Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Začala revitalizace hřiště za Komenského školami, uprostřed bude umělý fotbalový trávník

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice, které bude sloužit dvěma školám, sportovním klubům a veřejnosti. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

Hřiště za školami na Komenského ulici bylo vybudováno v sedmdesátých letech, od té doby na něm neproběhla žádná větší změna. Tedy až do konce letošního dubna, kdy byla zahájena jeho revitalizace.

Jitka Hanzelková, ředitelka ZŠ Komenského 66, Nový Jičín: “Je to hřiště, které využívají dvě základní školy, takže kolem tisíce žáků se tady může vystřídat na tělesnou výchovu plus samozřejmě veřejnost. Těch studií na tu opravu už byla celá řada, myslím, že první byla někdy v roce 2008, potom 2018, kdy se ten projekt začala připravovat, takže jsem moc ráda, že konečně přišlo k realizaci. Tak samozřejmě, že pro tělesnou výchovu je to jakési omezení, ale já si troufám říct, že jsme schopni vydržet skoro cokoliv s vidinou nového hřiště. my máme dvě tělocvičny, takže jsem na tom relativně dobře.”
Svatava Hajdová, ředitelka ZŠ Komenského 68, Nový Jičín: “Je to areál, který už potřeboval výraznou opravu a rekonstrukci, protože už nevyhovoval podmínkám pro výuku tělesné výchovy, pro výuku atletiky. Takže jsme rádi, že se té rekonstrukce konečně dočkáme. Výuku tělesné výchovy teď realizujeme v náhradní prostorách, využíváme naše hřiště v areálu školy a využíváme také pro výuku atletických disciplín hřiště na Lamberku, kdy jsme domluveni s provozovatelem tohoto hřiště.”
    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Předmětem rekonstrukce nebo revitalizace, obnovy tohoto areálu bude vybudování umělého víceúčelového trávníku, dále volejbalového a basketbalového hřiště, atletická dráha sektory, dojde k vybudování workoutového hřiště, nezbytného mobiliáře, veřejného osvětlení a taktéž bude rekonstruováno oplocení.”
    Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto školní hřiště je dlouho připravovaná akce, bohužel, kamenem úrazu vždycky byla přeložka sítí pod touto stavbou. Díky nadstandardním vztahům s SMVaK se nám podařilo vykomunikovat, že většinu nákladů Severomoravské vodovody a kanalizace vzaly na svá bedra. Jedná se téměř o 18 milionů korun, podíl města na vyvložkování kanalizačního řádu byl milion korun.”

    Bezvýkopová oprava kanalizace proběhla v loňském roce. Aktuální rekonstrukce hřiště bude stát 18 milionů bez DPH.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Původně předpokládaná cena včetně daně byla 30 milionů korun. Nicméně díky úspěšné veřejné zakázce se podařilo vysoutěžit zhotovitele zhruba o osm milionů korun bez daně levnějšího, čili zhruba 18 milionů korun bez daně je ta výsledná částka. Budeme aktuálně podávat žádost o dotaci na Národní sportovní agenturu v rámci Regionální sportovní infrastruktury investice nad 10 milionů korun.”
    Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto hřiště bude určeno pro potřeby školy, zároveň bude otevřeno pro širokou veřejnost a je nějaká domluva, že hřiště budou užívat i zapsané spolky a hlavně sportovní kluby.”

    Součástí projektu revitalizace je také vybudování šesti jímek na zadržování dešťové vody, bude tu venkovní sklad pro sportovní potřeby a kryté posezení. Vše má být hotovo do konce září.



    Nahlásit chybu


    K tématu

    Prašný ovál u novojičínských Komenského škol je minulostí

    Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice v Novém Jičíně, které slouží dvěma základním školám. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

    Nový Jičín přijde o svou bránu borců

    10. srpna 2023 8:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z investičních akcí, kterou město plánuje realizovat ve druhém pololetí roku, je úprava prostoru u hlavního vstupu na letní stadion. Revitalizace prostranství tu bude znamenat zlepšení dopravního řešení a zmizí brána borců.

    Nový Jičín jednou z největších investic letošního roku “ozdravěl” své středisko zeleně

    15. listopadu 2023 8:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Jednou z největších investičních akcí Nového Jičína je letos zvelebení střediska zeleně technických služeb města. Revitalizaci areálu si vyžádal havarijní stav původních skladovacích hal.


    Následky silné bouře opět zaměstnávají hasiče, po celém regionu nejčastěji zasahují u polámaných a vyvrácených stromů

    Dnes 12:17, vydáno dnes 7:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Od pátečního večera prošly přes Moravskoslezský kraj další série intenzivních bouřek. Silný vítr lámal a vyvracel stromy. Lidé na některých místech hlásili také větší kroupy. Hasiči mají i během soboty opět plno práce.

    Sanatorium v Jablunkově slaví 100 let, nemocných s tuberkulózou už je jen minimum

    Jediné plicní sanatorium zaměřené na léčbu tuberkulózy v Beskydech letos slaví 100 let svého působení. V Jablunkově si výročí připomněli zdravotníci, zástupci města i kraje, který zařízení provozuje.

    Vedení Karviné ocenilo před koncem školního roku nejlepší žáky základních škol

    Před koncem školního roku se zástupci vedení Karviné sešli s nejlepšími žáky základních škol, aby jim k jejich vynikajícím výsledkům pogratulovali. Letos ocenění proběhlo v kině Centrum, nechyběla společná snídaně a prohlídka zázemí kina.

    O prohlídky výjezdových stanic záchranářů byl velký zájem

    Včera 16:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Záchranáři v Moravskoslezském kraji pořádali Den otevřených dveří. Otevřelo se čtrnáct stanic v kraji. Dopoledne je hojně navštěvovali školáci a odpoledne veřejnost. Záchranáři představili techniku a předávali dobré rady v poskytování první pomoci a prevenci.

    MS kraj nabízí bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty

    Moravskoslezský kraj připravil finanční výpomoc zaměstnancům huti, kteří se díky krachujícímu ocelářskému gigantu ocitli v existenčních potížích. Nabízí bezúročnou půjčku ve výši 25 tisíc korun.

    Dětem v tíživé situaci proplácí obědy ve školách Moravskoslezský kraj

    Včera 15:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Už 90 školských zařízení z Moravskoslezského kraje se pro příští školní rok přihlásilo do programu bezplatného stravování pro děti. V první vlně schválilo krajské vedení příspěvky v souhrnné výši 26,3 milionu korun. Další školy se do programu ještě mohou zapojit, hejtmanství přijímá žádosti až do konce letošního září.

    Myslivec omylem zastřelil pytláka u řeky. Myslel, že je to postřelený divočák

    Včera 10:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Policisté zveřejnili podrobnosti k tragické události v Ostravě-Přívozu z loňského listopadu. Myslivec tam při nočním honu zastřelil muže u řeky v rákosí. Myslel si totiž, že jde o divočáka, kterého předtím s kolegou postřelili a následně sledovali. Jak se ukázalo, zastřelený na místě pytlačil. Střelci nyní hrozí vězení.

    Další ročník Festivalu v ulicích je skoro tady, letos představí více než 220 umělců

    Oblíbený ostravský Festival v ulicích se blíží. 21. a 22. června už po třetí zaplní porubskou Hlavní třídu a její okolí a představí se na něm více než 220 umělců z 20 zemí světa.

    Heřmanickou haldu uhasí nepropustný sarkofág, hotov by měl být asi za 10 let

    Včera 15:13 | Ostrava-město | Libor Běčák

    Společnost DIAMO společně s ministry Zbyňkem Stanjurou a Jozefem Síkelou představili plán, jak zajistit hořící Heřmanickou haldu. Lidi bydlící v okolí ochrání před zplodinami a prachem obrovský sarkofág.

    Zdravotnická škola se na Den zdraví proměnila v nemocnici

    Den zdraví na SZŠ a VOŠZ v Ostravě má dlouhou tradici a je primárně určen pro žáky ostravských mateřských škol a prvního stupně základních škol.

    Hudební týden ve Studénce vyvrcholil oslavou u sportovního centra

    Studénka Hudebním týdnem oslavila 65. výročí založení města. Hlavní program se v sobotu odehrál u sportovního centra. Součástí bylo vyhlášení úspěšných občanů a osobnosti města.

    Město chce převzít majetek tělovýchovné jednoty, začne tribunou

    Město převezme do vlastnictví od tělovýchovné jednoty tribunu fotbalového stadionu. Následně ji nechá zbourat a na jejím místě postaví multifunkční sportovní halu. Její součástí bude nová tribuna.

    Školu na Butovické vyřadil z provozu požár, sanační firma už likviduje škody

    V Základní škola Butovická hořelo. Požár vypukl mimo vyučovací dobu. Škoda je odhadována na 5 milionů korun. Děti do budovy nesmí, interiér je zasažen zplodinami a popelem.

    Ukončili projekt Nanečisto, po prázdninách je čeká škola naostro

    20. června 2024 16:01 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Budoucí prvňáčci Základní školy Františka kardinála Tomáška prošli Rytířskou stezku a ukázali, jak jsou na nástup do školy připraveni. Ukončili tak projekt pro předškoláky s názvem Nanečisto, aby po prázdninách už naostro usedli do lavic.

    Nový Jičín má nové ulice, jejich názvy odkazují i na zdejší historii vaření piva

    V Novém Jičíně vznikají dvě nové ulice, a to v lokalitě Pod Skalkou, kde začne výstavba rodinných domů. Zastupitelé teď schválili jejich názvy. Místní adresy budou znít Pivovarská a Na Bochetě.

    Technické služby Nového Jičína ukázaly svůj areál a úklidové stroje

    Novojičínské technické služby uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

    Začala revitalizace hřiště za Komenského školami, uprostřed bude umělý fotbalový trávník
    Vydáno 27. května 2024 11:10, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice, které bude sloužit dvěma školám, sportovním klubům a veřejnosti. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

    Hřiště za školami na Komenského ulici bylo vybudováno v sedmdesátých letech, od té doby na něm neproběhla žádná větší změna. Tedy až do konce letošního dubna, kdy byla zahájena jeho revitalizace.

    Jitka Hanzelková, ředitelka ZŠ Komenského 66, Nový Jičín: “Je to hřiště, které využívají dvě základní školy, takže kolem tisíce žáků se tady může vystřídat na tělesnou výchovu plus samozřejmě veřejnost. Těch studií na tu opravu už byla celá řada, myslím, že první byla někdy v roce 2008, potom 2018, kdy se ten projekt začala připravovat, takže jsem moc ráda, že konečně přišlo k realizaci. Tak samozřejmě, že pro tělesnou výchovu je to jakési omezení, ale já si troufám říct, že jsme schopni vydržet skoro cokoliv s vidinou nového hřiště. my máme dvě tělocvičny, takže jsem na tom relativně dobře.”
    Svatava Hajdová, ředitelka ZŠ Komenského 68, Nový Jičín: “Je to areál, který už potřeboval výraznou opravu a rekonstrukci, protože už nevyhovoval podmínkám pro výuku tělesné výchovy, pro výuku atletiky. Takže jsme rádi, že se té rekonstrukce konečně dočkáme. Výuku tělesné výchovy teď realizujeme v náhradní prostorách, využíváme naše hřiště v areálu školy a využíváme také pro výuku atletických disciplín hřiště na Lamberku, kdy jsme domluveni s provozovatelem tohoto hřiště.”
      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Předmětem rekonstrukce nebo revitalizace, obnovy tohoto areálu bude vybudování umělého víceúčelového trávníku, dále volejbalového a basketbalového hřiště, atletická dráha sektory, dojde k vybudování workoutového hřiště, nezbytného mobiliáře, veřejného osvětlení a taktéž bude rekonstruováno oplocení.”
      Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto školní hřiště je dlouho připravovaná akce, bohužel, kamenem úrazu vždycky byla přeložka sítí pod touto stavbou. Díky nadstandardním vztahům s SMVaK se nám podařilo vykomunikovat, že většinu nákladů Severomoravské vodovody a kanalizace vzaly na svá bedra. Jedná se téměř o 18 milionů korun, podíl města na vyvložkování kanalizačního řádu byl milion korun.”

      Bezvýkopová oprava kanalizace proběhla v loňském roce. Aktuální rekonstrukce hřiště bude stát 18 milionů bez DPH.

      Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Původně předpokládaná cena včetně daně byla 30 milionů korun. Nicméně díky úspěšné veřejné zakázce se podařilo vysoutěžit zhotovitele zhruba o osm milionů korun bez daně levnějšího, čili zhruba 18 milionů korun bez daně je ta výsledná částka. Budeme aktuálně podávat žádost o dotaci na Národní sportovní agenturu v rámci Regionální sportovní infrastruktury investice nad 10 milionů korun.”
      Stanislav Kopecký (ANO), starosta Nového Jičína: “Toto hřiště bude určeno pro potřeby školy, zároveň bude otevřeno pro širokou veřejnost a je nějaká domluva, že hřiště budou užívat i zapsané spolky a hlavně sportovní kluby.”

      Součástí projektu revitalizace je také vybudování šesti jímek na zadržování dešťové vody, bude tu venkovní sklad pro sportovní potřeby a kryté posezení. Vše má být hotovo do konce září.



      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000043240/zacala-revitalizace-hriste-za-komenskeho-skolami-uprostred-bude-umely-fotbalovy-travnik