První pečící mísu vyrobili v Remosce v roce 1957, od té doby prošla několika vylepšeními a získala nové funkce. Teď bylo nutné totéž provést s celým výrobním procesem těchto kuchyňských pomocníků, a proto se firma přesunula z Frenštátu pod Radhoštěm do nové haly v Průmyslové zóně v Kopřivnici.
Zdenek Sartoris, majitel společnosti Remoska: “Stávající výroba ve Frenštátě byla vlastně malá manufaktura, která by patřila možná na začátek 20. století. Většina těch procesů se prováděla ručně, byly namáhavé pro lidi, a my jsme ani nebyli schopni navýšit výrobu. Teď jsme pořídili novou automatizovanou linku, kde tuto těžkou práci nahrazují roboti.”
I s digitalizovaným provozem přijala společnost 10 nových pracovníků, do budoucna plánuje zaměstnat další. Hodlá totiž rozšířit výrobní portfolio o další kuchyňské náčiní.
Petr Vaněček, jednatel a výkonný ředitel společnosti Remoska: “Remoska jako pečící mísa se v podstatě principiálně používá stále stejně, byť se mění design, materiál a elektroinstalace, tak ten způsob fungování je zachován stále. To svědčí o genialitě jejich vynálezců a tvůrců.”
Šedesát procent produkce Remosky směřuje na český a slovenský trh, nejsilnějším zahraničním odběratelem je dlouhodobě Velká Británie.