Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Miroslava Obrová dostala poděkování za reprezentaci ČR na paralympiádě

Oštěpařka Miroslava Obrová si na letošní paralympiádě v Paříži vybojovala krásné 11. místo. Za reprezentaci České republiky na prestižní soutěži ji přijel na vítkovický stadion, kam jezdí trénovat, poděkovat i místostarosta Radim Ivan.

Život se jí navždy změnil v roce 2009. Miroslava Obrová, máma tehdy devítiletého syna, přišla o obě nohy, když ji srazil vlak. Ke sportu ji poté přivedla náhoda.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Jela jsem na výstaviště se podívat na nějakou výstavu pomůcek pro handicapované, jeřábků na nakládání do auta a podobně. Tam jsem potkala jednu paraatletku, která se mě zeptala, jestli nechci zkusit atletiku.“

Po pár týdnech se už účastnila prvních soutěží a nyní drží české rekordy v hodu oštěpem, diskem i koulí. Letos reprezentovala Českou republiku na paralympiádě v Paříži.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Když byla paralympiáda v Tokiu před třemi lety, tak už to tam bylo takové na hraně, že bych mohla jet, ale nesplnila jsem nějaké kvóty a tak jsem jet nemohla, ale v tu chvíli mě to nakoplo k tomu, že bych se určitě chtěla někam jet podívat, ať už do Paříže nebo do LA, to mi bylo jedno ale prostě jsem do toho ty 4 roky dávala nejvíc.“

Skončila na jedenáctém místě mezi nejlepšími oštěpařkami světa.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Byla jsem na 4 mistrovstvích světa, na mistrovství Evropy, na světových pohárech, nesčetně na závodech, ale tohle bylo zase něco úplně jiného. Ty závody, co jsem jezdila doposud byly vždy pouze atletické, tak znám pouze ty handicapované atlety. A když vidíte, že střílí lukem nohama, plavci plavou ber ruk, to mi tady v té atletice takové handicapy nemáme, takže to bylo takové, že člověk přišel zase do úplně jiného světa a řekl si, že na tom vlastně ještě není tak špatně, protože ty handicapy jsou různé. No a ta atmosféra 80 tisíc lidí, nabitý stadion, lidi jásali, řvali, fandili, to si nikdo nedokáže představit tu atmosféru.“

Za skvělou reprezentaci na paralympiádě ji přijel na vítkovický stadion, kam jezdí pravidelně trénovat, poděkovat i místostarosta obvodu Ostrava-Jih Radim Ivan.

Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Já obdivuju všechny tyhle lidi, protože se i přes ten handicap do něčeho vrhnou. Tady s paní jsme se bavili, že do toho vletěla až někdy v 38 letech, našla nový smysl života a to je skvělé a myslím si, že jako společnost bychom měli tyto sportovce nějakým způsobem podporovat a velké poděkování patří i klubu SSK Vítkovice, že se těmto sportovcům věnují.“

Letos Miroslavu Obrovou letos čeká ještě jedna soutěž, a to na domácí půdě ve Vítkovicích. Chtěla by se ale zúčastnit i příští paralympiády v LA.

Nahlásit chybu


K tématu

Bez pomoci dobrovolníků by charitní šatník ve Studénce nebyl

22. prosince 2023 16:13 | Studénka | Petra Dorazilová

Charita Studénka na konci roku poděkovala za práci svým dobrovolníkům. Bez jejich pomoci by nemohla fungovat oblíbená a velmi vytížená služba - charitní šatník.

Hokejový juniorský reprezentant ČR Matteo Kočí navštívil svou ZŠ Prameny v Karviné

16. ledna 2024 15:26 | Karviná | Monika Danková

Hokejový reprezentant Matteo Kočí se na chvíli vrátil do Základní školy Prameny, kterou navštěvoval do 4. třídy. Po mimořádně vydařeném úspěchu na Mistrovství světa ve Švédsku, kde s týmem vybojoval bronz, ho vítala plná tělocvična malých fanoušků.

Po skončeném MS v hokeji juniorů ve Švédsku navštívil Matteo Kočí svou ZŠ v Karviné

15. ledna 2024 16:26 | Celý MS kraj | Monika Danková

Hokejový reprezentant Matteo Kočí se na chvíli vrátil do Základní školy Prameny, kterou navštěvoval do 4. třídy. Po mimořádně vydařeném úspěchu na Mistrovství světa v hokeji juniorů ve Švédsku, kde s týmem vybojoval bronz, ho vítala plná tělocvična malých fanoušků.


ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Dnes 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i normalizací života ve školách a firmách

Dnes 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Ostrava hledá seniora roku 2024. Oceněni budou jednotlivci i klub seniorů

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října, vyhlašuje Ostrava již tradičně anketu Senior roku. Město ocení aktivní obyvatele starší 65 let. Kromě ocenění jednotlivců město hledá také Klub seniorů roku.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Dnes 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Pěvecké sbory z Karviné a Nového Jičína vyhrály prestižní soutěž v Norsku

Včera 16:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pěvecké sbory z Moravskoslezského kraje uspěly v prestižní norské soutěži Grieg International Choir Festival. Karvinský pěvecký sbor Permoník vyslal do soutěže tři soubory. Jeden vyhrál zlato a další dva stříbro. Mužský pěvecký sbor Sextet plus z Nového Jičína bral také v jedné kategorii zlato.

Dobrovolníci hromadně pomáhali uklízet Novou Ves

Desítky dobrovolníků se v pátek nahrnuli do ostravského obvodu Nová Ves, aby pomohli s úklidem po povodních v rámci tradiční podzimní celorepublikové akce Ukliďme Česko. Nová Ves patří k nejzasazenějším oblastem Ostravy a stále se zde ještě odčerpávala voda

V areálu zábřežského zámku se konaly Svatováclavské slavnosti piva

Zábřežský zámek už po sedmnácté hostil Svatováclavské slavnosti piva. Účastníci akce měli možnost vyzkoušet piva z 30 českých mini-pivovarů. Program byl doplněn také o hry a zábavu pro děti, hudební kapely a charitativní čepování.

Ostrava pracuje na zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod

Včera 15:43 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravští radní svolali mimořádnou schůzi, na které schválili první peníze na opravu zaplavené ústřední čistírny odpadních vod v části Přívoz. Radní schválili přes 880 tisíc korun bez DPH na opravu servopohonů. Podle předběžných odhadů způsobily povodně v čistírně škody za více než 300 milionů korun a opětovné zprovoznění bude trvat několik měsíců. Do té doby bohužel poteče odpad z kanalizace přímo do Odry.

Proměna nábřeží Ostravice pokračuje. Studenti budou mít ze City Campusu pohodlný přístup

Nábřeží Ostravice v centru města se stává pro mnoho Ostravanů i návštěvníků města oblíbeným místem k relaxaci. Na dalším vylepšení se nyní pracuje pod City Campusem Ostravské univerzity u Černé louky, kde vzniká pohodlný přístup až dolů k řece.

Benefiční koncert, mše svatá, příjezd sv. Václava. V Ostravě oslavili 30 let od příchodu paulínů do Přívozu

Římskokatolická farnost Ostrava-Přívoz a Řád sv. Pavla, prvního poustevníka, společně oslavili 30 let působení řádu paulínů v Přívoze. Oslavy začaly příjezdem sv. Václava na bílém koni.

Miroslava Obrová dostala poděkování za reprezentaci ČR na paralympiádě
Vydáno 1. října 2024 15:53, Ostrava-Jih, Andrea Holeszová
Oštěpařka Miroslava Obrová si na letošní paralympiádě v Paříži vybojovala krásné 11. místo. Za reprezentaci České republiky na prestižní soutěži ji přijel na vítkovický stadion, kam jezdí trénovat, poděkovat i místostarosta Radim Ivan.

Život se jí navždy změnil v roce 2009. Miroslava Obrová, máma tehdy devítiletého syna, přišla o obě nohy, když ji srazil vlak. Ke sportu ji poté přivedla náhoda.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Jela jsem na výstaviště se podívat na nějakou výstavu pomůcek pro handicapované, jeřábků na nakládání do auta a podobně. Tam jsem potkala jednu paraatletku, která se mě zeptala, jestli nechci zkusit atletiku.“

Po pár týdnech se už účastnila prvních soutěží a nyní drží české rekordy v hodu oštěpem, diskem i koulí. Letos reprezentovala Českou republiku na paralympiádě v Paříži.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Když byla paralympiáda v Tokiu před třemi lety, tak už to tam bylo takové na hraně, že bych mohla jet, ale nesplnila jsem nějaké kvóty a tak jsem jet nemohla, ale v tu chvíli mě to nakoplo k tomu, že bych se určitě chtěla někam jet podívat, ať už do Paříže nebo do LA, to mi bylo jedno ale prostě jsem do toho ty 4 roky dávala nejvíc.“

Skončila na jedenáctém místě mezi nejlepšími oštěpařkami světa.

Miroslava Obrová, paraatletka: „Byla jsem na 4 mistrovstvích světa, na mistrovství Evropy, na světových pohárech, nesčetně na závodech, ale tohle bylo zase něco úplně jiného. Ty závody, co jsem jezdila doposud byly vždy pouze atletické, tak znám pouze ty handicapované atlety. A když vidíte, že střílí lukem nohama, plavci plavou ber ruk, to mi tady v té atletice takové handicapy nemáme, takže to bylo takové, že člověk přišel zase do úplně jiného světa a řekl si, že na tom vlastně ještě není tak špatně, protože ty handicapy jsou různé. No a ta atmosféra 80 tisíc lidí, nabitý stadion, lidi jásali, řvali, fandili, to si nikdo nedokáže představit tu atmosféru.“

Za skvělou reprezentaci na paralympiádě ji přijel na vítkovický stadion, kam jezdí pravidelně trénovat, poděkovat i místostarosta obvodu Ostrava-Jih Radim Ivan.

Radim Ivan (ODS), místostarosta MOb Ostrava-Jih: „Já obdivuju všechny tyhle lidi, protože se i přes ten handicap do něčeho vrhnou. Tady s paní jsme se bavili, že do toho vletěla až někdy v 38 letech, našla nový smysl života a to je skvělé a myslím si, že jako společnost bychom měli tyto sportovce nějakým způsobem podporovat a velké poděkování patří i klubu SSK Vítkovice, že se těmto sportovcům věnují.“

Letos Miroslavu Obrovou letos čeká ještě jedna soutěž, a to na domácí půdě ve Vítkovicích. Chtěla by se ale zúčastnit i příští paralympiády v LA.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000045222/miroslava-obrova-dostala-podekovani-za-reprezentaci-cr-na-paralympiade