Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty

Celý MS kraj |  | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Sele, lončák či kanec nejsou jen vývojová stadia divočáků, ale i názvy tratí závodu.

Josef Havlík, předseda Mikroregionu Slezská Harta: „Máme dvě takové dlouhé tratě, jedna je tzv. Lončák, který je 40 km, je to kolem Slezské Harty a druhý je více jak 70 km a to už je profi, který je až na Velký Roudný a zajíždí trošku i po tom okolí, lesní terénem kolem Slezské Harty.“

Obrovský zájem závodníků znamenal také obrovskou zátěž pro celý přípravný a pořadatelský tým.

Josef Havlík, předseda Mikroregionu Slezská Harta: "Měli jsme necelých 200 přihlášek, kteří byli on line přihlášení, ale vidíme je nekonečná fronta závodníků, kteří přišli na poslední chvíli a dodatečně se hlásí.“
Bedřich Buťák (nez.), starosta Leskovce nad Moravicí: „Tak já pojedu jako předjezdec před tou nejdelší kategorií. My jsme v podstatě od úterka, celý týden jsme značili, myslím si, že naznačené je to dobře, doufám, že nám to nikdo nepotrhal a že se nám nikdo neztratí.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Jako každý rok úžasné a navíc je to 13. ročník, ale já bych chtěl přednostně poděkovat realizačnímu týmu, protože nikdo si nedovede představit, jak je náročné připravit pro tolik závodníků tento bike maraton a navíc ta příprava netrvá jenom jeden den, ale připravuje se to možná už měsíc dopředu, včera už velká příprava, dneska brzy od rána, takže všem, celému realizačnímu týmu velké díky.“

Na start se postavili amatéři i profesionálové a mezi nimi i mnoho sportovců jiných druhů sportů.

Eva Ferenčíková, závodnice: „A já pojedu ten Cross lončák, těch 40 km.“
Míša Navrátilová, závodnice: „My jsme z Kočova a já pojedu Cross sele, což je ta nejmenší.“ Jezdím, jezdily jsme spolu, ale stala se nám nehoda, jsme spadly z kola, takže jsme trochu netrénovaly, ale teď jsme se do toho vrátily.“
Aleš Poledna, závodník: „Já jsem ze Slezské Harty tady od pana hrázného syn a hlavně to musím dojet, co jiného. Jsem samozřejmě v přípravě na svůj sport ale něco málo mám naježděno.“
Tamara Hudečková, závodnice: „Opava a jedu dlouhou trať, kanec myslím se to jmenuje.“
Lukáš Vaculík, závodník: „Já jsem si vybral dlouhou trasu, jsem z Ostravy, takže kousíček odsud, není to poprvé, co to jedu a dneska vyšlo parádní počasí, takže se těším, jak to dneska dopadne.“
Radek Fiala, závodník: „Jedu z Opavy, jedu za firmu Viceman a trať Kanec.“
Gabriela Marešová, závodnice: „Harta je prostě krásná. Do Rázové je to nejlepší, ale pak už pohoda.“
Lucie Vikartovská, závodnice: „Dneska jsem to vyměnila za bike, je to nečekané, jako atletka, ale je třeba něco změnit. Tak jako naslepo to nejde, ale těším se.“

Velké oblíbenosti se těšily i vložené závody pro nejmenší, z nichž někteří zažili závodní atmosféru úplně poprvé. Závod byl obrovskou propagací celého regionu kolem Slezské Harty, jeho krás a přírodních zajímavostí.

Nahlásit chybu


K tématu

Bike maraton kolem Slezské Harty se mohl pochlubit rekordní účastí závodníků z celé ČR

20. června 2024 13:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklozávodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Více než 50 plachetnic závodilo na Slezské Hartě na jachtařském závodě Bermuda Cup

10. července 2023 8:40 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již poosmnácté se sjeli dospělí i dětští jachtaři z celé republiky i Slovenska na tradiční závod Bermuda Cup na Slezské Hartě. 55 lodí čekaly dvoudenní okruhové závody v několika lodních třídách.

Dračí lodě opanovaly Slezskou Hartu, v Leskovecké zátoce vyrostlo městečko

21. srpna 2023 9:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Malé městečko vyrostlo v Leskovecké zátoce Slezské Harty. Devátý ročník festivalu Dračích lodí přilákal tisíce lidí. Jen závodících lodí bylo 54. Svá želízka v ohni měly obce, města, firmy i sportovní kolektivy.


Autovraky mizí z ulic Frýdku-Místku. Město také lidem radí, jak se jich bezplatně zbavit

Frýdek-Místek postupně čistí ulice od autovraků. Jde ale o složitý administrativní proces, který se sebou nese i nemalé náklady. Proto město připomíná, že autovraky mohou nechat zlikvidovat i jejich majitelé. Pro ty to bude bezplatné. A ještě navíc dostanou od vrakoviště menší výkupní cenu.

Ostravská zoo musela dát utratit samici medvěda ušatého

Dnes 16:24 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V Zoo Ostrava musela být ze zdravotních důvodů utracena stará medvědice. Narodila se 16. ledna 1989 v Zoo Gdaňsk. Do Ostravy byla převezena jako dvouletá. S pokročilým věkem se u ní začaly projevovat zdravotní problémy, především pohybového aparátu. V přírodě se tito medvědi dožívají sotva 20 let.

Mladý řidič Octavie přejel u Starého Jičína do protisměru a srazil se s domíchávačem

Dnes 14:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v pondělí dopoledne u vážné nehody ve Starém Jičíně. Domíchávač se tam srazil s osobním autem. Devatenáctiletého řidiče osobního auta museli vyprostit a v ohrožení života byl přepraven do nemocnice.

V ostravském městském útulku se konalo tradiční setkání majitelů se psy

Disciplíny, možnost prohlídky psů bez domova nebo soutěž kostýmů. To čekalo návštěvníky dne otevřených dveří v městském útulku Ostrava. Tradičně byla akce spojena i s hromadným setkáním majitelů již zachráněných psů.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Miss World Krystyna Pyszková opět zavítala za hendikepovanými klienty Santé

Miss World Krystyna Pyszková opět navštívila hendikepované klienty havířovské organizace Santé. Tentokrát jim darovala speciální tablet. Klienti si pro miss připravili divadelní představení.

Dům je sice prázdný, ale jeho upravené výlohy zlepšují vnímání veřejného prostoru

Nově naaranžované výlohy se obejvily v městském domě na ulicí 28. října, i když je tento dům několik let prázdný. K jejich úpravě došlo v rámci projektu „Atraktivní Nový Jičín”. Jeho cílem je zlepšit vnímání veřejného prostoru.

Červenec pozve na Festival pod Kaštany i na jeden odložený koncert

I letos se Novojičíňáci mohou těšit na sérii akcí, které budou doprovázet prázdninový čas. Kulturní program se bude odehrávat na náměstí, a také v zahradě Nového Slunce. Právě tam se bude v červenci konat Festival pod Kaštany.

Energetická chudoba v České republice se rozšiřuje

Problém s placením energií mělo loni v Česku asi 1,3 milionu lidí, což oproti období před zdražováním daným především válkou na Ukrajině znamenalo nárůst asi o 400.000. Takzvaná energetická chudoba se podle studie dlouhodobě týká zejména samoživitelek, nízkopříjmových rodin a osaměle žijících seniorek.

Olympiáda je pro Švábíkovou životním úspěchem

Dnes 9:50 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Badmintonistka Tereza Švábíková z Klimkovic si splnila svůj životní sen. Podařilo se jí kvalifikovat na olympiádu v Paříži, což bude v jejích 24 letech první olympijský start. Tam bude už za dva týdny bojovat proti světové badmintonové elitě.

Lukáš Podiuk z Bruntálu odstartoval na motocyklu z bruntálského náměstí na samostatnou cestu kolem světa

Na cestu kolem světa se vydal Lukáš Podiuk z Bruntálu na svém motocyklu KTM 690 Enduro. Je prvním obyvatelem města, který se rozhodl pro takovou dlouhou cestu a ke startu ho přišli podpořit kamarádi, motorkáři i zástupci města.

Dva lidé se zranili po střetu auta a motorky ve Fryčovicích

Včera 20:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva lidé se zranili při nedělním střetu osobního auta s motocyklem ve Fryčovicích na Frýdecko-Místecku. Nehoda byla na linku 155 ohlášena šest minut po sedmnácté hodině. Spolu s posádkou rychlé zdravotnické pomoci na místo vzlétl vrtulník LZS Ostrava.

V Ostravě se představil bateriový vlak Panter

V rámci festivalu Rail Business Days v ostravském Trojhalí byl představen zbrusu nový elektrický vlak s bateriemi, který bude brzy jezdit v MS kraji. Výjimečnost této soupravy je i v tom, že byla vyvinuta a vyrobena v České republice.

Vrcholem zahájení letní výstavní sezóny je výstava „Bez tváře“ v ostravském Domě umění

Velmi zajímavou a svým způsobem unikátní výstavou zahájila ostravská Galerie výtvarných umění letní výstavní sezónu. Výstava, která nese název Bez tváře, spojila necelou dvacítku špičkových malířů z celé ČR.

Na hrad Hukvaldy se sjeli zájemci o romantické i strašidelné Nocování na hradě

Na hradě Hukvaldy se konala jedna z nejoblíbenějších akcí roku. Noc na hradě je již tradiční akcí, koná se několikrát do roka a je předem vždy vyprodaná. Zkušení návštěvníci sem přijíždějí ze širokého okolí se svými karimatkami, spacáky, dokonce i stany.

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty
Vydáno 4. července 2024 19:30, Celý MS kraj, Karel Soukop
Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Sele, lončák či kanec nejsou jen vývojová stadia divočáků, ale i názvy tratí závodu.

Josef Havlík, předseda Mikroregionu Slezská Harta: „Máme dvě takové dlouhé tratě, jedna je tzv. Lončák, který je 40 km, je to kolem Slezské Harty a druhý je více jak 70 km a to už je profi, který je až na Velký Roudný a zajíždí trošku i po tom okolí, lesní terénem kolem Slezské Harty.“

Obrovský zájem závodníků znamenal také obrovskou zátěž pro celý přípravný a pořadatelský tým.

Josef Havlík, předseda Mikroregionu Slezská Harta: "Měli jsme necelých 200 přihlášek, kteří byli on line přihlášení, ale vidíme je nekonečná fronta závodníků, kteří přišli na poslední chvíli a dodatečně se hlásí.“
Bedřich Buťák (nez.), starosta Leskovce nad Moravicí: „Tak já pojedu jako předjezdec před tou nejdelší kategorií. My jsme v podstatě od úterka, celý týden jsme značili, myslím si, že naznačené je to dobře, doufám, že nám to nikdo nepotrhal a že se nám nikdo neztratí.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Jako každý rok úžasné a navíc je to 13. ročník, ale já bych chtěl přednostně poděkovat realizačnímu týmu, protože nikdo si nedovede představit, jak je náročné připravit pro tolik závodníků tento bike maraton a navíc ta příprava netrvá jenom jeden den, ale připravuje se to možná už měsíc dopředu, včera už velká příprava, dneska brzy od rána, takže všem, celému realizačnímu týmu velké díky.“

Na start se postavili amatéři i profesionálové a mezi nimi i mnoho sportovců jiných druhů sportů.

Eva Ferenčíková, závodnice: „A já pojedu ten Cross lončák, těch 40 km.“
Míša Navrátilová, závodnice: „My jsme z Kočova a já pojedu Cross sele, což je ta nejmenší.“ Jezdím, jezdily jsme spolu, ale stala se nám nehoda, jsme spadly z kola, takže jsme trochu netrénovaly, ale teď jsme se do toho vrátily.“
Aleš Poledna, závodník: „Já jsem ze Slezské Harty tady od pana hrázného syn a hlavně to musím dojet, co jiného. Jsem samozřejmě v přípravě na svůj sport ale něco málo mám naježděno.“
Tamara Hudečková, závodnice: „Opava a jedu dlouhou trať, kanec myslím se to jmenuje.“
Lukáš Vaculík, závodník: „Já jsem si vybral dlouhou trasu, jsem z Ostravy, takže kousíček odsud, není to poprvé, co to jedu a dneska vyšlo parádní počasí, takže se těším, jak to dneska dopadne.“
Radek Fiala, závodník: „Jedu z Opavy, jedu za firmu Viceman a trať Kanec.“
Gabriela Marešová, závodnice: „Harta je prostě krásná. Do Rázové je to nejlepší, ale pak už pohoda.“
Lucie Vikartovská, závodnice: „Dneska jsem to vyměnila za bike, je to nečekané, jako atletka, ale je třeba něco změnit. Tak jako naslepo to nejde, ale těším se.“

Velké oblíbenosti se těšily i vložené závody pro nejmenší, z nichž někteří zažili závodní atmosféru úplně poprvé. Závod byl obrovskou propagací celého regionu kolem Slezské Harty, jeho krás a přírodních zajímavostí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000043882/z-rekordni-ucasti-se-letos-tesil-tradicni-bike-maraton-kolem-slezske-harty