Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jarní detox skříní umožnilo Návštěvnické centrum uspořádáním Blešího trhu

Nový Jičín |

Návštěvnické centrum uspořádalo Bleší trh. Lidé se mohli zbavit nepotřebných věcí, které ale ještě nechtěli vyhodit. Druhou šanci tak získaly například zámky na kola, oblečení nebo kabelky.

Bleší trh - druhá šance, to byl název akce, která se v sobotu 18. března konala v jinak prázdném městském domě na ulici 28. října. Zájemci z řad prodejců mohli, jak se říká, dopřát svým skříním jarní detox. Smysl ale dávala tato akce i v jiných ohledech.

Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Má v podstatě dva účely, jednak abychom zase mohli najít využití pro věci, které by třeba jinak skončily jako odpad, což je nežádoucí, ale potom taky využití této budovy, která v minulosti byla využita dvakrát městem. Jednou to byl minimarket a na podzim Vinný trh, který se zde konal s velkým úspěchem. Teď tedy zkoušíme novou akci, Bleší trh, a vypadá to, že se to ujalo. Lidé přišli, takže předpokládám, že to budeme opakovat. A samozřejmě je to příležitost i pro ostatní, kteří neprodávají, si ti najít něco, co mohou využít, co je láká.”
návštěvníci:
“Jistě, plnou tašku toho tady máme. Je to tady výborné, dobře a levně jsme nakoupili. Jsme spokojeni,”
“Třeba ruční vysavač, pro sebe jsem si tady kabelku našla, pro vnoučata zámky na kola za pár korun.”

Prodávat na Bleším trhu mohl kdokoliv, kdo nemá prodej daného zboží jako živnost. Plochu ve dvou patrech využilo více než dvacet zájemců.

Karolína Kyšková, Návštěvnické centrum Nový Jičín: “Výzva byla na internetu, informace visela i na plakátovacích plochách, kde byl telefonický kontakt, takže se mohli registrovat i přes telefon. A nebo právě pomocí online odkazu na facebooku a webových stránkách.”
Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Základní podmínka byla, že by to neměly být právnické osoby, čili měly to být fyzické osoby, které prodávají své věci z domácnosti a podobně, aby se nestalo, že tady budou různé obchody nabízet své zboží. A pro tyto prodejce byl vstup zdarma.”
Karolína Kyšková, Návštěvnické centrum Nový Jičín: “Máme tady oblečení, knihy, gramofonové desky, viděla jsem tady sportovní oblečení, skleničky, nádobí, je to pestře namixované.”
Lucie Španihelová, prodejce: “Ta možnost, zbavit se těch věcí, je super, protože každému se doma válí milion věcí, které nám už nebudou, takže si myslím, že je to super. A já zatím všechno, co jsem tady vydělal, jsem i utratila, protože jsou tady lidé, kteří mají opravdu super kousky.”
Zuzana Rosová, prodejce: “Mně se ten nápad líbí moc, mám dvě děti a během těch let se nám doma nastřádala spousta oblečení a je to lepší, že si to člověk může prodat sám. Na internetu to není tak pohodlné, tady mohu s těmi lidmi i komunikovat, což je přidaná hodnota té akce. Mi se ten nápad líbí a doufám, že se bude opakovat více než jedenkrát za rok.”

Bleší trhy se v Novém Jičíně dříve konaly například v bývalé Tatrovance, před několika lety proběhla podobná akce ve Středisku volného času Fokus.

Nahlásit chybu


K tématu

Bleší trh lidé vítali, zbavili se oblečení i gramodesek. Jiní si je spokojení odnesli domů

Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

Příprava regenerace novojičínského sídliště Nerudova pokračovala další “obhajobou”

10. května 2023 10:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Projekt regenerace novojičínského sídliště Nerudova připravuje radnice tři roky. K jeho realizaci se teď mohli vyjádřit lidé na dalším už čtvrtém veřejném projednání. V červnu konečně začne úprava této lokality první etapou.

Nový Jičín dá opět šanci studentům si o prázdninách přivydělat

11. května 2023 10:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská radnice opět nabízí studentům letní brigády. Šanci získat přivýdělek mají i ti mladší 18 let. V případě velkého zájmu rozhodne o účastnících losování.


Opavské Senior taxi už má 1300 zaregistrovaných klientů. Služba je mezi seniory velmi oblíbená

Už čtvrtým rokem v Opavě funguje zvýhodněná služba Senior taxi. A je čím dál oblíbenější. V současné době ji pravidelně využívá na 1300 lidí ve věku 70 let více, pro které je určena.

Hasiči kličkovali Novým Jičínem, testovali průjezd ulic

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Majitelé s dobrovolníky společně zachránili a rekonstruují zlatorudnou chalupu v Suché Rudné

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischkeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

7. května 2024 17:05 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Dívka spadla z koně, muž se poranil bruskou, dalšího našli v kolejišti

Dnes 9:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve středu u několika velmi vážných úrazů na několika místech Moravskoslezského kraje. Vyjížděly k nim pozemní posádky a startoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Včera 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Historická rekonstrukce v Zábřehu připomněla osvobozování Ostravy

7. května 2024 13:59 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Jak se ke konci druhé světové války osvobozovala Ostrava mohli díky ukázky s využitím těžké techniky vidět návštěvníci sobotní Bojové cesty. Jednalo se součást třídenního programu, který připomínal postup 1. Československé tankové brigády.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Čarodějnice ze Sjednocení se opět proletěly Studénkou

7. května 2024 17:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Čarodějný průlet městem také letos upozornil na to, že na zahradě Základní školy Sjednocení se koná velká čarodějnická párty. Pořádal ji spolek rodičů pro všechny žáky i příznivce školy z řad veřejnosti.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

7. května 2024 13:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Autobusy začnou na opačné straně Riegrovy zastavovat na podzim

6. května 2024 14:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Na území města je přes padesát autobusových zastávek a letos k nim přibude jedna zcela nová. Stavba autobusového zálivu s přístřeškem začala na ulici Riegrova. Hotova bude v září.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

6. května 2024 10:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Jarní detox skříní umožnilo Návštěvnické centrum uspořádáním Blešího trhu
Vydáno 24. března 2023 16:27, Nový Jičín, Petra Dorazilová
Návštěvnické centrum uspořádalo Bleší trh. Lidé se mohli zbavit nepotřebných věcí, které ale ještě nechtěli vyhodit. Druhou šanci tak získaly například zámky na kola, oblečení nebo kabelky.

Bleší trh - druhá šance, to byl název akce, která se v sobotu 18. března konala v jinak prázdném městském domě na ulici 28. října. Zájemci z řad prodejců mohli, jak se říká, dopřát svým skříním jarní detox. Smysl ale dávala tato akce i v jiných ohledech.

Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Má v podstatě dva účely, jednak abychom zase mohli najít využití pro věci, které by třeba jinak skončily jako odpad, což je nežádoucí, ale potom taky využití této budovy, která v minulosti byla využita dvakrát městem. Jednou to byl minimarket a na podzim Vinný trh, který se zde konal s velkým úspěchem. Teď tedy zkoušíme novou akci, Bleší trh, a vypadá to, že se to ujalo. Lidé přišli, takže předpokládám, že to budeme opakovat. A samozřejmě je to příležitost i pro ostatní, kteří neprodávají, si ti najít něco, co mohou využít, co je láká.”
návštěvníci:
“Jistě, plnou tašku toho tady máme. Je to tady výborné, dobře a levně jsme nakoupili. Jsme spokojeni,”
“Třeba ruční vysavač, pro sebe jsem si tady kabelku našla, pro vnoučata zámky na kola za pár korun.”

Prodávat na Bleším trhu mohl kdokoliv, kdo nemá prodej daného zboží jako živnost. Plochu ve dvou patrech využilo více než dvacet zájemců.

Karolína Kyšková, Návštěvnické centrum Nový Jičín: “Výzva byla na internetu, informace visela i na plakátovacích plochách, kde byl telefonický kontakt, takže se mohli registrovat i přes telefon. A nebo právě pomocí online odkazu na facebooku a webových stránkách.”
Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Základní podmínka byla, že by to neměly být právnické osoby, čili měly to být fyzické osoby, které prodávají své věci z domácnosti a podobně, aby se nestalo, že tady budou různé obchody nabízet své zboží. A pro tyto prodejce byl vstup zdarma.”
Karolína Kyšková, Návštěvnické centrum Nový Jičín: “Máme tady oblečení, knihy, gramofonové desky, viděla jsem tady sportovní oblečení, skleničky, nádobí, je to pestře namixované.”
Lucie Španihelová, prodejce: “Ta možnost, zbavit se těch věcí, je super, protože každému se doma válí milion věcí, které nám už nebudou, takže si myslím, že je to super. A já zatím všechno, co jsem tady vydělal, jsem i utratila, protože jsou tady lidé, kteří mají opravdu super kousky.”
Zuzana Rosová, prodejce: “Mně se ten nápad líbí moc, mám dvě děti a během těch let se nám doma nastřádala spousta oblečení a je to lepší, že si to člověk může prodat sám. Na internetu to není tak pohodlné, tady mohu s těmi lidmi i komunikovat, což je přidaná hodnota té akce. Mi se ten nápad líbí a doufám, že se bude opakovat více než jedenkrát za rok.”

Bleší trhy se v Novém Jičíně dříve konaly například v bývalé Tatrovance, před několika lety proběhla podobná akce ve Středisku volného času Fokus.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000036338/jarni-detox-skrini-umoznilo-navstevnicke-centrum-usporadanim-blesiho-trhu