Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pejskařům přednášel ve Studénce jeden z nejlepších trenérů zvířat

Studénka |

Chovatelé psů ve Studénce měli možnost vyslechnout si jedinečnou přednášku na téma moderní výcvik zvířat. Předstoupil před ně jeden z nejzkušenějších trenérů psů nejen v České republice.

Sál Dělnického domu plně obsadili chovatelé psů, přišli si vyslechnout přednášku Jiřího Ščučky, jednoho z nejzkušenějších trenérů zvířat nejen v rámci České republiky. Tuto veřejnou lekci moderní výchovy a výcviku psů spolupořádal Sportovní klub policie Ostrava, jehož oddíl kynologie má své zázemí na cvičišti Radar právě ve Studénce.

Jiří Ščučka, trenér psů: “Hlavní myšlenkou bylo seznámit lidi s tím, kam se za posledních zhruba čtyřicet let vůbec posunul přístup ke zvířatům, ke psům, domácím mazlíčkům, a to především vzhledem k jejich výchově. Jak je správně vychovávat, jak je správně trénovat, aby obě dvě strany byly maximálně spokojené.”
Petr Kozák, oddíl sportovní kynologie: “My se tady na našem cvičáku na Radaru snažíme právě tento směr již několik let zavádět. Při tom moderním tréninku jde především o to, aby to, co chceme po psovi, aby ten pes dělal rád a sám to chtěl dělat, aby ten pes si víceméně myslel, že to vymyslel sám.”
Jiří Ščučka, trenér psů: “Ten základní rozdíl je v tom, že ten starý systém je postavený na trestech. To znamená na tom, že jestliže ten pes neudělá to, co chceme, jestliže nám něco provede, co se nám nelíbí, tak ho z toho obviňujeme. Myslíme si, že to je jeho vina, že to je špatná povaha. My už dneska mnohem víc víme, že na nás záleží, jak ten pes chápe náš svět, a jak ho připravíme na to soužití s tím člověkem. A více si uvědomujeme že pes je trošičku jako malé dítě. A když budeme mít malé tříleté dítě, taky ho nemůžeme činit zodpovědné za to, že třeba spadne do bazénu.”

Jiří Ščučka byl psovodem železniční, pořádkové a kriminální policie. Později si založil soukromou výcvikovou školu, cvičil psy pro armádu a policii po celém světě, byl prvním soukromým trenérem psů pro neslyšící a nevidomé v České republice.

návštěvníci přednášky:
“Já s panem Ščučkou spolupracuji už nějakou dobu a mě celý ten proces toho tréninku, který on tady prezentuje, strašně zaujal, strašně mi to změnilo celý život.”
“Přišla jsem, abych získala nové informace nejlepšího výcvikáře, jakého znám, od pana Jiřího Ščučky.”
“Chtěl jsem zasvětit syn, poroto že má fenku pitbula, a rád bych, aby z ní byl pořádný pes.”
“Rád bych zjistil, co udělat třeba proto, aby mě přestala tahat na vodítku.”
Petr Kozák, oddíl sportovní kynologie: “Kynologie jako taková, to je skupina lidí, v jistých ohledech samozřejmě zvláštní, ale jako každá skupina má mezi sebou taky také lidi, na které si ostatní stěžují, kteří nechávají na ulici po svých psech nepořádek a tak podobně. Tady, bohužel, jsou mezi námi i takoví, ale my se snažíme právě tou osvětou také říct, že je potřeba ohleduplnosti vůči ostatním lidem, abychom si mohli náš koníček lépe užívat.”

Kynologie ve Studénce má hlubokou historii, sahá do roku 1969, a mnoho chovatelů tak využilo možnost výcviku svých psů ve zdejším výcvikovém areálu.

Nahlásit chybu


K tématu

Komplexní rekonstrukce Dělnického domu nezačne, důvody jsou ekonomické

4. července 2023 15:26 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka ustupuje od záměru rekonstrukce Dělnického domu v hodnotě zhruba 90 milionů korun. Rozhodli o tom zastupitelé na mimořádné schůzi. Důvody jsou zejména ekonomické.

Zastupitelé Studénky rozhodovali o Dělnickém domě, rekonstrukce za devadesát milionů nebude

4. července 2023 8:30 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka ustupuje od záměru rekonstrukce Dělnického domu v hodnotě zhruba 90 milionů korun. Rozhodli o tom zastupitelé na mimořádné schůzi. Důvody jsou zejména ekonomické.

Archivář připomněl osudový rok i v dějinách Studénky

8. listopadu 2023 7:50 | Studénka | Petra Dorazilová

Rok 1938 a jeho vliv na život tehdejších obyvatel Butovic a Studénky. I to bylo obsahem přednášky, která se konala ve Vagonářském muzeu. Osudové události tu připomněl historik novojičínského státního okresního archivu.


U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

30. dubna 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

30. dubna 2024 7:28 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Karvinští strážníci monitorují prostor v Karviné-Loukách kvůli prostitutkám

30. dubna 2024 16:53 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V Karviné-Loukách začali strážníci kvůli přítomnosti prostitutek lokalitu monitorovat. Jde o opatření pro řidiče, kteří jejich služby využívají, aby si uvědomili, že nahrávka může být použita jako důkazní prostředek pro pozdější správní řízení před přestupkovou komisí.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

30. dubna 2024 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostavsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

Vyhlášení úspěšných sportovců města za rok 2023

Nový Jičín vyhlásil úspěšné sportovce města za rok 2023. Absolutní vítězkou se stala atletka Barbora Vahalíková, medailistka z mistrovství republiky v půlmaratonu.

Fyzičky na zkoušku lákaly muže i ženy, v policejním fitness bylo plno

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Stavební parcely Pod Skalkou budou na podzim hotovy

Na pozemcích Pod Skalkou pokračuje příprava infrastruktury pro 23 stavebních parcel. Současně tu vznikají dvě nové ulice, pro které radnice hledá jména. Podle územního plánu je to poslední lokalita ve městě, kde je možné rodinné domy stavět.

Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

29. dubna 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

BEZ KOMENTÁŘE: Den země na Jarošově statku ve Studénce

27. dubna 2024 10:31 | Studénka | Jan Plášil | Novojičínský expres

I přes silný déšť se akce na Jarošově statku ve Studénce nezrušila. Zájemci si vyposlechli historii pečování o zdejěí koně a další zvířata. Pojďme se společně na akci podívat.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Pejskařům přednášel ve Studénce jeden z nejlepších trenérů zvířat
Vydáno 27. dubna 2023 13:31, Studénka, Petra Dorazilová
Chovatelé psů ve Studénce měli možnost vyslechnout si jedinečnou přednášku na téma moderní výcvik zvířat. Předstoupil před ně jeden z nejzkušenějších trenérů psů nejen v České republice.

Sál Dělnického domu plně obsadili chovatelé psů, přišli si vyslechnout přednášku Jiřího Ščučky, jednoho z nejzkušenějších trenérů zvířat nejen v rámci České republiky. Tuto veřejnou lekci moderní výchovy a výcviku psů spolupořádal Sportovní klub policie Ostrava, jehož oddíl kynologie má své zázemí na cvičišti Radar právě ve Studénce.

Jiří Ščučka, trenér psů: “Hlavní myšlenkou bylo seznámit lidi s tím, kam se za posledních zhruba čtyřicet let vůbec posunul přístup ke zvířatům, ke psům, domácím mazlíčkům, a to především vzhledem k jejich výchově. Jak je správně vychovávat, jak je správně trénovat, aby obě dvě strany byly maximálně spokojené.”
Petr Kozák, oddíl sportovní kynologie: “My se tady na našem cvičáku na Radaru snažíme právě tento směr již několik let zavádět. Při tom moderním tréninku jde především o to, aby to, co chceme po psovi, aby ten pes dělal rád a sám to chtěl dělat, aby ten pes si víceméně myslel, že to vymyslel sám.”
Jiří Ščučka, trenér psů: “Ten základní rozdíl je v tom, že ten starý systém je postavený na trestech. To znamená na tom, že jestliže ten pes neudělá to, co chceme, jestliže nám něco provede, co se nám nelíbí, tak ho z toho obviňujeme. Myslíme si, že to je jeho vina, že to je špatná povaha. My už dneska mnohem víc víme, že na nás záleží, jak ten pes chápe náš svět, a jak ho připravíme na to soužití s tím člověkem. A více si uvědomujeme že pes je trošičku jako malé dítě. A když budeme mít malé tříleté dítě, taky ho nemůžeme činit zodpovědné za to, že třeba spadne do bazénu.”

Jiří Ščučka byl psovodem železniční, pořádkové a kriminální policie. Později si založil soukromou výcvikovou školu, cvičil psy pro armádu a policii po celém světě, byl prvním soukromým trenérem psů pro neslyšící a nevidomé v České republice.

návštěvníci přednášky:
“Já s panem Ščučkou spolupracuji už nějakou dobu a mě celý ten proces toho tréninku, který on tady prezentuje, strašně zaujal, strašně mi to změnilo celý život.”
“Přišla jsem, abych získala nové informace nejlepšího výcvikáře, jakého znám, od pana Jiřího Ščučky.”
“Chtěl jsem zasvětit syn, poroto že má fenku pitbula, a rád bych, aby z ní byl pořádný pes.”
“Rád bych zjistil, co udělat třeba proto, aby mě přestala tahat na vodítku.”
Petr Kozák, oddíl sportovní kynologie: “Kynologie jako taková, to je skupina lidí, v jistých ohledech samozřejmě zvláštní, ale jako každá skupina má mezi sebou taky také lidi, na které si ostatní stěžují, kteří nechávají na ulici po svých psech nepořádek a tak podobně. Tady, bohužel, jsou mezi námi i takoví, ale my se snažíme právě tou osvětou také říct, že je potřeba ohleduplnosti vůči ostatním lidem, abychom si mohli náš koníček lépe užívat.”

Kynologie ve Studénce má hlubokou historii, sahá do roku 1969, a mnoho chovatelů tak využilo možnost výcviku svých psů ve zdejším výcvikovém areálu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000036934/pejskarum-prednasel-ve-studence-jeden-z-nejlepsich-treneru-zvirat