokolenie.

Patrik Koch, organizator: „Jest to przywożeni i odwożeni tego, co jest potrzeba i no i ta ´strefa plażowa´.”

Program zakończył Paľo Habera i jego zespołu Team. Dolański Gróm był jednym z zaledwie dwu tegorocznych koncertów tego popularnego zespołu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/stonava/11000032406/dolanski-grom-po-raz-dwunasty