Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Do budovy úřadu na Divadelní vstoupí lidé jen z Tyršovy

Pět měsíců budou lidé vstupovat do budovy městského úřadu na Divadelní ulici náhradním vchodem. Odemčeny budou dveře z ulice Tyršova. Důvodem je rekonstrukce oficiální vstupní části.

Stavební úpravy v přízemí budovy městského úřadu na Divadelní ulici začaly v srpnu, dosud probíhaly v prostoru bývalého bufetu. Od října se přesunou i do oblasti recepce a hlavního vchodu, ten musí být uzavřen.

Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V rámci těch prací proběhne kompletní rekonstrukce a výměna instalací, ať už jsou to rozvody vody, topení, elektroinstalace, vzduchotechnika a rekuperace. Proběhne i oprava dešťové kanalizace tady před úřadem.”

Největším přínosem stavebních prací bude ovšem vytvoření bezbariérového vstupu do budovy úřadu.

Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Protože dneska je ten příjezd i třeba pro rodiče s kočárkem složitý, jsou tam sice takové koleje na těch schodech, ale ty jsou prudké vozíčkář nemá šanci tady najet a musí tu budovu celou objíždět. Nově tam vznikne pěkný bezbariérový přístup, který bude pozvolný.”

Nový design dostane prostor samotní recepce, v bývalém bufetu a jídelně vznikne zasedací místnost.

Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Prostory, které jsou teď, předmětem rekonstrukce, kde má tedy vzniknout nová zasedací multifunkční místnost, byly dlouhodobě neobsazené. A tím, že pociťuje nedostatek prostor pro zasedání výborů, komisí, pro přípravu, například voleb, konání různých školení a seminářů, tak toto bude vhodné místo, které bude efektivně využito.”

Lepší vzhled získá i vstupní prostor před budovou úřadu.

Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Bude tady doplněna vzrostlá zeleň a přibude tady nová elektronická úřední deska, takže už vlastně třetí, dvě jsou momentálně na radnici na náměstí.”

Celkové náklad dosáhnou částky 8,5 milionů korun bez DPH. Chod úřadu práce nenaruší, nicméně dočasně bude změněn vstup do úřadu a k jeho náhradní verzi budou přemístěny i recepce s informacemi a podatelna.

Zdeněk Petroš, vedoucí Odboru organizačního, MěÚ Nový Jičín: “Od prvního října bude uzavřen hlavní vchod do budovy Divadelní 1 a bude uzavřen zhruba do konce února. Po tuto dobu bude fungovat na novém místě podatelna, kterou budeme muset přemístit, a zároveň bude hlavní vchod tady z ulice Tyršova.”
    Zdeněk Petroš, vedoucí Odboru organizačního, MěÚ Nový Jičín: “Jakmile vstoupí občané tím prozatímním hlavním vchodem, naproti budou informace a bude změněn informační systém tak, aby se mohli v té budově orientovat. Problém je s vozíčkáři, tento vchod má schody, a vozíčkáři a imobilní lidé budou muset vstupovat do budovy kolem úřadu práce, kde je zadní vchod do budovy, a ten bude zachovaný a zpřístupněný.”

    Jak už zaznělo, náhradní vchod do budovy by měl sloužit do konce února, termínem dokončení všech prací je pak konec března.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Úřední budova v Novém Jičíně uzavře na pět měsíců oficiální vchod

    Pět měsíců budou lidé vstupovat do budovy novojičínského městského úřadu na Divadelní ulici náhradním vchodem. Odemčeny budou dveře z ulice Tyršova. Důvodem je rekonstrukce v oblasti oficiální vstupní části.

    Nový Jičín bude mít svůj kulturní dům, kupuje Nové Slunce

    13. prosince 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Novojičínská radnice připravuje koupi Nového Slunce. Uvnitř objektu je zachovaný sál pro téměř 400 osob. Bude to nový kulturní stánek města.

    Lidé mohou na procházku do zahrad Hückelových vil, otevřené jsou celoročně

    16. října 2023 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

    Město se snaží oživit zchátralé Hückelovy vily, proto jejich areál otevřelo veřejnosti. Lidé se nyní mohou vydat do zahrad, které obklopují tyto kulturní památky.


    Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

    Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

    Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

    Dnes 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

    Veřejnost se zapojila do Kolo-běžné výzvy havířovské nemocnice, pro Gretku se vybralo 290 tisíc korun

    Téměř 500 lidí se zapojilo do Kolo-běžné výzvy na podporu nemocné Gretky, kterou uspořádala havířovská nemocnice. Dívka spolu se svými rodiči obdržela šek v hodnotě 290 tisíc korun na pořízení automobilu.

    Proměna nábřeží Ostravice pokračuje. Studenti budou mít ze City Campusu pohodlný přístup

    Nábřeží Ostravice v centru města se stává pro mnoho Ostravanů i návštěvníků města oblíbeným místem k relaxaci. Na dalším vylepšení se nyní pracuje pod City Campusem Ostravské univerzity u Černé louky, kde vzniká pohodlný přístup až dolů k řece.

    V Doubravě slavnostně odhalili bustu významného Sokola, legionáře a národního hrdiny Jana Čapka

    V Doubravě na Karvinsku slavnostně odhalili bustu Jana Čapka. Významného sokola, legionáře a národního hrdiny. Je považován za zakladatele československé legie v Itálii.

    Město prodalo zbytek průmyslové zóny, zájem měly dvě firmy

    Loni v červnu město prodalo hlavní část pozemků v lokalitě průmyslové zóny za ulici Propojovací, zhruba 130 tisíc metrů čtverečních, společnosti CTP Moravia North. V návaznosti na to pak nabídlo zbývající část sousedící plochy, zhruba deset a půl tisíce metrů čtverečních, drobným investorům.

    Opava finančně pomůže lidem postiženým povodní. Každé domácnosti poskytne 20 tisíc korun

    Včera 19:14 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

    Radní Opavy schválili okamžitou finanční pomoc ve výši 20 tisíc korun pro každou domácnost, kterou ve městě postihla ničivá povodeň.

    Policisté pokutovali během dopravní akce 90 řidičů, kteří překročili rychlost

    Dnes 7:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Moravskoslezští policisté se zapojili do plánované celorepublikové dopravní akce, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování rychlosti vozidel. Konkrétně pokutovali 90 řidičů. Řešili ale i jiné přestupky.

    Letecká humanitární pomoc potěšila i děti v zatopeném Zátoru, vrtulník přivezl přímotopy i hračky

    Dětem v zatopeném Zátoru přivezl alespoň trochu pohody a zábavy vrtulník s humanitární pomocí z Kunovic. Přestože místní škola ještě nebyla v provozu, školáci i s rodiči se již dopoledne sešli u přistání helikoptéry. S dopravou na místo pomohli i vojáci.

    Novým senátorem za Opavu se stal primátor Tomáš Navrátil

    28. září 2024 14:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Lidé ve volebním obvodu 68 Opava vybrali i třetího senátora z Moravskoslezského kraje. Stal se jím současný primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO), který prošel do druhého kola hlasování se současným senátorem Herbertem Paverou (TOP 09), ten tak svůj post už neobhájil.

    Charita věnovala podzimní slavnost sousedům a svému patronovi

    Charita otevřela bránu své zahrady i svého domu svaté Terezy a pozvala veřejnost na společné setkání. Konalo se u příležitosti svátku patrona Charity - svatého Vincence.

    Do zámecké podoby se začne měnit i druhé patro Nové Horky

    Moravskoslezský kraj pokračuje v opravách areálu barokního zámku Nová Horka. Za pár dní začne rekonstrukce druhého podlaží. Ze zámku by mělo vzniknout centrum živé kultury propojující historická a současná témata.

    Novojičínská Charita otevřela svůj dům a zahradu sousedům

    Novojičínská Charita otevřela bránu své zahrady i svého domova svaté Terezy a pozvala veřejnost na společné setkání. Konalo se u příležitosti svátku patrona Charity - svatého Vincence.

    BEZ KOMENTÁŘE: Rozloučení s létem, které uspořádala Charita Studénka

    28. září 2024 14:38 | Studénka | Jan Plášil | Expres Studénky

    Odpoledne v zahradě u Charitního domova sv. Anny ve Studénce se neslo v duchu rodinných a přátelských setkání a také v mezigeneračním kontaktu. Konala se tu akce Loučení s létem, na které byl vítán každý.

    Vestibul radnice vyplnila výstava se silným příběhem lásky

    27. září 2024 12:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Ve vestibulu radnice je k vidění výstava fotografií s názvem Láska překoná všechno. Ztvárňuje téma osob pečujících o svého blízkého s vážným poraněním mozku. Autorem je legendární fotograf Jindřich Štreit.

    Do budovy úřadu na Divadelní vstoupí lidé jen z Tyršovy
    Vydáno 30. září 2024 13:40, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Pět měsíců budou lidé vstupovat do budovy městského úřadu na Divadelní ulici náhradním vchodem. Odemčeny budou dveře z ulice Tyršova. Důvodem je rekonstrukce oficiální vstupní části.

    Stavební úpravy v přízemí budovy městského úřadu na Divadelní ulici začaly v srpnu, dosud probíhaly v prostoru bývalého bufetu. Od října se přesunou i do oblasti recepce a hlavního vchodu, ten musí být uzavřen.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “V rámci těch prací proběhne kompletní rekonstrukce a výměna instalací, ať už jsou to rozvody vody, topení, elektroinstalace, vzduchotechnika a rekuperace. Proběhne i oprava dešťové kanalizace tady před úřadem.”

    Největším přínosem stavebních prací bude ovšem vytvoření bezbariérového vstupu do budovy úřadu.

    Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Protože dneska je ten příjezd i třeba pro rodiče s kočárkem složitý, jsou tam sice takové koleje na těch schodech, ale ty jsou prudké vozíčkář nemá šanci tady najet a musí tu budovu celou objíždět. Nově tam vznikne pěkný bezbariérový přístup, který bude pozvolný.”

    Nový design dostane prostor samotní recepce, v bývalém bufetu a jídelně vznikne zasedací místnost.

    Václav Dobrozemský (ODS), 2. místostarosta Nového Jičína: “Prostory, které jsou teď, předmětem rekonstrukce, kde má tedy vzniknout nová zasedací multifunkční místnost, byly dlouhodobě neobsazené. A tím, že pociťuje nedostatek prostor pro zasedání výborů, komisí, pro přípravu, například voleb, konání různých školení a seminářů, tak toto bude vhodné místo, které bude efektivně využito.”

    Lepší vzhled získá i vstupní prostor před budovou úřadu.

    Ondřej Syrovátka (ZELENÍ), 1. místostarosta Nového Jičína: “Bude tady doplněna vzrostlá zeleň a přibude tady nová elektronická úřední deska, takže už vlastně třetí, dvě jsou momentálně na radnici na náměstí.”

    Celkové náklad dosáhnou částky 8,5 milionů korun bez DPH. Chod úřadu práce nenaruší, nicméně dočasně bude změněn vstup do úřadu a k jeho náhradní verzi budou přemístěny i recepce s informacemi a podatelna.

    Zdeněk Petroš, vedoucí Odboru organizačního, MěÚ Nový Jičín: “Od prvního října bude uzavřen hlavní vchod do budovy Divadelní 1 a bude uzavřen zhruba do konce února. Po tuto dobu bude fungovat na novém místě podatelna, kterou budeme muset přemístit, a zároveň bude hlavní vchod tady z ulice Tyršova.”
      Zdeněk Petroš, vedoucí Odboru organizačního, MěÚ Nový Jičín: “Jakmile vstoupí občané tím prozatímním hlavním vchodem, naproti budou informace a bude změněn informační systém tak, aby se mohli v té budově orientovat. Problém je s vozíčkáři, tento vchod má schody, a vozíčkáři a imobilní lidé budou muset vstupovat do budovy kolem úřadu práce, kde je zadní vchod do budovy, a ten bude zachovaný a zpřístupněný.”

      Jak už zaznělo, náhradní vchod do budovy by měl sloužit do konce února, termínem dokončení všech prací je pak konec března.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000045185/do-budovy-uradu-na-divadelni-vstoupi-lide-jen-z-tyrsovy