Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Kopřivnici startuje Běh rodným krajem Emila Zátopka

Celý MS kraj |

V sobotu 18. září v 11 hodin odstartuje před Technickým muzeem Tatra v Kopřivnici 19. ročník běžeckého memoriálu olympijského vítěze a kopřivnického rodáka Emila Zátopka. Náročnému závodu bude předcházet řada doprovodných běhů pro děti i dospělé, ty startují už ve čtvrtek.

Jako první poměří svou rychlost žáčci mateřských škol ve štafetovém běhu Minizátopek, a to ve čtvrtek 16. září od 9 hodin na sportovním hřišti u ZŠ Emila Zátopka. O den později si zazávodí také žáci základních škol, pro které budou v pátek 17. září od 9 hodin na stadionu Emila Zátopka připraveny tradiční štafety Zátopkova pětka a Zátopkova desítka. A v sobotu 18. září může na trať vyrazit úplně každý, kdo bude mít chuť!

Lucie Macháčková, mluvčí Kopřivnice: "Děti ročníku 2006 a mladší se mohou zúčastnit Běhu dětí Kopřivnicí, ostatní oblíbeného Lidového běhu. Oba závody jsou již veřejnosti dobře známy, novinkou je však místo jejich konání - z důvodu probíhající revitalizace centra města povedou letošní trasy Lidového běhu a Běhu dětí Kopřivnicí v okolí městského úřadu, prezentace proběhnou tamtéž."

Jako první sobotní závod odstartuje 420metrový Lidový běh, do něhož se bude moci přihlásit úplně každý bez rozdílu věku, a to již od 7:45.

Lucie Macháčková, mluvčí Kopřivnice: "Start Lidového běhu je naplánován na 8:45 a na všechny jeho účastníky bude v cíli čekat sladká odměna. V 9 hodin přijdou na řadu mladí a malí běžci od ročníku 2006 až po ty nejmladší, pro něž budou připraveny trasy od 840 do 80 metrů. Všichni tito závodníci dostanou v cíli tričko a sladkou odměnu, nejlepší z nich obdrží také diplomy, medaile a věcné ceny."

V rámci Běhu dětí Kopřivnicí se uskuteční rovněž soutěž o nejpočetnější školní tým, v níž tři nejpočetnější družstva vyhrají 10 tisíc korun na nákup sportovních potřeb pro školu.

Břetislav Orlík, vedoucí odboru školství, kultury a sportu: "Z důvodu konání závodů bude v sobotu 18. září mezi 8. a 10. hodinou uzavřeno parkoviště u městského úřadu a České pošty. Děkujeme za pochopení."

V 11 hodin se veškerá pozornost přesune k Technickému muzeu Tatra, kde za účasti členů Českého klubu olympioniků odstartuje hlavní závod, tedy Běh rodným krajem Emila Zátopka. Cílem 22,3 kilometrů dlouhého běhu je Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, kde se nachází místo posledního odpočinku manželů Zátopkových. A kdo si na běh z Kopřivnice do Rožnova netroufá, může zkusit alespoň štafetu.

Břetislav Orlík, vedoucí odboru školství, kultury a sportu: "Hlavní závod je zejména díky kopcovitému profilu trati pro mnohé běžce příliš náročný, a proto jsme před třemi lety zavedli doplňkový závod dvoučlenných štafet, kdy první z týmu běží 10 kilometrů a druhý přebírá štafetu ve Veřovicích. V loňském i předloňském roce se do štafet přihlásilo deset dvojic a na startovní listině hlavního závodu bývá tradičně přes dvě stovky jmen."

Běžci hlavního závodu mají možnost soutěžit nejen sami za sebe, ale navíc se mohou po trojicích přihlásit do týmové soutěže družstev. Podmínkou založení týmu je účast minimálně jedné ženy.

Nahlásit chybu


K tématu

2 394 běžců se zapojilo do závodů Hornické desítky ve Frýdku-Místku

6. listopadu 2023 10:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

O víkendu hostil Frýdek-Místek oblíbený běžecký závod Hornická desítka. Letošní 36. ročník zaznamenal účast stovek běžců všech věkových kategorií. Běžely se závody pro nejmenší i pro mládež, pro zdraví, závod mílařů a ten největší na deset kilometrů.

Nové výjezdové centrum hasičů a zdravotníků bude v Kopřivnici

19. dubna 2023 9:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Kopřivnici na Novojičínsku vzniká nové integrované výjezdové centrum pro hasiče a zdravotníky. Stavba za více než 260 milionů korun má být hotová do konce příštího roku.

Čtyři města Novojičínska řešila společné problémy, velkým tématem byly odpady

28. dubna 2023 9:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice iniciovala setkání zástupců čtyř měst bývalého okresu, tedy Nového Jičína, Kopřivice, Příbora a Frenštátu pod Radhoštěm. Vyměnili si zkušenosti z různých oblastí, dominovalo nakládání s odpady.


Ostravané tvoří prostor. Podpořeno bylo dalších 5 projektů

V Ostravě už několik let funguje oblíbený dotační program, který umožňuje obyvatelům města zvelebit si okolí svého bydliště. Nese název Tvoříme prostor a v těchto dnech zastupitelé schválili dalších 5 zajímavých projektů.

Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Dnes 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

Většina věřitelů schválila restrukturalizační plán Liberty Ostrava

Dnes 14:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Věřitelé společnosti Liberty Ostrava schválili restrukturalizační plán. Hlasovalo pro něj více než 90 procent věřitelů, překonali tak hranici 75 procent, která je potřebná pro schválení restrukturalizace.

Komisariát MP v Balzacově ulici se bude stěhovat

Už příští týden se otevře zrekonstruovaná budova pro městskou policii v Kubelíkově ulici. Právě zde se přestěhuje komisariát z Podlesí. Přípravy si vyžádají částečné omezení provozu.

Žena se poranila o jehlu v zahradnickém substrátu, testy budou trvat rok

Velmi nepříjemná událost se stala jedné zaměstnankyni Muzea Těšínska. Při práci v archeoparku se poranila o injekční jehlu, která byla v zahradnickém substrátu. Žena teď podstupuje testy, zda není nakažená některou z infekčních nemocí.

V opavské nemocnici pokračuje stavba nadzemních koridorů mezi pavilony

Včera 17:31 | Opava | Jiří Cileček

Ve Slezské nemocnici Opava se staví nadzemní koridory mezi pavilony S,V a L,N. Zakázku ve výši 150 milionů korun financuje zřizovatel nemocnice, Moravskoslezský kraj. První část by měla být hotová do konce roku.

Krojovaní horníci si pietním aktem připomněli důlní neštěstí na Dole Gabriela

Před 100 lety zahynulo při důlním neštěstí na Dole Gabriela 15 horníků. Tuto tragickou událost si připomněli krojovaní horníci v Karviné-Dolech pietním aktem a také bohoslužbou v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

Většina věřitelů schválila restrukturalizační plán Liberty Ostrava

Dnes 14:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Věřitelé společnosti Liberty Ostrava schválili restrukturalizační plán. Hlasovalo pro něj více než 90 procent věřitelů, překonali tak hranici 75 procent, která je potřebná pro schválení restrukturalizace.

Podvodníci připravili několik lidí na Opavsku o téměř milion korun

Včera 14:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Podvodů na internetu a po telefonu stále přibývá. Kriminalisté na Opavsku aktuálně prověřují případy několik případů, kdy se lidé nechali zlákat na výhodné investice, falešný přeplatek na daních nebo také na osobní setkání, inzerci, či přesvědčení o napadení osobního účtu v bance. Podvodníci tak připravili důvěřivé lidi dohromady o téměř milion korun. Vypátrat takové podvodníky je téměř nemožné. Policie proto stále varuje veřejnost, aby byla obezřetná.

V archeoparku se lidé seznámili s bohy a démony Slovanů

Návštěvníci Archeoparku v Chotěbuzi se mohli seznámit s Bohy a démony, kteří kdysi provázeli životem Slovany. Přednášku zpestřila ukázka replik nálezů z celé Evropy.

ŘSD do léta opraví dálniční mosty na hranicích Moravskoslezského a Olomouckého kraje

Včera 7:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic bude pokračovat v opravě mostů na dálnici D1. Po zimě se práce obnoví na hranicích Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Práce vyjdou na 118 milionů korun a hotovo by mělo být v červenci.

Motorkář se na Novojičínsku srazil s nákladním autem, zasahoval vrtulník z Olomouce

14. dubna 2024 19:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U Palačova na Novojičínsku se během sobotního podvečera vážně zranil sedmačtyřicetletý motocyklista. Jeho stroj se srazil s nákladním automobilem. Příčina nehody je v šetření dopravních policistů, stala se asi patnáct minut po sedmnácté hodině.

V Lomnici na Bruntálsku působí jediná státní Montessori škola v celém okrese

14. dubna 2024 18:38 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Když se řekne Montessori škola, vybaví se každému jakýsi alternativní systém vzdělávání. Málokdo však přesně ví, na čem je založen. V Lomnici nedaleko Bruntálu existuje v okrese jediná škola Montessori pro děti 1. stupně, která je státní. Zajeli jsme se tam podívat.

V Kopřivnici startuje Běh rodným krajem Emila Zátopka
Vydáno 15. září 2021 17:05, Celý MS kraj, Jiří Cileček
V sobotu 18. září v 11 hodin odstartuje před Technickým muzeem Tatra v Kopřivnici 19. ročník běžeckého memoriálu olympijského vítěze a kopřivnického rodáka Emila Zátopka. Náročnému závodu bude předcházet řada doprovodných běhů pro děti i dospělé, ty startují už ve čtvrtek.

zdroj foto: Město Kopřivnice

Jako první poměří svou rychlost žáčci mateřských škol ve štafetovém běhu Minizátopek, a to ve čtvrtek 16. září od 9 hodin na sportovním hřišti u ZŠ Emila Zátopka. O den později si zazávodí také žáci základních škol, pro které budou v pátek 17. září od 9 hodin na stadionu Emila Zátopka připraveny tradiční štafety Zátopkova pětka a Zátopkova desítka. A v sobotu 18. září může na trať vyrazit úplně každý, kdo bude mít chuť!

Lucie Macháčková, mluvčí Kopřivnice: "Děti ročníku 2006 a mladší se mohou zúčastnit Běhu dětí Kopřivnicí, ostatní oblíbeného Lidového běhu. Oba závody jsou již veřejnosti dobře známy, novinkou je však místo jejich konání - z důvodu probíhající revitalizace centra města povedou letošní trasy Lidového běhu a Běhu dětí Kopřivnicí v okolí městského úřadu, prezentace proběhnou tamtéž."

Jako první sobotní závod odstartuje 420metrový Lidový běh, do něhož se bude moci přihlásit úplně každý bez rozdílu věku, a to již od 7:45.

Lucie Macháčková, mluvčí Kopřivnice: "Start Lidového běhu je naplánován na 8:45 a na všechny jeho účastníky bude v cíli čekat sladká odměna. V 9 hodin přijdou na řadu mladí a malí běžci od ročníku 2006 až po ty nejmladší, pro něž budou připraveny trasy od 840 do 80 metrů. Všichni tito závodníci dostanou v cíli tričko a sladkou odměnu, nejlepší z nich obdrží také diplomy, medaile a věcné ceny."

V rámci Běhu dětí Kopřivnicí se uskuteční rovněž soutěž o nejpočetnější školní tým, v níž tři nejpočetnější družstva vyhrají 10 tisíc korun na nákup sportovních potřeb pro školu.

Břetislav Orlík, vedoucí odboru školství, kultury a sportu: "Z důvodu konání závodů bude v sobotu 18. září mezi 8. a 10. hodinou uzavřeno parkoviště u městského úřadu a České pošty. Děkujeme za pochopení."

V 11 hodin se veškerá pozornost přesune k Technickému muzeu Tatra, kde za účasti členů Českého klubu olympioniků odstartuje hlavní závod, tedy Běh rodným krajem Emila Zátopka. Cílem 22,3 kilometrů dlouhého běhu je Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, kde se nachází místo posledního odpočinku manželů Zátopkových. A kdo si na běh z Kopřivnice do Rožnova netroufá, může zkusit alespoň štafetu.

Břetislav Orlík, vedoucí odboru školství, kultury a sportu: "Hlavní závod je zejména díky kopcovitému profilu trati pro mnohé běžce příliš náročný, a proto jsme před třemi lety zavedli doplňkový závod dvoučlenných štafet, kdy první z týmu běží 10 kilometrů a druhý přebírá štafetu ve Veřovicích. V loňském i předloňském roce se do štafet přihlásilo deset dvojic a na startovní listině hlavního závodu bývá tradičně přes dvě stovky jmen."

Běžci hlavního závodu mají možnost soutěžit nejen sami za sebe, ale navíc se mohou po trojicích přihlásit do týmové soutěže družstev. Podmínkou založení týmu je účast minimálně jedné ženy.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000027490/v-koprivnici-startuje-beh-rodnym-krajem-emila-zatopka