Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hasiči s cisternou a žebříkem projížděli úzké ulice, špatně parkující auta dostala za stěrač lístek

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Velké cisternové vozidlo, které je široké dva a půl metru nebo automobilový žebřík dlouhý více než deset metrů. S touto těžkou technikou se hasiči vydali na jízdu Novým Jičínem, aby zkontrolovali průjezdnost problémových ulic, především z hlediska parkování vozidel.

Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Tou průjezdností si zjistíme aktuální stav z hlediska dojezdu pro těžkou zásahovou techniku, ale hlavně pro výškovou techniku typu automobilový žebřík a automobilová plošina, které jsou samozřejmě dalších rozměrů, ta naše technika má délku jedenáct metrů, takže potom ta manipulovatelnost v těch úzkých uličkách, které jsou ještě, dejme tomu, obsazeny zaparkovanýma vozidly je daleko komplikovanější a ten dojezd na to místo zásahu nám ztěžují.”

    Hasiče během asi dvouhodinové akce doprovázela hlídka městské policie, která si problémová místa související s nevhodně zaparkovanými auty také monitorovala.

    Daniel Rýdel, ředitel MP Nový Jičín: “Tato akce pro městskou policii byla přínosná. Na základě průjezdu jsem zjistili ta kritická místa, která pro hasiče jsou důležitá, aby zůstala průjezdná, takže máme řadu poznatků, na která místa se máme zaměřit v souvislosti se špatným parkováním vozidel.”

    I když se během jízdy městem našla problematická místa, celkově průjezd z pohledu hasičů nedopadl špatně.

    Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Nástupní plochy pro požární techniku obsazené nebyly, samozřejmě našli jsme pár takových sporných míst, kde ta zaparkovaná vozidla byla i v nepřehledných zatáčkách a úzkých otáčkách, a na těch místech jsme rozdali informativní letáčky.”
    Daniel Rýdel, ředitel MP Nový Jičín: “Největší problémy s parkováním vozidel máme v sídlišti Loučka, kde po vzájemné dohodě jsme provedli i průjezd této oblasti. Zjistili jsme tam zejména problém na ulici Na Lani, kde je ve vnitrobloku křižovatka, a vozidla, která tam stála, tak způsobovala problémy. Takže tam hlídka městské policie umístila i výzvy pro nepřítomné řidiče a všechny tyto přestupky budou následně projednány. Potom další poznatek jsme měli na ulici Sportovní, která je slepá, tam rovněž v zadní části zaparkovaná vozidla bránila průjezdu té výškové techniky.”
    Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Využiji příležitosti apelovat na řidiče, aby na sídlištích parkovali na k tomu určených parkovacích místech, aby neparkovali na komunikacích, v zatáčkách, což nám potom stěžuje dojezd na místo zásahu a vlastní nasazení hasičské techniky, a samozřejmě také, aby neparkovali na nástupních plochách pro požární techniku.”

    Tato preventivní akce na průjezd ulicemi se konala 4. května ve všech okresních městech v rámci Moravskoslezského kraje, a to u příležitosti aktuálního svátku sv. Floriána, který je patronem hasičů. Jinak hasiči vyjíždí na podobné kontroly zhruba dvakrát do měsíce, tady na Novojičínsku také do Kopřivnice a Bílovce. A rovněž prověřují průjezdnosti v souvislosti s hlášenými uzavírkami během stavebních prací na komunikacích.




    Nahlásit chybu


    K tématu

    Hasiči kličkovali Novým Jičínem, testovali průjezd ulic

    Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

    Muž zemřel po pádu ze čtyřkolky na sjezdovce nedaleko Nového Jičína

    14. října 2023 8:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Pátek třináctého měl tragický konec pro 44letého muže v novojičínské části Kojetín. Po pádu ze čtyřkolky na sjezdovce Svinec bohužel zemřel. Nehoda povolala do akce všechny složky integrovaného záchranného systému.

    Hasiči v pátek třináctého otevřeli poprvé novou stanici veřejnosti

    18. října 2023 14:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Hasiči otevřeli v pátek třináctého, v rámci dne požární bezpečnosti, bránu své stanice. Poprvé to byla brána nového výjezdového centra na Propojovací ulici, kam se přestěhovali letos na jaře.


    Ostrava bude mít nové divadlo ve Vítkovicích. Město už pro budovu schválilo prodej pozemků

    Ostrava bude mít nové divadlo. Unikátní projekt herce Alberta Čuby navazuje na jeho úspěšné Divadlo Mír a bude to v podstatě další scéna v těsné blízkosti současného divadla ve Vítkovicích. Město už schválilo prodej pozemku, kde je dnes parkoviště.

    Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

    Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

    Studénka plánuje přidat desítky nových parkovacích míst

    Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 odstavných míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

    Dopravní policista z Karviné se ve volném čase stává známým saxofonistou

    25. července 2024 20:26 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

    Teď vás seznámíme s karvinským dopravním policistou, který svůj život nedávno obohatil novým koníčkem a to hře na saxofon. Ve volném čase hraje známé skladby na různých místech v naší zemi i za hranicemi a naplňuje tak svůj život nevšední zážitky.

    Orlovský Gulášfest přilákal stovky návštěvníků

    V letošním ročníku se jednalo o rekordní počet přihlášených kuchařů, a to nejen z Orlové. Pětičlenná porota měla nelehký úkol, ale nakonec zvítězil fazolový guláš s uzeným masem.

    Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

    25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

    Zastávka Jana Šoupala má novou image. Pro velký úspěch projdou opravou i další zděné zastávky v Porubě

    25. července 2024 15:44 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

    Původní zděné autobusové zastávky v Porubě jsou po letech v neutěšeném stavu. Postupně proto projdou revitalizací. První z nich, která se změnila v umělecké dílo, je zastávka Jana Šoupala.

    Při shodě hlasů určili vítěze letošních občanských projektů radní

    Participativní rozpočet na letošní rok zná své vítěze. Rozhodovala o nich až druhá veřejná anketa. Respektive, vzhledem k naprosté shodě hlasů, nakonec musela vyřknout definitivní verdikt rada města.

    Ostravskou městskou policii posílili nováčci. Bezpečnost ve městě se stále zlepšuje

    25. července 2024 10:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Magazín 112

    V Ostravě bude zase o trochu bezpečněji. Do rukou primátora Jana Dohnala složilo slib 13 nových městských policistů, kteří okamžitě nastupují na služebny po celém městě. Své úkoly ale samozřejmě budou plnit především přímo v ulicích.

    Lidé opět obdivují květinovou louku před havířovskou nemocnicí

    25. července 2024 12:00 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

    Nemocnice v Havířově i v letošním roce nechala před hlavním vstupem vysadit květinovou louku. Ta hraje doslova všemi barvami a nečekaně na ní vykvetly i slunečnice.

    Policisté vyrazili s preventivním varováním na novojičínský bazén

    Čas strávený u vody je v létě příjemným osvěžením, ale také možností pro zloděje. Policisté proto v rámci prevence vyrazili i na novojičínský bazén, kde jednak upozorňovali, aby lidé byli na své věci opatrní, a také apelovali na bezpečné koupání.

    Další etapou jsou rekonstrukce teplovodů, letos na Nerudově ulici

    Jedna z letošních investičních akcí města opět směřuje i do tepelného hospodářství, a to do rekonstrukce teplovodu na ulici Nerudova. Za posledních pět let už radnice do efektivnějšího vytápění svých objektů i obytných domů investovala sto milionů korun.

    Skokani z Fokusu získali bronzové evropské medaile, i tu historicky první pro Českou republiku

    25. července 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Tým dětí ze Střediska volného času Fokus zabodoval na mistrovství Evropy. V rychlostním skákání přes švihadla získal tři bronzové medaile. Jsou to historicky první medaile z evropského šampionátu v této sportovní disciplíně pro Českou republiku.

    Letní kino si Novojičíňáci užívají dva týdny v zahradě Slunce

    Přestože areál letního kina v Novém Jičíně už před několika lety zalila voda okrasného vodního prvku, o zážitek z filmových večerů pod širým nebem lidé ochuzeni nejsou. Také letos se dva týdny venkovního biografu odehrávají v zahradě Nového Slunce.

    Studénka zřídí dětskou skupinu, žádá o státem nabízenou dotaci

    25. července 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    Nedostatek míst v mateřské škole chtějí ve Studénce vyřešit provozem dětské skupiny. Její zřízení by měla z velké části pokrýt dotace. Podání žádosti o státní podporu schválili zastupitelé.

    Ve Studénce si fotbalisté zahráli jako na pláži

    24. července 2024 14:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

    K létu patří formy plážového sportování - a to v mnoha disciplínách, Třeba na koupališti ve Studénce se na beachvolejbalovém kurtu konal 1. ročník plážového turnaje ve fotbalu.

    Hasiči s cisternou a žebříkem projížděli úzké ulice, špatně parkující auta dostala za stěrač lístek
    Vydáno 12. května 2024 8:18, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

    Velké cisternové vozidlo, které je široké dva a půl metru nebo automobilový žebřík dlouhý více než deset metrů. S touto těžkou technikou se hasiči vydali na jízdu Novým Jičínem, aby zkontrolovali průjezdnost problémových ulic, především z hlediska parkování vozidel.

    Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Tou průjezdností si zjistíme aktuální stav z hlediska dojezdu pro těžkou zásahovou techniku, ale hlavně pro výškovou techniku typu automobilový žebřík a automobilová plošina, které jsou samozřejmě dalších rozměrů, ta naše technika má délku jedenáct metrů, takže potom ta manipulovatelnost v těch úzkých uličkách, které jsou ještě, dejme tomu, obsazeny zaparkovanýma vozidly je daleko komplikovanější a ten dojezd na to místo zásahu nám ztěžují.”

      Hasiče během asi dvouhodinové akce doprovázela hlídka městské policie, která si problémová místa související s nevhodně zaparkovanými auty také monitorovala.

      Daniel Rýdel, ředitel MP Nový Jičín: “Tato akce pro městskou policii byla přínosná. Na základě průjezdu jsem zjistili ta kritická místa, která pro hasiče jsou důležitá, aby zůstala průjezdná, takže máme řadu poznatků, na která místa se máme zaměřit v souvislosti se špatným parkováním vozidel.”

      I když se během jízdy městem našla problematická místa, celkově průjezd z pohledu hasičů nedopadl špatně.

      Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Nástupní plochy pro požární techniku obsazené nebyly, samozřejmě našli jsme pár takových sporných míst, kde ta zaparkovaná vozidla byla i v nepřehledných zatáčkách a úzkých otáčkách, a na těch místech jsme rozdali informativní letáčky.”
      Daniel Rýdel, ředitel MP Nový Jičín: “Největší problémy s parkováním vozidel máme v sídlišti Loučka, kde po vzájemné dohodě jsme provedli i průjezd této oblasti. Zjistili jsme tam zejména problém na ulici Na Lani, kde je ve vnitrobloku křižovatka, a vozidla, která tam stála, tak způsobovala problémy. Takže tam hlídka městské policie umístila i výzvy pro nepřítomné řidiče a všechny tyto přestupky budou následně projednány. Potom další poznatek jsme měli na ulici Sportovní, která je slepá, tam rovněž v zadní části zaparkovaná vozidla bránila průjezdu té výškové techniky.”
      Petr Adamus, ředitel ÚO HZS Nový Jičín: “Využiji příležitosti apelovat na řidiče, aby na sídlištích parkovali na k tomu určených parkovacích místech, aby neparkovali na komunikacích, v zatáčkách, což nám potom stěžuje dojezd na místo zásahu a vlastní nasazení hasičské techniky, a samozřejmě také, aby neparkovali na nástupních plochách pro požární techniku.”

      Tato preventivní akce na průjezd ulicemi se konala 4. května ve všech okresních městech v rámci Moravskoslezského kraje, a to u příležitosti aktuálního svátku sv. Floriána, který je patronem hasičů. Jinak hasiči vyjíždí na podobné kontroly zhruba dvakrát do měsíce, tady na Novojičínsku také do Kopřivnice a Bílovce. A rovněž prověřují průjezdnosti v souvislosti s hlášenými uzavírkami během stavebních prací na komunikacích.




      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000042990/hasici-s-cisternou-a-zebrikem-projizdeli-uzke-ulice-spatne-parkujici-auta-dostala-za-sterac-listek