Od září, tedy od dalšího školního roku, vejde po 30 letech v platnost nová vyhláška, která bude obsahovat velké změny ve spotřebním koši, ze kterého jídelny připravují jídla pro děti. Cílem je větší zdravější, výživnější, méně sladké ale přesto chutné jídlo. přesně to je ale cílem projektu Fajne školní bistro, který v Ostravě běží už šest let.
Poslední zastávka Fajneho bistra byla v Porubě v MŠ Josefa Skupy, kde šéfkuchař David Valíček pomáhal kuchařkám s přípravou jídla.
Učitelky nevěřily vlastním očím, když viděli, že děti, které například polévky vůbec nejí, měly prázdné talíře.
V rámci Fajneho školního bistra se ve školních jídelnách uskutečnilo již 40 mentoringů, špičkoví kuchaři inspirovali kuchařky 28 základních a 12 mateřských škol. Vznikla už také digitální kuchařka, kde se mohou inspirovat.