Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Festival Smacznego v Karviné na Lodičkách uspokojil všechny labužníky

Celý MS kraj |

V Karviné na Lodičkách se konal festival jídla a pití nazvaný Smacznego. Oproti loňskému pilotnímu ročníku byl obohacen o vaření různých lahůdek šéfkuchaři na pódiu.

Areál Lodičky tentokrát patřil všem milovníkům dobrého jídla a pití. Vybírat bylo opravdu z čeho. A nejen to, lidé mohli prostřednictvím velké obrazovky na pódiu nahlížet pod ruce zkušeným šéfkuchařům.

Lukáš Heczko, předseda Iniciativy Dokořán, organizátor akce: "Jsou tady různé stánky s jídlem, pitím, kávou. Je tady opravdu průřez celou gastronomií, jsou tady jídla z Mexika, typická česká jídla, lidé si mohou vyzkoušet exotické ovoce z Afriky, hod dogy, burgery na různé způsoby, žebra jsem tam viděl.”

Jak se vaří a připravuje takový tatarák z hlívy ústřičné s opečeným kváskovým chlebem a pažitkovou majonézou nebo jak dokonale připravit telecí flank steak s omáčkou ze žlutých paprik převedl na pódiu šéfkuchař Zámku Petrovice Vojtěch Beseda.

Vojtěch Beseda, šéfkuchař Zámečku Petrovice: "Hlívu používáme jako alternativu za maso jídlo za pár peněz. Telecí flank steak s omáčkou ze žlutých paprik, marinované červené papriky a salsa chimichurri opečené brambory s bylinkami, kde je to taková fúze české gastronomie."

Plnou porci si přímo z pódia odnesla výherkyně soutěžní otázky, ostatním rozdal šéfkuchař vzorky k ochutnání.

anketa: návštěvníci festivalu Smacznego: "Výborné, výborné, koriandr paráda." "Mě zbylo jen málo, ale věřím, že mi to bude chutnat." "Výborné to bylo, maso měkké, dobře dochucené, paprika výborná."

Akce byla vydařená a pořadatelé už teď slibují, že za rok akci zopakují.

Nahlásit chybu


K tématu

Příměstský tábor Masterchef zdokonaluje děti ve Frýdku-Místku ve vaření

3. srpna 2023 12:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Příměstský tábor může děti naučit i vařit a péct. Přes dvě desítky z nich se totiž ve Frýdku-Místku přihlásily na tábor zvaný Masterchef. Připravená jídla děti mezi sebou dokonce bodovaly a hledaly tak toho nejlepšího kuchaře. Většina z nich má vaření velmi ráda a doma pomáhají rodičům.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí, vařila se i nejlepší zelňačka

21. srpna 2023 9:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí ovládl historické centrum města. Vařilo se dobré jídlo a pití, vystoupily známé osobnosti a také se hledala ta nejlepší zelňačka.

Šéfkuchaři představili speciality na Gastrodni, nechyběly vegetariánské pokrmy

17. června 2023 17:09 | Opava | Adéla Pluhaříková

Gastroden proběhl v Opavě už počtvrté. Šéfkuchaři a studenti opavské střední hotelové školy lidem během akce nabízeli nejrůznější speciality. Kromě degustačních nápojů nechyběla zvěřina, polévka s povidly nebo vegetariánské maso a také malá studentská barmanská show.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.

Festival Smacznego v Karviné na Lodičkách uspokojil všechny labužníky
Vydáno 7. července 2022 17:06, Celý MS kraj, Monika Danková
V Karviné na Lodičkách se konal festival jídla a pití nazvaný Smacznego. Oproti loňskému pilotnímu ročníku byl obohacen o vaření různých lahůdek šéfkuchaři na pódiu.

Areál Lodičky tentokrát patřil všem milovníkům dobrého jídla a pití. Vybírat bylo opravdu z čeho. A nejen to, lidé mohli prostřednictvím velké obrazovky na pódiu nahlížet pod ruce zkušeným šéfkuchařům.

Lukáš Heczko, předseda Iniciativy Dokořán, organizátor akce: "Jsou tady různé stánky s jídlem, pitím, kávou. Je tady opravdu průřez celou gastronomií, jsou tady jídla z Mexika, typická česká jídla, lidé si mohou vyzkoušet exotické ovoce z Afriky, hod dogy, burgery na různé způsoby, žebra jsem tam viděl.”

Jak se vaří a připravuje takový tatarák z hlívy ústřičné s opečeným kváskovým chlebem a pažitkovou majonézou nebo jak dokonale připravit telecí flank steak s omáčkou ze žlutých paprik převedl na pódiu šéfkuchař Zámku Petrovice Vojtěch Beseda.

Vojtěch Beseda, šéfkuchař Zámečku Petrovice: "Hlívu používáme jako alternativu za maso jídlo za pár peněz. Telecí flank steak s omáčkou ze žlutých paprik, marinované červené papriky a salsa chimichurri opečené brambory s bylinkami, kde je to taková fúze české gastronomie."

Plnou porci si přímo z pódia odnesla výherkyně soutěžní otázky, ostatním rozdal šéfkuchař vzorky k ochutnání.

anketa: návštěvníci festivalu Smacznego: "Výborné, výborné, koriandr paráda." "Mě zbylo jen málo, ale věřím, že mi to bude chutnat." "Výborné to bylo, maso měkké, dobře dochucené, paprika výborná."

Akce byla vydařená a pořadatelé už teď slibují, že za rok akci zopakují.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000032318/festival-smacznego-v-karvine-na-lodickach-uspokojil-vsechny-labuzniky