Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Obce se utkaly v Beskydských hrách bez hranic, pohár obhájila Lhotka

Celý MS kraj |  | Beskydský expres

Smíšené týmy dětí a dospělých se v sobotu v Metylovicích utkaly o putovní pohár Beskydských her bez hranic. Zástupci několika obcí z okolí Frýdlantu nad Ostravicí soutěžili například v biatlonu nebo včelím sběru.

Organizátoři Beskydských her bez hranic se každý rok střídají v rámci Místní akční skupiny Frýdlantsko - Beskydy. Letos se týmy sešly ve sportovním areálu v Metylovicích, které si připravily několik netradičních disciplín.

Lukáš Halata (BEZPP), starosta Metylovic: "Připravili jsme si netradiční včely. To je taková netradiční disciplína, kterou jsme objevili ve vesnici na jižní Moravě. Tam jsme si zapůjčili jejich hebla a nainstalovali jsme to tady. Na konci se připraví 30 až 40 kg dítě a dva dospělí jej otáčením dávají do pohybu a sbírá kuličky, které dává do úhlu a když jsou všechny sesbírané, tak tam je číselný kód, na základě kterého si otevře truhlu a je tam vlastně poklad. Potom máme disciplínu desky, kterou jsme také obhlédli v jiné obci. Tým mezi sebou desky skládá před sebou dopředu a jeden z toho týmu přeskakuje ve vzduchu po těch deskách. pro děti by to bylo náročné, tak ty to přecházejí po zemi. A poslední vymyšlená disciplína jsou kelímky. To jsme viděli na dovolené v Turecku. Do kelímku se nafoukne balónek a přenese se na druhý stůl. Zatočí se s tím kelímkem, položí a předává štafetu.”

Pořádající Metylovičtí neponechali nic náhodě a na soutěž se dobře připravili.

Lukáš Halata (BEZPP), starosta Metylovic: "My jsme byli poprvé loni ve Lhotce a děti skončily třetí. Takže z toho byli všichni nadšení a hnedka jsme říkali, že bychom to zkusili organizovat. 90 procent úspěchu je počasí a to se nám vydařilo a doufáme, že se vydaří i ten program. Co se týče tréninku, tak my jsme trénovali současně s natáčením videí, které jako instruktážní točili pro ostatní týmy. Takže to byl takový trénink netrénink.”

Anketa: “Vyhrát chceme a těšíme se na biatlon.” Trénovali jste? “Jo, tvrdě. My jsme moc rádi, že se to tady u nás v Metylovicích pořádá a vyhrajeme.”

S ambicemi na vítězství přijeli také Janovičtí a Frýdlantští.

Lukáš Plánička (STAN), místostarosta Janovic: “My jsme přijeli nejvyššími ambicemi, chceme vyhrát . Už jsme to párkrát vyhráli, takže zase chceme ten pohár vrátit k nám. Tým jsme složili asi nejlíp, jak jsme mohli. Pilně jsme se připravovali, trénovali, děti trénovaly s paní učitelkou v družině, která je taky součástí týmu, takže já si myslím, že do té přípravy jsme dali dost. Dneska jsme odhodláni, abychom uspěli, takže věříme, že to půjde a že tady budou zajímavé souboje a třeba to klapne. Disciplíny jsou skvělé. Tři jsou tradiční, jako bývají každý rok a tři, které vymyslely Metylovice, tak si myslím, že se hodně povedly a že pro diváky to bude zajímavé sledovat, jak se s tím týmy poperou.”

David Pavliska (Pro Frýdlant), místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí: "Tak samozřejmě řídíme se heslem radši mrtví, než druzí! Jsme moc natěšení, euforie je veliká, očekávání jsou veliká, ale samozřejmě vůbec se nebudeme hroutit z nějakých neúspěchů. To znamená, jdeme si to užít, zažít dobrou náladu a máme fajn partou, takže se moc těšíme."

Co říkáte na letošní disciplíny?

David Pavliska (Pro Frýdlant), místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí: "Ty tři jsou tradiční, takže ty známe. A na ty další tři se moc těšíme, protože jsou opravdu netradiční. Hlavně ta včela, tra nás opravdu nadchla. Je to pěkná disciplína a jsme moc rádi, že něco takového vymysleli."

Anketa: “Prostě jsme super parta a my na 100 procent vyhrajeme.”

Domácí tým z Metylovic nakonec na vítězství dosáhl pouze v kategorii dětí. Vítězství z loňska obhájili zástupci Lhoty, kterým zůstává i putovní pohár.

Nahlásit chybu


K tématu

MAS Frýdlantsko - Beskydy podporuje elektromobilitu

Město Frýdlant nad Ostravicí a jeho příspěvkové organizace získaly za posledních 5 let přes Místní akční skupinu Frýdlantsko – Beskydy 18,5 milionu korun. Další organizace a zejména spolky z Frýdlantu takto získaly 5,6 milionu a letos se připravují k realizaci další projekty.


Ve Studénce likvidují škody po větrně smršti, vyvrátila nebo polámala na čtyřicet stromů

Ve Studénce likvidují škody po víkendové větrné smršti. Vítr lámal stromy mezi bytovými domy i na náměstí. Zdejší hasiči evidují za víkend čtyři desítky výjezdů.

Technické služby otevřely areál na Palackého, ukázaly techniku, která pomáhá udržovat město upravené

24. června 2024 13:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Technické služby města uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a také techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

Město Albrechtice - Nejstarší jednotka dobrovolných hasičů v okrese oslavila 150. výročí

Včera 10:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Policistům vyšetřujícím smrtelný pád cyklisty mohou pomoci svědci

24. června 2024 19:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okolnosti úmrtí cyklisty, která havaroval v neděli 16. června 2024 na silnici v Kujavách na Novojičínsku jsou stále předmětem vyšetřování a policisté by uvítali pomoc svědků, kteří nešťastnou událost přímo viděli, nebo projížděli místem v době nehody či těsně před ní a mají z té doby záznam z palubní kamery.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

24. června 2024 11:10 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

24. června 2024 12:48 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Den zdraví zaplnil městský park v centru Bruntálu

Včera 11:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již podruhé se Město Bruntál rozhodlo uspořádat oblíbený Den zdraví v exteriéru. Bruntálský městský park se při prvním ročníku velmi osvědčil, proto byly jeho prostory vybrány i letos. Hlavní pořadatel – bruntálský Odbor sociálních věcí vsadil nejen na osvědčené expozice, ale připravil i novinky.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Odstartoval Trautom, projekt na podporu vzdělávání dopělých

24. června 2024 8:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Kompetence pro 21. století. To je strategický projekt Moravskoslezského kraje, který se v nejbližších letech zaměří na vzdělávánípracovníků ve firmách, zvyšování jejich kompetencí nebo rekvalifikace. Projekt získal finance z Fondu pro spravedlivou transformaci.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

23. června 2024 21:07 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

23. června 2024 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Hasiči stále odklízejí následky bouřek. Povolal je krizový štáb v Českém Těšíně

23. června 2024 11:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které přišly na začátku víkendu napáchaly poměrně velké škody. Hasiči je odstraňovali celou sobotu. V Českém Těšíně je krizový štáb povolal na pomoc i v neděli.

Obce se utkaly v Beskydských hrách bez hranic, pohár obhájila Lhotka
Vydáno 16. června 2024 21:02, Celý MS kraj, Bára Kelnerová
Smíšené týmy dětí a dospělých se v sobotu v Metylovicích utkaly o putovní pohár Beskydských her bez hranic. Zástupci několika obcí z okolí Frýdlantu nad Ostravicí soutěžili například v biatlonu nebo včelím sběru.

Organizátoři Beskydských her bez hranic se každý rok střídají v rámci Místní akční skupiny Frýdlantsko - Beskydy. Letos se týmy sešly ve sportovním areálu v Metylovicích, které si připravily několik netradičních disciplín.

Lukáš Halata (BEZPP), starosta Metylovic: "Připravili jsme si netradiční včely. To je taková netradiční disciplína, kterou jsme objevili ve vesnici na jižní Moravě. Tam jsme si zapůjčili jejich hebla a nainstalovali jsme to tady. Na konci se připraví 30 až 40 kg dítě a dva dospělí jej otáčením dávají do pohybu a sbírá kuličky, které dává do úhlu a když jsou všechny sesbírané, tak tam je číselný kód, na základě kterého si otevře truhlu a je tam vlastně poklad. Potom máme disciplínu desky, kterou jsme také obhlédli v jiné obci. Tým mezi sebou desky skládá před sebou dopředu a jeden z toho týmu přeskakuje ve vzduchu po těch deskách. pro děti by to bylo náročné, tak ty to přecházejí po zemi. A poslední vymyšlená disciplína jsou kelímky. To jsme viděli na dovolené v Turecku. Do kelímku se nafoukne balónek a přenese se na druhý stůl. Zatočí se s tím kelímkem, položí a předává štafetu.”

Pořádající Metylovičtí neponechali nic náhodě a na soutěž se dobře připravili.

Lukáš Halata (BEZPP), starosta Metylovic: "My jsme byli poprvé loni ve Lhotce a děti skončily třetí. Takže z toho byli všichni nadšení a hnedka jsme říkali, že bychom to zkusili organizovat. 90 procent úspěchu je počasí a to se nám vydařilo a doufáme, že se vydaří i ten program. Co se týče tréninku, tak my jsme trénovali současně s natáčením videí, které jako instruktážní točili pro ostatní týmy. Takže to byl takový trénink netrénink.”

Anketa: “Vyhrát chceme a těšíme se na biatlon.” Trénovali jste? “Jo, tvrdě. My jsme moc rádi, že se to tady u nás v Metylovicích pořádá a vyhrajeme.”

S ambicemi na vítězství přijeli také Janovičtí a Frýdlantští.

Lukáš Plánička (STAN), místostarosta Janovic: “My jsme přijeli nejvyššími ambicemi, chceme vyhrát . Už jsme to párkrát vyhráli, takže zase chceme ten pohár vrátit k nám. Tým jsme složili asi nejlíp, jak jsme mohli. Pilně jsme se připravovali, trénovali, děti trénovaly s paní učitelkou v družině, která je taky součástí týmu, takže já si myslím, že do té přípravy jsme dali dost. Dneska jsme odhodláni, abychom uspěli, takže věříme, že to půjde a že tady budou zajímavé souboje a třeba to klapne. Disciplíny jsou skvělé. Tři jsou tradiční, jako bývají každý rok a tři, které vymyslely Metylovice, tak si myslím, že se hodně povedly a že pro diváky to bude zajímavé sledovat, jak se s tím týmy poperou.”

David Pavliska (Pro Frýdlant), místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí: "Tak samozřejmě řídíme se heslem radši mrtví, než druzí! Jsme moc natěšení, euforie je veliká, očekávání jsou veliká, ale samozřejmě vůbec se nebudeme hroutit z nějakých neúspěchů. To znamená, jdeme si to užít, zažít dobrou náladu a máme fajn partou, takže se moc těšíme."

Co říkáte na letošní disciplíny?

David Pavliska (Pro Frýdlant), místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí: "Ty tři jsou tradiční, takže ty známe. A na ty další tři se moc těšíme, protože jsou opravdu netradiční. Hlavně ta včela, tra nás opravdu nadchla. Je to pěkná disciplína a jsme moc rádi, že něco takového vymysleli."

Anketa: “Prostě jsme super parta a my na 100 procent vyhrajeme.”

Domácí tým z Metylovic nakonec na vítězství dosáhl pouze v kategorii dětí. Vítězství z loňska obhájili zástupci Lhoty, kterým zůstává i putovní pohár.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000043576/obce-se-utkaly-v-beskydskych-hrach-bez-hranic-pohar-obhajila-lhotka