Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Polska książka czeskim dzieciom (Polská kniha pro české děti)

Stonava |

Na wystawie polskiej książki zaprezentowano czeskie tłumaczenia bajki Beaty Ostrowickiej A ja tak chcę. (Na prodejní výstavě polské knihy byl prezentován česká překlad polské knihy Beaty Ostrowické.)

Nahlásit chybu


Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

23. června 2024 21:07 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

23. června 2024 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Pohodový den v darkovském lázeňském parku

Lidé, kteří přišli v sobotu 22. června do areálu Historických lázní Darkov, si užili příjemné odpoledne. Připravený tam byl program plný pohody, hudby, zábavy, gastronomických zážitků a prohlídek.

V Karviné-Starém Městě se opravuje místní komunikace

22. června 2024 14:01 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V těchto dnech probíhají práce na náměstí Ondry Foltýna v Karviné-Starém Městě. Je o opravu silnice, která si vyžádala i dopravní omezení.

V Karviné se konalo Mistrovství Moravy v bench pressu, skvělé výkony předvedly i dívky

22. června 2024 13:17 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V tělocvičně Střední školy techniky a služeb se uskutečnil 1. ročník Mistrovství Moravy v disciplíně bench press. Soutěž byla určena mladým lidem od 14 do 23 let a účastnily se jí i dívky.

Na Masarykově náměstí se konal Karvinský plenér u kašny

22. června 2024 9:28 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Masarykovo náměstí v Karviné po dlouhých letech opět ožilo plenérem. Mladí umělci napříč školami tady před zraky kolemjdoucích lidí kreslili uhlem na malířských stojanech umístěných u kašny.

Knihovna pasovala předškoláky z MŠ Petřvaldská

21. června 2024 17:38 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Havířovská knihovna celoročně připravuje vzdělávací programy i pro děti z mateřských škol. Závěrečným rozloučením bylo pasování předškoláků.

Radnice v Havířově úřadovala opět na náměstí, lidem představila novou komunikační aplikaci

21. června 2024 17:30 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Pokud chce havířovský magistrát prezentovat nějaký projekt, vyrazí s mobilní radnicí přímo za občany. Tentokrát lidem město představilo novou komunikační síť.

Polska książka czeskim dzieciom (Polská kniha pro české děti)
Vydáno 13. listopadu 2007 0:00, Stonava, Eva Bednářová
Na wystawie polskiej książki zaprezentowano czeskie tłumaczenia bajki Beaty Ostrowickiej A ja tak chcę. (Na prodejní výstavě polské knihy byl prezentován česká překlad polské knihy Beaty Ostrowické.)

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/stonava/19788/polska-ksiazka-czeskim-dzieciom-polska-kniha-pro-ceske-deti