Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nehoda, při které se po nárazu do traktoru smrtelně zranil motorkář, uzavřela silnici u přehrady Šance

Celý MS kraj |

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pondělí odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Nehoda se stala po 14. hodině v serpentinách, kde k podobným nehodám dochází často. Podle prvotních informací policie se mělo jednat o vážnou nehodu motocyklisty a traktoru. Motorkář utrpěl zranění a po dobu záchranných prací a vyšetřování byl provoz na silnici omezen.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Po čtvrt na tři byl operátorům linky tísňového volání nahlášen střet motocyklu s pracovním strojem na silnici mezi obcemi Ostravice a Staré Hamry. Třiatřicetiletý motocyklista zůstal po kolizi na silnici bez známek života. Svědkové události začali bezprostředně poskytovat první pomoc, včetně zevní srdeční masáže. Snahou o záchranu následně pokračovaly posádky ZZS, které postiženému poskytly veškerou možnou resuscitační péči. Ta však ani po desítkách minut nevedla k obnovení krevního oběhu a zasahující lékaři tak museli nakonec konstatovat smrt. Poranění muže byla neslučitelná se životem a na místě jim podlehl."
Soňa Štětínská, mluvčí Policie ČR: "Podle dostupných informací narazil z dosud nezjištěných příčin motocyklista (ročník 1989), jedoucí ve směru na Ostravici, do v té chvíli pracujícího traktoru pohybujícího se v témže směru. Motocyklista utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Dechová zkouška byla u řidiče traktoru s negativním výsledkem. Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít tuto komunikaci. Policisté odkláněli provoz v obou směrech na objízdné trasy, a to jak v Ostravici, tak ve druhém směru na Bílé. Silnice je již zprůjezdněna. Policisté provedli na místě dokumentaci dopravní nehody a další šetření, nehodovým dějem a okolnostmi se i nadále zabývají."
Nahlásit chybu


K tématu

Kolize dvou motorkářů uzavřela horskou silnici nad přehradou Šance

18. srpna 2023 16:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pátek odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Hrádek se stal vesnicí roku v MSK za komunitní život, Staré Hamry byly oceněny za péči o osady

30. června 2023 13:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vesnicí roku Moravskoslezského kraje se letos stala obec Hrádek na Frýdecko-Místecku. Hodnotící komisi obec zaujala především intenzivním komunitním životem a koncepčním přístupem k rozvoji obce. Hrádek teď čeká, jak dopadne v republikovém finále, které bude vyhlášeno v polovině září.

Dvě chaty v plamenech ve stejnou dobu, hasiči zasahovali v Beskydech a v Ostravě-Svinově

25. května 2023 11:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči ve čtvrtek 25. května ráno zasahovali u dvou požárů chat. Oba byly shodně oznámeny krátce před šestou hodinou. První v obci Staré Hamry v Beskydech a druhý v Ostravě-Svinově. Nikdo nebyl zraněn.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

4. května 2024 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

4. května 2024 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Bruntál se stává městem nových investic a staveb, už nyní jich probíhá několik najednou

3. května 2024 16:55 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

V archeoparku si lidé vyzkoušeli výrobu papíru z kopřiv

3. května 2024 11:53 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Archeoparku v Chotěbuzi si mohli vyzkoušet, jak se kdysi vyráběl papír. Tentokrát si ho za pomocí lektora vyráběli z kopřivy dvoudomé.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

3. května 2024 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Záchranáři bojovali o život muže, který spadl v bývalé kotelně v Bohumíně

3. května 2024 8:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 2. května odpoledne zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby u vážně zraněného muže na Karvinsku. Krajští operátoři obdrželi informaci o vážném zranění v objektu bývalé kotelny v Bohumíně.

Nehoda, při které se po nárazu do traktoru smrtelně zranil motorkář, uzavřela silnici u přehrady Šance
Vydáno 3. července 2023 17:17, Celý MS kraj, Libor Běčák
K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pondělí odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Ilustrační snímek. Zdroj: Policie ČR

Nehoda se stala po 14. hodině v serpentinách, kde k podobným nehodám dochází často. Podle prvotních informací policie se mělo jednat o vážnou nehodu motocyklisty a traktoru. Motorkář utrpěl zranění a po dobu záchranných prací a vyšetřování byl provoz na silnici omezen.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Po čtvrt na tři byl operátorům linky tísňového volání nahlášen střet motocyklu s pracovním strojem na silnici mezi obcemi Ostravice a Staré Hamry. Třiatřicetiletý motocyklista zůstal po kolizi na silnici bez známek života. Svědkové události začali bezprostředně poskytovat první pomoc, včetně zevní srdeční masáže. Snahou o záchranu následně pokračovaly posádky ZZS, které postiženému poskytly veškerou možnou resuscitační péči. Ta však ani po desítkách minut nevedla k obnovení krevního oběhu a zasahující lékaři tak museli nakonec konstatovat smrt. Poranění muže byla neslučitelná se životem a na místě jim podlehl."
Soňa Štětínská, mluvčí Policie ČR: "Podle dostupných informací narazil z dosud nezjištěných příčin motocyklista (ročník 1989), jedoucí ve směru na Ostravici, do v té chvíli pracujícího traktoru pohybujícího se v témže směru. Motocyklista utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Dechová zkouška byla u řidiče traktoru s negativním výsledkem. Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít tuto komunikaci. Policisté odkláněli provoz v obou směrech na objízdné trasy, a to jak v Ostravici, tak ve druhém směru na Bílé. Silnice je již zprůjezdněna. Policisté provedli na místě dokumentaci dopravní nehody a další šetření, nehodovým dějem a okolnostmi se i nadále zabývají."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000038065/nehoda-pri-ktere-se-po-narazu-do-traktoru-smrtelne-zranil-motorkar-uzavrela-silnici-u-prehrady-sance