Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Začala revitalizace hřiště za Komenského školami, uprostřed bude umělý fotbalový trávník

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice, které bude sloužit dvěma školám, sportovním klubům a veřejnosti. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

Hřiště za školami na Komenského ulici bylo vybudováno v sedmdesátých letech, od té doby na něm neproběhla žádná větší změna. Tedy až do konce letošního dubna, kdy byla zahájena jeho revitalizace.

Jitka Hanzelková, ředitelka ZŠ Komenského 66, Nový Jičín: “Je to hřiště, které využívají dvě základní školy, takže kolem tisíce žáků se tady může vystřídat na tělesnou výchovu plus samozřejmě veřejnost. Těch studií na tu opravu už byla celá řada, myslím, že první byla někdy v roce 2008, potom 2018, kdy se ten projekt začala připravovat, takže jsem moc ráda, že konečně přišlo k realizaci. Tak samozřejmě, že pro tělesnou výchovu je to jakési omezení, ale já si troufám říct, že jsme schopni vydržet skoro cokoliv s vidinou nového hřiště. my máme dvě tělocvičny, takže jsem na tom relativně dobře.”
Svatava Hajdová, ředitelka ZŠ Komenského 68, Nový Jičín: “Je to areál, který už potřeboval výraznou opravu a rekonstrukci, protože už nevyhovoval podmínkám pro výuku tělesné výchovy, pro výuku atletiky. Takže jsme rádi, že se té rekonstrukce konečně dočkáme. Výuku tělesné výchovy teď realizujeme v náhradní prostorách, využíváme naše hřiště v areálu školy a využíváme také pro výuku atletických disciplín hřiště na Lamberku, kdy jsme domluveni s provozovatelem tohoto hřiště.”
    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Předmětem rekonstrukce nebo revitalizace, obnovy tohoto areálu bude vybudování umělého víceúčelového trávníku, dále volejbalového a basketbalového hřiště, atletická dráha sektory, dojde k vybudování workoutového hřiště, nezbytného mobiliáře, veřejného osvětlení a taktéž bude rekonstruováno oplocení.”
    Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto školní hřiště je dlouho připravovaná akce, bohužel, kamenem úrazu vždycky byla přeložka sítí pod touto stavbou. Díky nadstandardním vztahům s SMVaK se nám podařilo vykomunikovat, že většinu nákladů Severomoravské vodovody a kanalizace vzaly na svá bedra. Jedná se téměř o 18 milionů korun, podíl města na vyvložkování kanalizačního řádu byl milion korun.”

    Bezvýkopová oprava kanalizace proběhla v loňském roce. Aktuální rekonstrukce hřiště bude stát 18 milionů bez DPH.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Původně předpokládaná cena včetně daně byla 30 milionů korun. Nicméně díky úspěšné veřejné zakázce se podařilo vysoutěžit zhotovitele zhruba o osm milionů korun bez daně levnějšího, čili zhruba 18 milionů korun bez daně je ta výsledná částka. Budeme aktuálně podávat žádost o dotaci na Národní sportovní agenturu v rámci Regionální sportovní infrastruktury investice nad 10 milionů korun.”
    Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto hřiště bude určeno pro potřeby školy, zároveň bude otevřeno pro širokou veřejnost a je nějaká domluva, že hřiště budou užívat i zapsané spolky a hlavně sportovní kluby.”

    Součástí projektu revitalizace je také vybudování šesti jímek na zadržování dešťové vody, bude tu venkovní sklad pro sportovní potřeby a kryté posezení. Vše má být hotovo do konce září.



    Nahlásit chybu


    K tématu

    Prašný ovál u novojičínských Komenského škol je minulostí

    Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice v Novém Jičíně, které slouží dvěma základním školám. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

    Nový Jičín přijde o svou bránu borců

    10. srpna 2023 8:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z investičních akcí, kterou město plánuje realizovat ve druhém pololetí roku, je úprava prostoru u hlavního vstupu na letní stadion. Revitalizace prostranství tu bude znamenat zlepšení dopravního řešení a zmizí brána borců.

    Nový Jičín jednou z největších investic letošního roku “ozdravěl” své středisko zeleně

    15. listopadu 2023 8:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z největších investičních akcí Nového Jičína je letos zvelebení střediska zeleně technických služeb města. Revitalizaci areálu si vyžádal havarijní stav původních skladovacích hal.


    Ostrava postaví na Bazalech nový fotbalový stadion až pro 17 tisíc lidí

    Dnes 11:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

    Návrat fotbalového Baníku Ostrava zpět na ikonické Bazaly je možný. Město Ostrava zadalo studii proveditelnosti výstavby nového stadionu. Z ní vyplynulo, že stavbě nic nebrání. Nový stadion může mít kapacitu až 17 tisíc lidí a bude splňovat nejmodernější požadavky.

    Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze. Vyhrál radikální projekt s úctou k historii

    A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

    Oslavy sta let Velké Ostravy vyvrcholily dobovým průvodem a programem na Masarykově náměstí

    Půl roku trvající oslavy sta let Velké Ostravy zakončila velmi povedená akce. Velkolepý průvod ulicemi v dobových kostýmech prošel centrem, aby odstartoval bohatý program na Masarykově náměstí.

    Studénka oslavila výročí založení města a vyhlásila svou osobnost

    Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

    Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

    Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

    Město Nový Jičín ocenilo úspěšné školáky

    Pozvání na slavnostní setkání do auly radnice dostali žáci novojičínských základních škol, kteří na sebe v uplynulých deseti měsících upozornili něčím výjimečným. Ocenění tu převzali také deváťáci za dlouhodobě výborné studijní výsledky.

    Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

    Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

    Závodníci na motorkách sprintovali přes překážky na vrchol sjezdovky

    Nové využití pro sjezdovku, na které se už delší dobu nelyžuje, vymysleli v Palkovicích. Místní Enduro klub tam uspořádal závody, které se setkaly s kladným hodnocením a zřejmě vznikla nová tradice.

    Novojičínští lyžaři už jsou zase na trávě, sezona zimního sportu pokračuje

    Lyžaři z novojičínského klubu opět přezuli na travní lyže a věnují se této letní variantě typicky zimního sportu. Na svahu Svince uspořádali v červnu závody pro nejmladší lyžaře.

    Obce se utkaly v Beskydských hrách bez hranic, pohár obhájila Lhotka

    Smíšené týmy dětí a dospělých se v sobotu v Metylovicích utkaly o putovní pohár Beskydských her bez hranic. Zástupci několika obcí z okolí Frýdlantu nad Ostravicí soutěžili například v biatlonu nebo včelím sběru.

    Letní olympiáda v Domovince uvedla do pohybu seniory i děti

    15. června 2024 16:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Letos se konají letní olympijské hry a staly se inspirací i pro jednu z aktivit denního stacionáře Domovinka. Senioři si tu v dresech s pěti kruhy vyzkoušeli různé disciplíny, sparing partnery jim byli druháci ze školy Jubilejní.

    BEZ KOMENTÁŘE: Zámek Novou Horku rozzářily květiny

    15. června 2024 13:30 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

    Zažít vůni květů můžete jen v zámku Nová Horka u Studénky. Kompozice zde vytvářel mistr Slávek Rabušic.

    Město oslavuje své výročí kontrastními výstavami, jedna putuje, druhá je na radnici

    14. června 2024 16:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Týden oslav výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

    Zastupitelé schválili programové dotace na příští rok, spolky, kluby a organizace podpoří 31 miliony

    14. června 2024 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Jedním z nosných témat červnové schůze zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

    Nově budované hřiště u sportovního centra bude i prostorem pro dětská představení

    14. června 2024 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Nové dětské hřiště bylo otevřeno u sportovního centra. Herní prvky stojí na místě původního minigolfového hřiště. Z areálu zmizelo i malé brouzdaliště, jehož údržba byla náročná.

    Odmaturoval prací, ve které naučil robota skládat Rubikovu kostku

    Rubikova kostka je fenomén, který provází již několik generací. Stala se také inspirací pro maturitní práci jednoho ze studentů novojičínské střední školy. Vytvořil program, na základě kterého kostku poskládá robot.

    Začala revitalizace hřiště za Komenského školami, uprostřed bude umělý fotbalový trávník
    Vydáno 27. května 2024 11:10, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice, které bude sloužit dvěma školám, sportovním klubům a veřejnosti. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

    Hřiště za školami na Komenského ulici bylo vybudováno v sedmdesátých letech, od té doby na něm neproběhla žádná větší změna. Tedy až do konce letošního dubna, kdy byla zahájena jeho revitalizace.

    Jitka Hanzelková, ředitelka ZŠ Komenského 66, Nový Jičín: “Je to hřiště, které využívají dvě základní školy, takže kolem tisíce žáků se tady může vystřídat na tělesnou výchovu plus samozřejmě veřejnost. Těch studií na tu opravu už byla celá řada, myslím, že první byla někdy v roce 2008, potom 2018, kdy se ten projekt začala připravovat, takže jsem moc ráda, že konečně přišlo k realizaci. Tak samozřejmě, že pro tělesnou výchovu je to jakési omezení, ale já si troufám říct, že jsme schopni vydržet skoro cokoliv s vidinou nového hřiště. my máme dvě tělocvičny, takže jsem na tom relativně dobře.”
    Svatava Hajdová, ředitelka ZŠ Komenského 68, Nový Jičín: “Je to areál, který už potřeboval výraznou opravu a rekonstrukci, protože už nevyhovoval podmínkám pro výuku tělesné výchovy, pro výuku atletiky. Takže jsme rádi, že se té rekonstrukce konečně dočkáme. Výuku tělesné výchovy teď realizujeme v náhradní prostorách, využíváme naše hřiště v areálu školy a využíváme také pro výuku atletických disciplín hřiště na Lamberku, kdy jsme domluveni s provozovatelem tohoto hřiště.”
      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Předmětem rekonstrukce nebo revitalizace, obnovy tohoto areálu bude vybudování umělého víceúčelového trávníku, dále volejbalového a basketbalového hřiště, atletická dráha sektory, dojde k vybudování workoutového hřiště, nezbytného mobiliáře, veřejného osvětlení a taktéž bude rekonstruováno oplocení.”
      Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto školní hřiště je dlouho připravovaná akce, bohužel, kamenem úrazu vždycky byla přeložka sítí pod touto stavbou. Díky nadstandardním vztahům s SMVaK se nám podařilo vykomunikovat, že většinu nákladů Severomoravské vodovody a kanalizace vzaly na svá bedra. Jedná se téměř o 18 milionů korun, podíl města na vyvložkování kanalizačního řádu byl milion korun.”

      Bezvýkopová oprava kanalizace proběhla v loňském roce. Aktuální rekonstrukce hřiště bude stát 18 milionů bez DPH.

      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Původně předpokládaná cena včetně daně byla 30 milionů korun. Nicméně díky úspěšné veřejné zakázce se podařilo vysoutěžit zhotovitele zhruba o osm milionů korun bez daně levnějšího, čili zhruba 18 milionů korun bez daně je ta výsledná částka. Budeme aktuálně podávat žádost o dotaci na Národní sportovní agenturu v rámci Regionální sportovní infrastruktury investice nad 10 milionů korun.”
      Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto hřiště bude určeno pro potřeby školy, zároveň bude otevřeno pro širokou veřejnost a je nějaká domluva, že hřiště budou užívat i zapsané spolky a hlavně sportovní kluby.”

      Součástí projektu revitalizace je také vybudování šesti jímek na zadržování dešťové vody, bude tu venkovní sklad pro sportovní potřeby a kryté posezení. Vše má být hotovo do konce září.



      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000043240/zacala-revitalizace-hriste-za-komenskeho-skolami-uprostred-bude-umely-fotbalovy-travnik