Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdkem-Místkem se po dvouleté pauze opět běžela Hornická desítka a její doprovodné závody

Celý MS kraj |

S obrovským zájmem běžců všech věkových kategorií se setkal 35. ročník Hornické desítky. Vedle prestižního desetikilometrového závodu byly připraveny tratě pro běhy mládeže, běh zdraví nebo běh mílařů o délce 3333 metrů.

I přes mírně nepříznivé počasí se v sobotu na starty jednotlivých závodů postavily stovky běžců. Kdo nevyhrál přímo na trati, mohl získat pěknou cenu v losované tombole.

Josef Nejezchleba, ředitel závodů: “Je to 35. ročník, takže jubilejní ročník Hornické desítky s tím, že se běhají všechny tratě od nejmenších děti, takže rodiče s dětmi běží 80 metrů, potom 150 a postupně běhají všechny děti s tím, že 836 metrů je nejdelší trať pro děti. Je to po ročnících, protože ta účast je samozřejmě vysoká. Dětí běželo zhruba 700. Potom byl nesoutěžní běh pro zdraví na jeden kilometr, tak nám došla trička, kterých jsme měli 750. U mílařů a desítky ještě přesný počet neznám. Nevěděli jsme, jak to bude vypadat po vlastně tříleté pauze. Dvě roky nám to covid znemožnil, ale je vidět, že je Hornická desítka se zapsala výborně, že ti lidé to vnímají jako skvělý závod a určitě naše poděkování patří hlavnímu sponzorovi, což je město Frýdek-Místek, bez toho by to nebylo možné.”
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Hornická desítka patří k tomu, čemu se říká rodinné stříbro pro Frýdek-Místek. A myslím si, že tak, jako jsou kulturní akce, které neodmyslitelně patří k městu, tak tato sportovní akce po té, co oslavila 35. ročník, tak patří k tomu, co město identifikuje, co je s ním srostlé a jsem moc rád, že Tělovýchovná jednota Slezan takhle profesionálně zvládá organizaci a my jako město samozřejmě budeme vždycky stát po boku a věřím, že Hornická desítka a všechny přidružené závody a motivační běhy pro děti a pro rodiny budou pokračovat dál.”

Mezi mílaři byli nejrychlejší mladí a nadějní běžci.

Tomáš Janíček, vítěz závodu mílařů: “Běželo se celkem fajn. Myslel jsem, že to bude hroší v té zimě. Jsem ze Slovenska a tady jsem závodil poprvé.”
Pavla Štoudková, vítězka závodu mílařů: “Běželo se mi celkem těžko, protože jsme se ve čtvrtek vrátili ze soustředění a je tam znát ještě ta únava. Ale trenér říká, že je to trénink, tak to tak beru i já a to vítězství je takový bonus.” Co říkáš na tyto tradiční závody? “Já sem jezdím už od přípravky, mám to tady strašně ráda, takže se sem ráda vracím a je to tady vážně skvělé.”

Běžci prestižní desítky byli na závod tak natěšení, že je museli pořadatelé na startovní čáře doslova držet.

Anketa: “Já jsem domácí z Frýdku-Místku, takže závod na domácí půdě a už se moc těším a doufám, že padne minimálně osobáček. Účastním se pravidelně běžeckých závodů, ale vinou covidu byl tento závod 2x zrušen, takže toto je moje premiéra.”
Anketa: “Pravidelně nechodím, protože jsem začala více běhat až když byl covid a to byly tyto závody zrušené. Přihlásila jsem se až teď, když už to jde. Bydlíme kousek, takže tento okruh je naše srdcovka.”
Anketa: “Jsem tady podruhé, před x lety jsem tady byl a teď je to podruhé. Ale teď už budu muset jít…”

Ať už závodníci doběhli na jakémkoliv místě, už teď se těší na další ročník Hornické desítky.

Nahlásit chybu


K tématu

2 394 běžců se zapojilo do závodů Hornické desítky ve Frýdku-Místku

6. listopadu 2023 10:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

O víkendu hostil Frýdek-Místek oblíbený běžecký závod Hornická desítka. Letošní 36. ročník zaznamenal účast stovek běžců všech věkových kategorií. Běžely se závody pro nejmenší i pro mládež, pro zdraví, závod mílařů a ten největší na deset kilometrů.

V Karviné se konal 16. ročník triatlonu, zúčastnili se ho i přespolní

10. června 2023 14:06 | Karviná | Monika Danková

V Karviné dostali opět po roce amatérští sportovci příležitost zúčastnit se triatlonu. Závod složený s plavání, jízdy na kole a běhu se zúčastnili i závodníci z různých koutů republiky.

V Karviné se konal 16. ročník triatlonu, zúčastnili se ho sportovci z jiných měst

8. června 2023 16:06 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné dostali opět po roce amatérští sportovci příležitost zúčastnit se triatlonu. Závod složený s plavání, jízdy na kole a běhu se zúčastnili i závodníci z různých koutů republiky.


Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Dnes 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Pokrývači

Hlučín Nástup: od 1. května 2024 od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Frýdkem-Místkem se po dvouleté pauze opět běžela Hornická desítka a její doprovodné závody
Vydáno 6. listopadu 2022 15:06, Celý MS kraj, Bára Kelnerová
S obrovským zájmem běžců všech věkových kategorií se setkal 35. ročník Hornické desítky. Vedle prestižního desetikilometrového závodu byly připraveny tratě pro běhy mládeže, běh zdraví nebo běh mílařů o délce 3333 metrů.

I přes mírně nepříznivé počasí se v sobotu na starty jednotlivých závodů postavily stovky běžců. Kdo nevyhrál přímo na trati, mohl získat pěknou cenu v losované tombole.

Josef Nejezchleba, ředitel závodů: “Je to 35. ročník, takže jubilejní ročník Hornické desítky s tím, že se běhají všechny tratě od nejmenších děti, takže rodiče s dětmi běží 80 metrů, potom 150 a postupně běhají všechny děti s tím, že 836 metrů je nejdelší trať pro děti. Je to po ročnících, protože ta účast je samozřejmě vysoká. Dětí běželo zhruba 700. Potom byl nesoutěžní běh pro zdraví na jeden kilometr, tak nám došla trička, kterých jsme měli 750. U mílařů a desítky ještě přesný počet neznám. Nevěděli jsme, jak to bude vypadat po vlastně tříleté pauze. Dvě roky nám to covid znemožnil, ale je vidět, že je Hornická desítka se zapsala výborně, že ti lidé to vnímají jako skvělý závod a určitě naše poděkování patří hlavnímu sponzorovi, což je město Frýdek-Místek, bez toho by to nebylo možné.”
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Hornická desítka patří k tomu, čemu se říká rodinné stříbro pro Frýdek-Místek. A myslím si, že tak, jako jsou kulturní akce, které neodmyslitelně patří k městu, tak tato sportovní akce po té, co oslavila 35. ročník, tak patří k tomu, co město identifikuje, co je s ním srostlé a jsem moc rád, že Tělovýchovná jednota Slezan takhle profesionálně zvládá organizaci a my jako město samozřejmě budeme vždycky stát po boku a věřím, že Hornická desítka a všechny přidružené závody a motivační běhy pro děti a pro rodiny budou pokračovat dál.”

Mezi mílaři byli nejrychlejší mladí a nadějní běžci.

Tomáš Janíček, vítěz závodu mílařů: “Běželo se celkem fajn. Myslel jsem, že to bude hroší v té zimě. Jsem ze Slovenska a tady jsem závodil poprvé.”
Pavla Štoudková, vítězka závodu mílařů: “Běželo se mi celkem těžko, protože jsme se ve čtvrtek vrátili ze soustředění a je tam znát ještě ta únava. Ale trenér říká, že je to trénink, tak to tak beru i já a to vítězství je takový bonus.” Co říkáš na tyto tradiční závody? “Já sem jezdím už od přípravky, mám to tady strašně ráda, takže se sem ráda vracím a je to tady vážně skvělé.”

Běžci prestižní desítky byli na závod tak natěšení, že je museli pořadatelé na startovní čáře doslova držet.

Anketa: “Já jsem domácí z Frýdku-Místku, takže závod na domácí půdě a už se moc těším a doufám, že padne minimálně osobáček. Účastním se pravidelně běžeckých závodů, ale vinou covidu byl tento závod 2x zrušen, takže toto je moje premiéra.”
Anketa: “Pravidelně nechodím, protože jsem začala více běhat až když byl covid a to byly tyto závody zrušené. Přihlásila jsem se až teď, když už to jde. Bydlíme kousek, takže tento okruh je naše srdcovka.”
Anketa: “Jsem tady podruhé, před x lety jsem tady byl a teď je to podruhé. Ale teď už budu muset jít…”

Ať už závodníci doběhli na jakémkoliv místě, už teď se těší na další ročník Hornické desítky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000034193/frydkemmistkem-se-po-dvoulete-pauze-opet-bezela-hornicka-desitka-a-jeji-doprovodne-zavody