Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Strážníci zachránili mladou ženu před skokem ze Svinovských mostů

Dnes 12:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vysokou míru profesionality a empatie prokázala hlídka ostravských strážníků, která minulý týden rozmluvila mladé ženě záměr skočit ze Svinovských mostů do kolejiště. K záchraně mladé ženy výraznou měrou přispěl i strážník obsluhující kamery.

V září startuje 23. roční soutěže amatérských kapel Líheň

Líheň je amatérská soutěž kapel, která se těší velké oblibě. Na konci září se rozjede již 23. ročník. Ten další ale začne v podstatě vzápětí. Proč, prozradil ve studiu ředitel soutěže Marek Slonina.

Řidič se zákazem řízení po marném zběsilém ujíždění odmítl testy na alkohol i drogy

Dnes 10:15 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hodně důvodů k ujíždění před policejní hlídkou měl 39letý muž, který sedl za volant i přes úředně uložený zákaz a navíc se na něj bude při následném řízení pohlížet, jako by řídil pod vlivem alkoholu či drog, protože se po zadržení odmítl podrobit testům.

Memoriál Jiřího Rašky byl po roce opět s mezinárodní konkurencí

Velký sportovní zážitek se konal ve Frenštátě pod Radhoštěm. Proběhl další ročník Memoriálu Jiřího Rašky ve skocích na lyžích. Po roční odmlce opět jako součást mezinárodního FIC cupu mužů.

Voda zatopila pavilon v ZŠ M. Kudeříkové v Havířově, škola hledá náhradní prostory pro 170 žáků

Kvůli prasklé hadičce na toaletách došlo v Základní škole Marie Kudeříkové v Havířově k zatopení celého jednoho pavilonu. Škola teď musí rychle vymyslet, kam umístit zhruba 170 žáků.

MS kraj přispívá složkám IZS na vybavení. Policie chystá nákup zdravotnických batohů

Moravskoslezský kraj si velmi zakládá na špičkové vybavenosti složek integrovaného záchranného systému a proto jim často na nákup či modernizaci techniky a vybavení připívá. Aktuálně tak policie chystá nákup zdravotnických batohů pro ošetření střelných ran.

Ve Vrbně pod Pradědem dobrovolníci zachraňují Lidový dům, bývalé centrum kultury města

Včera 19:33 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lidový dům, dříve centrum kulturních akcí ve Vrbně pod Pradědem, již několik let chátral. Město dokonce zvažovalo jeho demolici. Několik zastupitelů města dalo hlavy dohromady a založilo spolek „Zachraňme Liďák“ s cílem obnovení života kulturního domu.

Nález válečné munice uzavřel dopravu mezi Plesnou a Polomí, pyrotechnik pumu zneškodnil

Dnes 8:59, vydáno včera 17:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pondělí odpoledne museli policisté uzavřít pro veškerou dopravu silnici mezi Velkou Polomí a Malou Plesnou. Poblíž vozovky byla nalezena munice, kterou musel prozkoumat pyrotechnik.

Populární komiksové bubliny pronikly i do Muzea Novojičínska

Popularita komiksů v posledních letech stoupá. Dostaly se i do Muzea Novojičínska. Děti se tu na workshopu mohly seznámit s tím, jak komiks vzniká a třeba jaké jsou druhy komiksových bublin.

České a polské děti se během prázdnin poznávaly navzájem

Během letních prázdnin zorganizovalo PZKO Karviná- Ráj projekt, který spojuje české a polské děti. Společně trávily čas poznáváním zajímavých míst v pohraničí.

Dolní Lutyně měla svůj první obecní den, připojil se i zámek

Atraktivní program se odvíjel v sobotu 24. srpna na obecní slavnosti v centru Dolní Lutyně. Nechyběly atrakce pro děti, stánky s občerstvením a hudební hosté.

Novojičínská synagoga se po letech otevřela veřejnosti

V rámci Dne židovských památek se v Novém Jičíně otevřela veřejnosti budova bývalé synagogy. Objekt, který slouží jako archivní depozitář, není běžně přístupný. Budoucnost by ovšem mohla jeho osud změnit.

Baseballisté Arrows prohrávají v semifinále 0:3 na zápasy

Baseballisté Arrows Ostrava se po loňském boji o záchranu v extralize letos probojovali mezi čtyři nejlepší týmy. V duelu o postup do finále narazili na brněnské Draky a zatím se jim bohužel vůbec nedaří.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Záchranný vrtulník musel do Beskyd. O zraněnou se mezitím postarala Horská služba

Záchrana pacientů pomocí palubního jeřábu vrtulníků je stále častější, zejména v případě úrazů v horském terénu. V neděli spěchali záchranáři do Beskyd, kde se při pádu zranila cyklistka. Do příletu vrtulníku se o pacientku postarala Horká služba.

Prázdninový čtvrtek v knihovně: dívky se věnovaly kráse, kluci fotbalu

Knihovna byla v létě otevřená nejen pro čtenáře, ale bavila děti i během svých “prázdninových čtvrtků”. V jednom dopoledni připravila pro dívky setkání s vizážistkou, zatímco kluci si mohli zahrát fotbalový turnaj.

Trhy ve Frýdlantě měly atraktivní program, předvedl se provazochodec a zazpívali Lounová, Poetika a Tros discotequos

V centru Frýdlantu nad Ostravicí se u příležitosti svátku svatého Bartoloměje, kterému je zasvěcen místní kostel, pořádají každoročně v tomto období trhy.

Dětem v Ostravě-Zábřehu dělá radost nový lanový hrad Jižák

Nový lanový hrad s tobogánem dělá radost dětem v Ostravě-Jihu. Jedná se o vítězný projekt loňského participativního rozpočtu pro oblast Zábřeh a zajímavostí je, že s návrhem přišel žák tamní základní školy.

Hasiči bojovali s plameny v Komorní Lhotce. Dvoupodlažnímu domu vzplála střecha

Náročný zásah ve velkém vedru mají za sebou frýdeckomístečtí hasiči. V Komorní Lhotce totiž začala hořet střecha domu a jednotky samozřejmě musejí i v horkém počasí zasahovat v nehořlavých oblecích a s veškerou ochranou výstrojí. Příčinou požáru byla nedbalost.

Po červnové bouři musí ve Studénce skácet dalších asi třicet poškozených stromů

Odborná firma provedla ve Studénce dendrologický průzkum tisícovky stromů. Zhruba třicet z nich doporučila skácet. Radnice si tyto práce objednala po červnové větrné bouři, které tu smetla okolo stovky dřevin.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

25. srpna 2024 21:16 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Záchranáři zasahovali v nepřístupném terénu Beskyd u zraněné cyklistky

25. srpna 2024 20:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 25. srpna zasahovali letečtí záchranáři v obtížně přístupném terénu Beskyd, kde padesátiletá cyklistka utrpěla zranění při pádu z kola. Záchranná operace, které se účastnili i členové Horské služby Beskydy, probíhala pod vrcholem Velký Lipový, poblíž obce Řeka. Zraněná žena byla nakonec letecky přepravena do frýdecko-místecké nemocnice.

Nedbalost při rekonstrukci způsobila požár střechy v Komorní Lhotce

25. srpna 2024 16:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 25. srpna odpoledne byli hasiči povoláni k požáru střechy dvoupodlažního domu v Komorní Lhotce. Událost byla nahlášena na tísňovou linku šest minut po poledni a na místo okamžitě vyrazily profesionální jednotky ze stanic v Nošovicích a Frýdku-Místku, spolu s dobrovolnými hasiči z obcí Komorní Lhotka, Hnojník, Dobratice, Třinec-Guty a Vyšní Lhoty.

Oceněný film Mord Adama Martince měl premiéru v krnovském kině Mír

25. srpna 2024 12:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Zvláštní uznání poroty karlovarského filmového festivalu získal letos celovečerní hraný film Mord krnovského rodáka Adama Martince. Krnovské kino Mír bylo v den premiéry režisérova filmového debutu dvakrát po sobě vyprodáno. Celý film se odehrává v režisérově rodišti a krajině, která mu dodává zvláštní kouzlo.