Na Základní školu Bulharská zavítal renomovaný šéfkuchař Michal Adam, aby kuchařkám tamní jídelny pomohl s moderní gastronomií. Zlepšit se chtěly v přípravě bezmasých pokrmů.
Kateřina Glovina, vedoucí jídelny: “Do fajneho školního bistra jsme se přihlásili, aby jsme trošku zviditelnili naši školní jídelnu a přáli jsme si, aby jsme připravovali nějaký netradiční bezmasý pokrm, protože máme zařazovat každý týden nějaké bezmasé jídlo a tím pádem, aby jsme měli pestřejší stravu.”
Michal Adam, šéfkuchař: “Vařilo se nám tady úplně skvěle. Máme kuskus trošku do indicka. Máme tam zázvor, římský kmín, kari, k tomu máme pečenou mrkev s černým sezamem a troškou citronové šťávy a troškou zázvoru.”
Jako dezert se podával rozebraný jablkový koláč. tedy tvaroh s mátou, jablky dušenými se skořicí a máslem, posypaný drobenkou a karamelizovanými ořechy. Ńechyběla ani krémová polévka z červené čočky sypaná dýňovými semínky.
anketa: žáci ZŠ Bulharská: “Třeba ten tvaroh to bylo fakt dobrý. Uznávám, že to se povedlo.”
“Bylo to výborné, tu polévku jsem si dala ještě jednou.”
“Líbí se mi jak si vyhráli s těma chutěma a baví mě to. Je to takový zábavný oběd celkově.”
Dagmar Kovářů, nutriční terapeutka: “Tady v Porubě jsou na tom dobře. Je tady snaha o zavádění nových potravin a probrali jsme taky případnou existenci salátových barů, pitný režim jsme zrevidovali.”
Školní jídelna vaří i na přání dětí. Nejčastěji chtějí řízky, smažené kuřecí stripsy, smažený sýr a špagety.