Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Osobnosti Opavy si zahrály s REAL TOP Praha. Fotbalovým utkáním hráči přispěli na dobrou věc

Opava |  | Opavský expres

Na fotbalovém stadionu v Opavě se proti sobě utkali osobnosti Opavy s týmem Real Top Praha. Charitativní utkání v rámci oslav 800 let města. Výtěžek utkání byl v plné výši věnován Paťulce Keis a sourozencům Adélce a Matymu Markovým, kteří jsou upoutáni na vozík.

Fenomenální herec a sedminásobný držitel Českého lva Ivan Trojan, bavič, moderátor a bývalý profesionální fotbalista Petr Švancara, bývalý fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch, bývalý atlet Jakub Holuša, primátor Opavy Tomáš Navrátil, nebo populární

komentátor Jaromír Bosák. Ti všichni a mnoho dalších si zahráli pro dobrou věc.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Pro mě těžký, protože jsem dlouho na hřišti nestál, s tou moji vahou prostě náročné, ale užil jsem si to fantasticky. Prostě tady se nehraje o život, hraje se o zábavu a skončilo to remízou. Prostě nedal jsem penaltu, snažil jsem se, brankář mě vychytal, úžasná atmosféra, strašně moc diváků a moc si toho vážíme, že se nám podařilo vybrat na charitativní věc. Pomůžeme dětem, které to potřebují a neměli to štěstí jako my, prostě zdraví. Vy byste si to zopakoval? Určitě ano, myslím, že ta kulisa, ta atmosféra, všechno dohromady, prostě to je euforie, kterou člověk si vychutná a nezapomene. Děkuji za to vše.”
Ivan Trojan, herec, hráč REAL TOP Praha: “Užil, přišlo hodně lidí, což je fajn, jako to k tomu patří a úroveň hry byla vysoká, je tady spousta bývalých reprezentantů, takže pro mě je to taková, vždycky si to užiju, že to je taková vzácnost. Opavě bych popřál ať je dál takové jako fajn sportovní a myslím, že i kulturní město a tak asi pořád je co vylepšovat tak, to co si opavští přeji, ať se jim splní. A budu se sem zase rád vracet. Já sem jezdím každý rok na prázdniny na týden k Petrovi Czudkovi a v průběhu roku vlastně i několikrát.”
Petr Švancara, bývalý hráč SFC Opava: “Já jsem hlavně šťastný, že jsem se po 20 letech mohl proběhnout tady na tom stadionu, který jsem měl strašně rád. Já vždycky říkám, že Lužánky, Uherské Hradiště a Opava budu mít asi trošičku víc v té kariéře, protože tady chodilo více lidí a ta sezona byla úspěšná. Měli jsme tady skvělou partu, dobré kamarády, s kterýma se vídám do dneška, skvělé hráče a hlavně jsme měli fantastické diváky a jsem rád, že na mě nezapomněli.”
Libor Kozák, bývalý hráč SFC Opava: “Bylo skvělý, skvělý den, byl jsem takový nervózní dneska, protože jsem nevěděl, i když každý rok děláme tuto akci, ale děláme ji trošku jinou formou, trošku v , takže jsem rád, že se to povedlo, že přišlo dost lidí, fandilo se a hlavně se vybralo tolik peněz. Prostě jsme si to užili, i kluci na hřišti, i lidi v hledišti a myslím a hlavně to pomůže dětem a rodičům.”

Celkově se vybralo neuvěřitelných 400 tisíc korun.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Mám z toho velkou radost, nějaká část byla z dražby dresů. 200 tisíc přispělo město Opava a zbytek je z výběru vstupného. Ještě budeme dražit dresy na CECA cupu, takže veškeré peníze potom půjdou těmto dětem. Takže mám velkou radost, že se tolik vybralo a všem za to velký dík. Děkuji.”

Před i během zápasu byl pro návštěvníky připraven doprovodný program jako cvičení s dětmi pod taktovkou Colliery CrossFit Opava, fotokoutek nebo možnost přihlásit se do registru dárců kostní dřeně.

anketa: návštěvníci utkání: “Vyzkoušel jsem si fotbal, střelbu na bránu a posilku. Komu teda fandíš? Fandím Praze a našim klukům, protože mám tam zajímavosti a co tady hráli za nás.”
“Tady jsem zkoušel kopat s kamarády, moc gólů jsem nedával. Baví mě to tady.”

Po závěrečném hvizdu proběhla autogramiáda všech osobností.

Nahlásit chybu


K tématu

Charitativní utkání osobností Opavy s REAL TOP Praha vyneslo 400 tisíc korun pro tři postižené děti

14. června 2024 11:43 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Na fotbalovém stadionu v Opavě se proti sobě utkaly osobnosti Opavy s týmem Real Top Praha. Charitativní utkání proběhlo v rámci oslav 800 let města. Výtěžek z něj byl v plné výši věnován třem zdravotně postiženým dětem.

Fotbalový klub Hlučín oslavil 100 let

26. června 2023 13:49 | Opava | Tomáš Trávník

Významné jubileum slaví fotbalový klub v Hlučíně. Fotbal v tomto městě se začal hrát organizovaně v roce 1923. Proto klub o víkendu uspořádal velkolepou oslavu svých stých narozenin.

MFK Karviná stříhá metr. Za pár dní je opět čeká první zápas v 1.lize

18. července 2023 15:43 | Karviná | Monika Danková

Tým MFK Karviná se po roční pauze vrací do 1. ligy a před sebou má tak sedmou sezonu mezi nejlepšími týmy republiky.


Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

Včera 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Hasiči stále odklízejí následky bouřek. Povolal je krizový štáb v Českém Těšíně

Včera 11:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které přišly na začátku víkendu napáchaly poměrně velké škody. Hasiči je odstraňovali celou sobotu. V Českém Těšíně je krizový štáb povolal na pomoc i v neděli.

Budoucí zdravotní sestry školily v první pomoci osmáky

22. června 2024 14:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

První pomoc by měl umět poskytnout každý. To je myšlenka, kterou se žákům základních škol snaží vštípit jen o něco starší studentky zdravotnické školy. Vedou kurzy, které jsou založeny na praktických nácvicích, a přidávají i vlastní zkušenosti.

Frýdlantští skauti pořádali šifrovací soutěž, účastníky provedla přírodou i městem

Zajímavou a poměrně náročnou soutěž uspořádali skauti z Frýdlantu. Nazvali ji Nočník, protože končila až ve večerních hodinách. Kudy vede trasa, museli vyluštit z různě komplikovaných šifer.

Následky silné bouře opět zaměstnávají hasiče po celém regionu, nejčastěji zasahují u polámaných a vyvrácených stromů

22. června 2024 7:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Od pátečního večera prošly přes Moravskoslezský kraj další série intenzivních bouřek. Silný vítr lámal a vyvracel stromy. Lidé na některých místech hlásili také větší kroupy. Hasiči mají i během soboty opět plno práce.

Pokrývači

Hlučín Nástup: od 1. srpna 2024 od 30 000 do 50 000 Kč/měsíc

Na multižánrovém festivalu Slunovrat se prezentovala i Charita Opava

22. června 2024 20:35 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Na festivalu Slunovrat se prezentovala i Charita Opava. Nabídla zajímavou přednášku nejen o historii v Kostele svatých Janů.

Návštěvníci festivalu Slunovrat si v Opavě prohlédli běžně nepřístupný Blücherův palác

22. června 2024 20:21 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Do festivalu Slunovrat se zapojily i různé organizace. Například Opavská kulturní organizace zdarma zpřístupnila výstavu Počátky Opavy, město Opava radniční věž a Mendelovo gymnázium si pro návštěvníky připravilo fyzikální a chemické pokusy. Slezské zemské muzeum výjimečně zpřístupnilo Blücherův palác, ve kterém uspořádalo komentované prohlídky.

Skvělá atmosféra, koncerty, besedy, dobré jídlo. Opavu ovládl tradiční multižánrový festival Slunovrat

22. června 2024 20:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Tisíce lidí se v Opavě každým rokem baví na letním multižánrovém festivalu Slunovrat. Nabízí nejen kvalitní hudbu, ale i kulturu a gastronomii. Na své si tak v historickém centru města přijdou jak dospělí, tak i děti.

Radikální a citlivý k historii. Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze

20. června 2024 13:32 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Opavská porodnice uspořádala Den otevřených dveří nejen pro budoucí maminky

19. června 2024 13:54 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavská porodnice uspořádala tradiční Den otevřených dveří. Nejen budoucí maminky tak měly možnost prohlédnout si všechny prostory, popovídat si s lékaři a asistentkami a zjistit, jaké porodní možnosti nemocnice nabízí.

Houslisté z celého světa se utkali v mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec

19. června 2024 13:47 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě proběhl už 59. ročník mezinárodní interpretační soutěže Beethovenův Hradec. Zúčastnilo se ho 38 talentovaných interpretů z celého světa, což je maximální počet a tentokrát se utkali ve hře na housle.

Osobnosti Opavy si zahrály s REAL TOP Praha. Fotbalovým utkáním hráči přispěli na dobrou věc
Vydáno 12. června 2024 15:55, Opava, Yvona Fajtová
Na fotbalovém stadionu v Opavě se proti sobě utkali osobnosti Opavy s týmem Real Top Praha. Charitativní utkání v rámci oslav 800 let města. Výtěžek utkání byl v plné výši věnován Paťulce Keis a sourozencům Adélce a Matymu Markovým, kteří jsou upoutáni na vozík.

Fenomenální herec a sedminásobný držitel Českého lva Ivan Trojan, bavič, moderátor a bývalý profesionální fotbalista Petr Švancara, bývalý fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch, bývalý atlet Jakub Holuša, primátor Opavy Tomáš Navrátil, nebo populární

komentátor Jaromír Bosák. Ti všichni a mnoho dalších si zahráli pro dobrou věc.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Pro mě těžký, protože jsem dlouho na hřišti nestál, s tou moji vahou prostě náročné, ale užil jsem si to fantasticky. Prostě tady se nehraje o život, hraje se o zábavu a skončilo to remízou. Prostě nedal jsem penaltu, snažil jsem se, brankář mě vychytal, úžasná atmosféra, strašně moc diváků a moc si toho vážíme, že se nám podařilo vybrat na charitativní věc. Pomůžeme dětem, které to potřebují a neměli to štěstí jako my, prostě zdraví. Vy byste si to zopakoval? Určitě ano, myslím, že ta kulisa, ta atmosféra, všechno dohromady, prostě to je euforie, kterou člověk si vychutná a nezapomene. Děkuji za to vše.”
Ivan Trojan, herec, hráč REAL TOP Praha: “Užil, přišlo hodně lidí, což je fajn, jako to k tomu patří a úroveň hry byla vysoká, je tady spousta bývalých reprezentantů, takže pro mě je to taková, vždycky si to užiju, že to je taková vzácnost. Opavě bych popřál ať je dál takové jako fajn sportovní a myslím, že i kulturní město a tak asi pořád je co vylepšovat tak, to co si opavští přeji, ať se jim splní. A budu se sem zase rád vracet. Já sem jezdím každý rok na prázdniny na týden k Petrovi Czudkovi a v průběhu roku vlastně i několikrát.”
Petr Švancara, bývalý hráč SFC Opava: “Já jsem hlavně šťastný, že jsem se po 20 letech mohl proběhnout tady na tom stadionu, který jsem měl strašně rád. Já vždycky říkám, že Lužánky, Uherské Hradiště a Opava budu mít asi trošičku víc v té kariéře, protože tady chodilo více lidí a ta sezona byla úspěšná. Měli jsme tady skvělou partu, dobré kamarády, s kterýma se vídám do dneška, skvělé hráče a hlavně jsme měli fantastické diváky a jsem rád, že na mě nezapomněli.”
Libor Kozák, bývalý hráč SFC Opava: “Bylo skvělý, skvělý den, byl jsem takový nervózní dneska, protože jsem nevěděl, i když každý rok děláme tuto akci, ale děláme ji trošku jinou formou, trošku v , takže jsem rád, že se to povedlo, že přišlo dost lidí, fandilo se a hlavně se vybralo tolik peněz. Prostě jsme si to užili, i kluci na hřišti, i lidi v hledišti a myslím a hlavně to pomůže dětem a rodičům.”

Celkově se vybralo neuvěřitelných 400 tisíc korun.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Mám z toho velkou radost, nějaká část byla z dražby dresů. 200 tisíc přispělo město Opava a zbytek je z výběru vstupného. Ještě budeme dražit dresy na CECA cupu, takže veškeré peníze potom půjdou těmto dětem. Takže mám velkou radost, že se tolik vybralo a všem za to velký dík. Děkuji.”

Před i během zápasu byl pro návštěvníky připraven doprovodný program jako cvičení s dětmi pod taktovkou Colliery CrossFit Opava, fotokoutek nebo možnost přihlásit se do registru dárců kostní dřeně.

anketa: návštěvníci utkání: “Vyzkoušel jsem si fotbal, střelbu na bránu a posilku. Komu teda fandíš? Fandím Praze a našim klukům, protože mám tam zajímavosti a co tady hráli za nás.”
“Tady jsem zkoušel kopat s kamarády, moc gólů jsem nedával. Baví mě to tady.”

Po závěrečném hvizdu proběhla autogramiáda všech osobností.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000043520/osobnosti-opavy-si-zahraly-s-real-top-praha-fotbalovym-utkanim-hraci-prispeli-na-dobrou-vec