Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Ostrava-město |  | Slezskoostravský expres

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Na druhé pozici v žebříčku 1. České korfbalové ligy se koblovský tým ocitl díky napínavému zápasu s Kutnou Horou, ve kterém nakonec zvítězil 10:8. Zasloužená výhra přinesla taky účast v baráži o nejvyšší českou soutěž – Českou korfbalovou extraligu.

Michael Hák, asistent trenéra KK Sokol Koblov: „Naše prvoligová sezóna, jako druhé místo je historicky nejlepší umístění našeho klubu. Jsme mladý klub, máme 6 let.“

V prvních zápasech baráže se slezskoostravské družstvo utkalo doma s Českými Budějovicemi a Prievidzou.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Do dnešních zápasů jsme šli s tím, že to budou velice náročné zápasy. Přece jenom jsme hráli proti Prievidzi, kteří jsou v naší lize nováčci, ale věděli jsme, že umí střílet zdálky, že jsou šikovní. Potvrdili nám to, dali nám neskutečně moc košů z dálky, což pro nás bylo těžké zabránit.“

Budějovice byly od začátku jasným favoritem soutěže. A-tým Koblova jim ale vítězství nechtěl dát zadarmo.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Samozřejmě nechceme jít do zápasu s tím, že víme, že prohrajeme. Chtěli jsme spíš potrápit Budějovice, tam jsme věděli, že ta výhra je daleko, ale chtěli jsme vytvořit nějaký tlak. Trenér nám i řekl, co by mohli hrát, v čem jim máme zabránit, takže o to jsme se snažili, ale asi jsme věděli, že výhra Českých Budějovic je jasná.“
Tomáš Hák, hráč KK Sokol Koblov: „Začátek byl dosti nervní, určitě je vidět, že České Budějovice byly, co se týče zkušeností, o hodně vyšší soupeř. Ale myslím si, že to nebyl nejhorší zápas, byly tam i světlejší chvilky.“

Zápas byl zajímavý i tím, že proti Koblovu nastoupila jejich vlastní odchovankyně, Kristýna Holubčíková, která odešla před sezónou hostovat do Budějovic.

Kristýna Holubčíková, hráčka Korfball Club Crocodile Sokol České Budějovice: „Bylo to hodně zajímavé, protože se samozřejmě známe z tréningů a už poslední týden jsme se docela hecovali, takže bych řekla, že to bylo i docela vyhrocené, ale bylo to fajn.“

Kristýnu Holubčíkovou dále čeká dokonce mistrovství světa v beach korfbalu, které proběhne v Thajsku už koncem dubna.

Kristýna Holubčíková, hráčka Korfball Club Crocodile Sokol České Budějovice: „Máme tam skupinu, kde je šest týmů, a našim cílem je určitě postoupit ze skupiny a ideálně vyhrát, což uvidíme, jestli se podaří, ale samozřejmě umístit se ideálně v nejlepší osmičce, nebo čtyřce.“

Klub KK Sokol Koblov má ale i další talentované hráče, kteří jsou členy české korfbalové reprezentace.

Tomáš Hák, hráč KK Sokol Koblov: „Já a jedna moje spoluhráčka jsme byli ve Španělsku s reprezentací do 19 let, kde se nám podařilo získat bronzové medaile, což pro nás v této kategorii bylo úplně poprvé.“

Nedělní první kolo baráží o extraligu ve prospěch Koblova nedopadlo.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Vzhledem k tomu, jak dopadly dnešní zápasy, tak budeme muset hodně ‚zamakat‘ na příští kolo. Samozřejmě, pokud bychom to vyhráli, tak bychom mohli uvažovat o tom, že bychom příští rok hráli Českou korfbalovou extraligu.“

Další zápas čeká koblovský A-tým v druhém kole baráží 4. května v Českých Budějovicích.

Nahlásit chybu


K tématu

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Na hokejovém utkání mládeže ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord

V hale Polárka ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord. Zajistili ho fanoušci žáků 9. tříd, kteří bojují o postup do extraligy mládeže. Na utkání Frýdku-Místku s Havířovem přišlo 2 447 diváků. Domácí sice prohráli, ale stále jsou v rámci soutěže v boji o extraligu.

Hokejisty Vítkovic nově povedou Holáň, Šimíček a Trnka

9. října 2023 15:05 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Vedení hokejových Vítkovic po nevydařeném vstupu do extraligy obměnilo realizační tým. Z pozice hlavního trenéra povede tým Miloš Holaň, nově s ním ale na střídačce budou spolupracovat sportovní ředitel Roman Šimíček a také dosavadní trenér juniorů a současně asistent české reprezentace do 20 let Pavel Trnka.


Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, které zastavilo za tahačem s tankem

Dnes 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla, které zastavilo před tahačem. Dálnice je v tuto chvíli částečně zprůjezdněna.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Včera 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Včera 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

2. května 2024 11:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

2. května 2024 19:04 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Studenti vysokých a středních škol se utkali na mistrovství ČR v požárním sportu

V Ostravě ve středu odstartovalo Otevřené akademické mistrovství České republiky v požárním sportu. Sto sedmdesát mladých závodníků a závodnic se letos v Porubě utkalo ve čtyřech nelehkých disciplínách.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize
Vydáno 24. dubna 2024 11:30, Ostrava-město, Michal Slonina
Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Na druhé pozici v žebříčku 1. České korfbalové ligy se koblovský tým ocitl díky napínavému zápasu s Kutnou Horou, ve kterém nakonec zvítězil 10:8. Zasloužená výhra přinesla taky účast v baráži o nejvyšší českou soutěž – Českou korfbalovou extraligu.

Michael Hák, asistent trenéra KK Sokol Koblov: „Naše prvoligová sezóna, jako druhé místo je historicky nejlepší umístění našeho klubu. Jsme mladý klub, máme 6 let.“

V prvních zápasech baráže se slezskoostravské družstvo utkalo doma s Českými Budějovicemi a Prievidzou.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Do dnešních zápasů jsme šli s tím, že to budou velice náročné zápasy. Přece jenom jsme hráli proti Prievidzi, kteří jsou v naší lize nováčci, ale věděli jsme, že umí střílet zdálky, že jsou šikovní. Potvrdili nám to, dali nám neskutečně moc košů z dálky, což pro nás bylo těžké zabránit.“

Budějovice byly od začátku jasným favoritem soutěže. A-tým Koblova jim ale vítězství nechtěl dát zadarmo.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Samozřejmě nechceme jít do zápasu s tím, že víme, že prohrajeme. Chtěli jsme spíš potrápit Budějovice, tam jsme věděli, že ta výhra je daleko, ale chtěli jsme vytvořit nějaký tlak. Trenér nám i řekl, co by mohli hrát, v čem jim máme zabránit, takže o to jsme se snažili, ale asi jsme věděli, že výhra Českých Budějovic je jasná.“
Tomáš Hák, hráč KK Sokol Koblov: „Začátek byl dosti nervní, určitě je vidět, že České Budějovice byly, co se týče zkušeností, o hodně vyšší soupeř. Ale myslím si, že to nebyl nejhorší zápas, byly tam i světlejší chvilky.“

Zápas byl zajímavý i tím, že proti Koblovu nastoupila jejich vlastní odchovankyně, Kristýna Holubčíková, která odešla před sezónou hostovat do Budějovic.

Kristýna Holubčíková, hráčka Korfball Club Crocodile Sokol České Budějovice: „Bylo to hodně zajímavé, protože se samozřejmě známe z tréningů a už poslední týden jsme se docela hecovali, takže bych řekla, že to bylo i docela vyhrocené, ale bylo to fajn.“

Kristýnu Holubčíkovou dále čeká dokonce mistrovství světa v beach korfbalu, které proběhne v Thajsku už koncem dubna.

Kristýna Holubčíková, hráčka Korfball Club Crocodile Sokol České Budějovice: „Máme tam skupinu, kde je šest týmů, a našim cílem je určitě postoupit ze skupiny a ideálně vyhrát, což uvidíme, jestli se podaří, ale samozřejmě umístit se ideálně v nejlepší osmičce, nebo čtyřce.“

Klub KK Sokol Koblov má ale i další talentované hráče, kteří jsou členy české korfbalové reprezentace.

Tomáš Hák, hráč KK Sokol Koblov: „Já a jedna moje spoluhráčka jsme byli ve Španělsku s reprezentací do 19 let, kde se nám podařilo získat bronzové medaile, což pro nás v této kategorii bylo úplně poprvé.“

Nedělní první kolo baráží o extraligu ve prospěch Koblova nedopadlo.

Vendula Vernarská, hráčka KK Sokol Kobov: „Vzhledem k tomu, jak dopadly dnešní zápasy, tak budeme muset hodně ‚zamakat‘ na příští kolo. Samozřejmě, pokud bychom to vyhráli, tak bychom mohli uvažovat o tom, že bychom příští rok hráli Českou korfbalovou extraligu.“

Další zápas čeká koblovský A-tým v druhém kole baráží 4. května v Českých Budějovicích.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000042725/slezskoostravsky-korfbalovy-tym-bojuje-v-barazi-o-ucast-v-extralize