Soutěž budoucích cukrářů pořádala, stejně jako v předchozích letech, Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola v Opavě.
Stanislav Folwarczny (ODS/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro školství a sport: "Odborné středoškolské soutěže mají být pro naše žáky motivací, ale také příležitostí setkat se s přístupem a prací svých protějšků na jiných školách. V gastronomii stejně jako v celé řadě dalších odborností platí, že jakmile je ve hře upřímný zájem a nadšený přístup, je výsledek o poznání lepší, než když se ke studiu přistupuje pouze z povinnosti. Jsem rád, že se zapojila každá krajská škola, na které se cukrařina vyučuje. Tento obor získává v posledních letech prestiž a je skvělé sledovat, jak také rostou dovednosti našich žáků."
Nejlepší čokoládový moučník letos připravila Iveta Kurková z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Na druhém místě se umístila Hana Hrachová z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm. Bronzové umístění svým cukrářským uměním získala Šárka Kořená, žákyně ostravské Střední školy společného stravování.
Stanislav Folwarczny (ODS/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro školství a sport: "Pro porotu byly důležité nejen vzhled a chuť samotného dezertu, ale také práce se surovinou a nápaditost provedení. Samozřejmě je také potřeba hlídat dodržování hygienických zásad při přípravě moučníku. Pro všechny účastníky soutěže byl přísný přístup hodnotitelů i silná konkurence ostatních cukrářů skvělou zkušeností. Jsem přesvědčený, že cukrařina je na vzestupu a že jsou podobné soutěže pro rozvoj dovedností žáků a jejich motivací velmi přínosné."
Garantem a generálním partnerem soutěže je společnost MARLENKA international s.r.o., která podporuje mladé cukráře v krajských středních odborných školách. Finančně přispívá na soutěž, ale i na pomůcky a vybavení pro praktické vyučování.