Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rekonstrukce MŠ Podvihov je dokončená

  • Opava,

Děti z mateřské školy v Podvihově mají k dispozici novou školu. Během jednoho roku byla původní, nevyhovující budova opravena. Díky stavebním úpravám se rozšířily vnitřní prostory a mohlo tak dojít k navýšení kapacity školky.

Mateřská škola v opavské městské části Podvihov vznikla v roce 1982 v budově, kde byla dříve škola. Protože zázemí už dávno moderním požadavkům nevyhovovalo, přišla na řadu rekonstrukce. Dělníci se do oprav pustili vloni v září. Vyměnili střechu i okna, udělali nové podlahy a podhledy, rozvedli elektroinstalaci. Budova má také novou kotelnu a čističku odpadních vod. O náklady na rekonstrukci za necelých 18 mil. Kč se podělila městská část a statutární město Opava.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: „Budova byla zastaralá, hygienicky neplnila to, co měla. Takže se provedla kompletní rekonstrukce.“

Kvůli tomu se musela podvihovská školka na čas přestěhovat. Opravy byly tak rozsáhlé, že by se stavební práce s běžným provozem skloubit nedaly. Misto se našlo přes ulici v budově obecního úřadu, kde sídlí i místní hasiči. A tak jeden školní rok strávily děti v náhradních prostorách

Jitka Beinhauerová, vedoucí učitelka, MŠ Komárov: „Během oprav jsme využívali vedlejší budovu obecního úřadu. Využívali jsme část hraček, pomůcky. Měli jsme tam zřízenou jednu třídu.“

Po 12 měsících se mohly děti i učitelky vrátit zpět. Nově opravená školka nabídla více místa pro zázemí dětí i učitelek.

dívka z  MŠ Podvihov: „Mně se nejvíc líbí, že je tu hodně prostoru.“

Změnou vnitřních dispozic se v budově uvolnilo místo pro další oddělení. Nyní jsou zde tedy dvě. První je určeno tříletým dětem, druhé pak těm starším.

Jitka Beinhauerová, vedoucí učitelka MŠ Komárov: „Původní kapacita byla 28 dětí. Jsme rádi, že jsme ji mohli navýšit na 34 dětí, protože o naši školku je velký zájem.“

Částečně obnovené je i vnitřní zařízení školky. Zájem dětí budí interaktivní tabule. K venkovním aktivitám je určená nově vybudovaná terasa.

Změněný je také vstup do školky. Původní hlavní dveře byly dostupné po mnoha schodech a z hlavní silnice. Nyní dovnitř děti a rodiče vchází z boční strany.


Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy