Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Městské koupaliště v Opavě v horkých dnech láká tisíce lidí a nabízí spoustu atrakcí

Opava |

Lidé, kteří neradi riskují, míří na opavské městské koupaliště. Kromě plaveckých a dětských bazénů tady lidé najdou i dětské brouzdaliště, tobogány, trampolíny, nebo hřiště na beachvolejbal a petanque.

Na oblíbené opavské městské koupaliště v horkých dnech posledních dnů míří tisíce lidí. I když počasí ke koupání přímo vybízí, návštěvnost je zatím o něco menší než v loňském roce. 

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “Je to možná chladnějším červnem, ale poslední dny nám přejí. Co se týká návštěvnosti, největší jsme měli minulý týden, kdy jsme měli diskžokeje a měli jsme prodloužený provoz. Přišlo asi 3 a půl tisíce lidí.  My jsme to udělali poprvé na zkoušku, celkem byl pozitivní ohlas a uvažujeme, že bychom to udělali na konci léta. To pořádalo město v rámci opavského kulturního léta.”

Koupaliště nabízí spoustu atrakcí jak pro děti, tak pro dospělé.

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “Máme tady hodně atrakcí pro děti, kdy jsme loni pořídili dvě skákací trampolíny, dětské mlhoviště, máme tu skákací hrady, beachvolejbalový kurt v ceně vstupného, takže když přijde návštěvník, zaplatí vstupní, tak už pak nemusí nic platit. Součástí koupaliště je také minigolf.”
Anna Adamcová, plavčík: “Dělám tady plavčíka už šesté léto a za tu dobu, co jsem tady, se žádný takový nestal, že bych musela někoho vytahovat z vody, akorát menší odřeniny, štípnutí vosy je tady hodně časté.“
Zdeněk Bahenský, plavčík: “Za 8 roků to bude 100 roků, co to stojí a původní majitelé, kteří koupaliště stavěli, tak hledali, dlouho hledali místo, kde by se mohlo postavit z toho důvodu, aby ta srážlivost vody byla co nejmenší. Povedlo se. Povedlo se poněvadž v okolí prší a tady neprší. Nebo naopak, tady prší a v okolí neprší.”

Celý areál koupaliště je chráněnou kulturní památkou a nejvyšší návštěvnost, kterou tady pamatují, byla v roce 91, kdy koupaliště za sezonu navštívilo asi 100 tisíc lidí.

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “V posledních letech je vidět, že ubývá, kdy v těch lepších letech se návštěvnost pohybuje kolem 50, 60 tisíc lidí. Celkově se mění trend a lidé jsou zvyklí trávit volný čas jiným způsobem. Tráví ho hodně na kole i na bruslích a s poklesem návštěvnosti se potýkají všechny areály.”
anketa: návštěvníci koupaliště: “Chodím tu často a je to tu hodně dobrý. Tobogán je lepší ten modrý, protože jede rychleji, ale ten červený je taky dobrý.”
“Jsem tady poprvé a je to tady super. Nejvíc se mi tady asi líbí skákat do vody.”
“Mi se tady nejvíc líbí taky skákat do vody, Jsem tady potřetí mi se moc líbí i ty tobogány.”
“My tady rádi chodíme. Každým rokem minimálně 2x za rok tady jdeme, doporučuji všem. Hlavně s dětmi tobogány, menší brouzdaliště a tak. Teď jsme hráli petanque, super.”
“Chodíme jenom sem asi jednou, dvakrát do týdne a velice si to užíváme tady. Není to špatné to koupaliště. Co všechno využíváte? Písek, vodníka, s klukama si třeba jdeme zaskákat, zaplavat si, nebo s malým do toho neplaveckého bazénu. Takže v pohodě.”

Koupaliště bude v provozu jako každý rok do konce srpna s tím, že pokud by byla velká vedra, může stát, že bude fungovat déle.

Nahlásit chybu


K tématu

Letošní sezona na letním koupališti v Porubě je zatím slabší. Může za to nestálé počasí

25. července 2024 17:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

Tropické teploty lákají k vodě. Na porubském letním koupališti padl první letošní rekord

25. července 2024 11:49 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tropické teploty lákají k vodě. V Porubě si lidé mohou bezpečně zaplavat na letním koupališti, které nabízí i jiné sportovní vyžití jako plážový volejbal, ping pong nebo badminton.

Jeden z nejstarších Masopustů v regionu proběhl již potřinácté ve Starém Městě u Bruntálu a těšil se obrovské návštěvě

11. února 2024 13:36 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Tradice Masopustu v obcích v podhůří Jeseníků je různě dlouhá. Ve Starém Městě proběhl již třináctý ročník, což patří mezi nejdéle trvající oslavy. Za roky trvání se Masopust ve Starém Městě stal známým v širokém okolí a začátek čtyřicetidenního půstu tady vítá stále více návštěvníků.


ON-LINE: Sledujeme průběh krajských a senátních voleb v Moravskoslezském kraji

Dnes 18:21, vydáno dnes 15:14 | Celý MS kraj | Redakce

V pátek 20. září ve dvě hodiny odpoledne se v Moravskoslezském kraji otevřely volební místnosti pro krajské a senátní volby. Televize Polar bude jejich celý průběh sledovat v této online reportáži. Další informace a reportáže můžete najít také na stránce polar.cz/volby. Sledujte s námi aktuální volební dění v našem regionu.

Lidi ze zatopených oblastí volby moc nezajímají. Nejvíce starostí mají s úklidem svých domovů

Ochotu jít k volbám lidé v zatopených oblastech moc nemají. V Opavě extrémní povodeň nejvíce odnesly městské části Kateřinky, Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Karlovec. Držkovice voda dokonce odřízla od okolního světa.

Jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020

Pojďme si připomenou jak dopadly volby do krajského zastupitelstva v roce 2020. Předchozí krajské volby se nesly v duchu koronavirové pandemie. Platila přísná hygienická opatření a zavedlo se také tzv. drive-in hlasování, pro voliče v karanténě nebo v izolaci.

Dálnice D1 je v Bohumíně stále neprůjezdná, přitéká na ni stále voda z přilehlé lokality

Dopravní situace se po celém kraji stále zlepšuje a postupně se daří zprůjezdňovat další komunikace. Dálnice D1 je ale bohužel stále uzavřená od Ostravy směrem na Polsko. V Bohumíně na komunikaci totiž stále přitéká voda ze zaplavených lokalit.

Pravidelní voliči v Domově Duha jsou připravení, volební komise je navštíví už za pár hodin

Na krajské volby se několik dní dopředu připravovali i v sociálním zařízení, Domově Duha v Novém Jičíně. Předem museli zjistit zájem voličů a návštěvu volební komise s urnou. Svůj hlas se tu rozhodlo odevzdat 16 klientů.

Úklid začal i ve vodou odříznutých Držkovicích, Vávrovicích, Palhanci a Karlovci. Škody jsou obrovské

Držkovice, Vávrovice, Palhanec, Karlovec, Kateřinky. V těchto opavských městských částech extrémní povodeň napáchala největší spoušť a škody. Lidé měli v domech i dva metry vody a zbyly jim jen oči pro pláč.

Moravská Ostrava a Přívoz musela kvůli povodním přesunout volební místnosti ze dvou škol

Moravská Ostrava a Přívoz musela přesunout tři volební okrsky ve dvou základních školách na jiná místa. Důvodem je likvidace následků škod po záplavách.

Přehrady Slezská Harta a Kružberk začaly odpouštět nahromaděnou vodu

Dnes 6:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodohospodáři společnosti Povodí Odry začali v pátek ráno odpouštět vodu z vodních nádrží Slezská Harta a Kružberk. Odtok je regulovaný tak, aby se toky pod přehradami nedostaly ani do 1. povodňového stupně.

Při zátahu na prodejce nezdaněných cigaret celníci našli i zlaté šperky a detektor odposlechů

Dnes 10:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na obchodníky s nezdaněnými cigaretami udeřila zásahová jednotka českých celníků, přičemž na slovenském území s nimi spolupracovali tamní kolegové.

Hasiči stěhují výkonná čerpadla do dosud zaplavených míst

Dnes 9:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Situace v zaplavených lokalitách Moravskoslezského kraje se postupně zlepšuje. Velkokapacitní čerpadla odčerpávají vodu z nejvíce postižených míst a hasiči je poté přesunují do dalších míst. Lidé v celém regionu také mohou využít psychosociální pomoc specialistů.

Extrémní povodeň v Opavě poškodila mnohá sportoviště. Zcela zničila náhradní hokejovou halu

Velká voda v Opavě vážně poškodila i mnohá sportoviště. Zcela zničila mimo jiné náhradní ledovou plochu v Městských sadech, vytopila tělocvičny základních škol, fotbalový stadion i basketbalovou halu.

Extrémní povodeň se nevyhla ani Malým Hošticím. Voda zaplavila přes 50 domů

Do koryta už se vrátila i řeka Opava v Malých Hošticích. A také v této opavské městské části zanechala velkou spoušť. Lidem zatopila domy až do výšky dva metry.

V Malých Hošticích voda zatopila přes 50 domů. Někteří lidé odmítli evakuaci, aby zachránili, co se dá

18. září 2024 20:20 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Teď se podíváme do Malých Hoštic, kde voda zaplavila více než 50 rodinných domů.

Most přes řeku Opavu v Ratibořské ulici půjde dolů. Extrémní povodeň ho nenávratně poškodila

18. září 2024 15:27 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Ředitelství silnic a dálnic spolu s vedením města Opavy tři dny vyhodnocovali stav mostů přes řeku Opavu, které jsou stále mimo provoz. Nejhůře dopadl strategický most v Ratibořské ulici, který spojuje centrum Opavy s městskou částí Kateřinky.

Voda mizí z ulic a lidé v Opavě tak začali s velkým úklidem. Všude jsou hromady zničených věcí

18. září 2024 14:31 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Voda z ulic Opavy ustupuje a lidé začali s velkým úklidem. Nejsou v tom sami. Ve městě se strhla velká solidarita a pomáhá, kdo může. Zřízena byla také centra s materiálovou pomocí. Jedno z nich funguje přímo v Kateřinkách, kde voda zatopila celé sídliště a stále tam nefunguje elektřina.

V Opavě mapují škody způsobené extrémní povodní. S odklízením následků by měli pomoct i vojáci

16. září 2024 20:32 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Extrémní povodeň, která se prohnala Opavou, za sebou zanechá obrovské škody. Ty se budou mapovat postupně s tím, jak bude voda opadat. S odklízením následků by pak měla pomoci i armáda.

Městské koupaliště v Opavě v horkých dnech láká tisíce lidí a nabízí spoustu atrakcí
Vydáno 26. července 2023 16:05, Opava, Yvona Fajtová
Lidé, kteří neradi riskují, míří na opavské městské koupaliště. Kromě plaveckých a dětských bazénů tady lidé najdou i dětské brouzdaliště, tobogány, trampolíny, nebo hřiště na beachvolejbal a petanque.

Na oblíbené opavské městské koupaliště v horkých dnech posledních dnů míří tisíce lidí. I když počasí ke koupání přímo vybízí, návštěvnost je zatím o něco menší než v loňském roce. 

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “Je to možná chladnějším červnem, ale poslední dny nám přejí. Co se týká návštěvnosti, největší jsme měli minulý týden, kdy jsme měli diskžokeje a měli jsme prodloužený provoz. Přišlo asi 3 a půl tisíce lidí.  My jsme to udělali poprvé na zkoušku, celkem byl pozitivní ohlas a uvažujeme, že bychom to udělali na konci léta. To pořádalo město v rámci opavského kulturního léta.”

Koupaliště nabízí spoustu atrakcí jak pro děti, tak pro dospělé.

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “Máme tady hodně atrakcí pro děti, kdy jsme loni pořídili dvě skákací trampolíny, dětské mlhoviště, máme tu skákací hrady, beachvolejbalový kurt v ceně vstupného, takže když přijde návštěvník, zaplatí vstupní, tak už pak nemusí nic platit. Součástí koupaliště je také minigolf.”
Anna Adamcová, plavčík: “Dělám tady plavčíka už šesté léto a za tu dobu, co jsem tady, se žádný takový nestal, že bych musela někoho vytahovat z vody, akorát menší odřeniny, štípnutí vosy je tady hodně časté.“
Zdeněk Bahenský, plavčík: “Za 8 roků to bude 100 roků, co to stojí a původní majitelé, kteří koupaliště stavěli, tak hledali, dlouho hledali místo, kde by se mohlo postavit z toho důvodu, aby ta srážlivost vody byla co nejmenší. Povedlo se. Povedlo se poněvadž v okolí prší a tady neprší. Nebo naopak, tady prší a v okolí neprší.”

Celý areál koupaliště je chráněnou kulturní památkou a nejvyšší návštěvnost, kterou tady pamatují, byla v roce 91, kdy koupaliště za sezonu navštívilo asi 100 tisíc lidí.

Petr Mikeska, vedoucí provozu: “V posledních letech je vidět, že ubývá, kdy v těch lepších letech se návštěvnost pohybuje kolem 50, 60 tisíc lidí. Celkově se mění trend a lidé jsou zvyklí trávit volný čas jiným způsobem. Tráví ho hodně na kole i na bruslích a s poklesem návštěvnosti se potýkají všechny areály.”
anketa: návštěvníci koupaliště: “Chodím tu často a je to tu hodně dobrý. Tobogán je lepší ten modrý, protože jede rychleji, ale ten červený je taky dobrý.”
“Jsem tady poprvé a je to tady super. Nejvíc se mi tady asi líbí skákat do vody.”
“Mi se tady nejvíc líbí taky skákat do vody, Jsem tady potřetí mi se moc líbí i ty tobogány.”
“My tady rádi chodíme. Každým rokem minimálně 2x za rok tady jdeme, doporučuji všem. Hlavně s dětmi tobogány, menší brouzdaliště a tak. Teď jsme hráli petanque, super.”
“Chodíme jenom sem asi jednou, dvakrát do týdne a velice si to užíváme tady. Není to špatné to koupaliště. Co všechno využíváte? Písek, vodníka, s klukama si třeba jdeme zaskákat, zaplavat si, nebo s malým do toho neplaveckého bazénu. Takže v pohodě.”

Koupaliště bude v provozu jako každý rok do konce srpna s tím, že pokud by byla velká vedra, může stát, že bude fungovat déle.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000038413/mestske-koupaliste-v-opave-v-horkych-dnech-laka-tisice-lidi-a-nabizi-spoustu-atrakci