Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

U Frýdlantských mostů v Ostravě vykolejila tramvaj

Ostrava-město |

AKTUALIZOVÁNO: Tramvaj je již odtažená a trať je průjezdná. Ranní dopravní nehoda tramvaje zkomplikovala dopravu v centru Ostravy. Podle DPO byla zavedena náhradní autobusová doprava mezi zastávkami Výstaviště - Krajský úřad - Nová Ves vodárna.

Nehoda se stala v 7:31 ráno. Podle dostupných informací se incident obešel bez zranění. 

"Dnes, v úterý 17. 1. 2017 došlo cca v 7:30 hod. k dopravní nehodě spoje tramvajové linky č. 4 v křižovatce ulic 28. října x Vítkovická. Příčinou nehody byla technická závada na tramvajovém voze, která způsobila jeho vykolejení. Z tohoto důvodu byl v době od 7:31 do cca 8:10 hod zastaven tramvajový provoz ve směru do centra města. Spoje linek č. 4, 8, 9, 11, 12 jedou od 8:10 hod. odklonem přes zastávku Mírové náměstí a náhradní autobusová doprava je zavedena v úseku Nová Ves vodárna – centrum. Z důvodu odstraňování následků nehody bude zastaven tramvajový provoz v úseku Mariánské náměstí – Náměstí Republiky ve směru do centra města. Technici dopravního podniku se snaží obnovit provoz na trati do centra města s maximálním nasazením. Cestujícím se omlouváme za způsobené obtíže," uvedl na svých stránkách Dopravní podnik Ostrava.

Datum a čas vzniku: 17.01.2017 07:31 hod.
Příčina: dopravní nehoda
Místo: Náměstí Republiky ve směru Karolina
Dotčené tramvajové linky: 1,2,4,6,8,9,10,11,12,
Zpoždění: cca 0:45-1 hod.
Náhradní doprava: ANO
Doplňující informace: zavedena NAD mezi zastávkami Výstaviště - Krajský úřad - Nová Ves vodárna
zdroj: DPO

AKTUALIZOVÁNO: "Cca v 10:50 hod., po odstranění následků dopravní nehody v křižovatce ulic 28. října x Vítkovická, byl v plném rozsahu obnoven tramvajový provoz. Tramvajová trať v úseku Mariánské náměstí – Náměstí Republiky je opět průjezdná v obou směrech a tramvajové linky jedou po svých obvyklých trasách, avšak v následujících hodinách může docházet k nepravidelnostem v tramvajovém provozu. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za vzniklé obtíže při cestování," oznámil DPO na svých stránkách.

Foto: Vítězslav Vzatek

Nahlásit chybu


K tématu

Tramvaj v Ostravě jela na červenou a srazila motorkáře. V Porubě narazila motorka do autobusu

18. července 2023 13:15 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dvě vážné nehody s účastí vozidel městské hromadné dopravy a motocyklů se odehrály v průběhu úterý v Ostravě. Ráno srazila v Ostravě-Dubině tramvaj motorkáře, když její řidička zřejmě projela návěst Stůj. V poledne pak spěchaly záchranné složky ke střetu autobusu a motorky v Ostravě-Porubě.

Tramvaje se v centru Ostravy vracejí na opravený úsek

18. srpna 2023 11:58 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Od soboty 19. srpna opět mohou cestující pokračovat tramvají ve směru na Hlavní nádraží v Ostravě. Výluka na Nádražní ulici, která trvala od začátku prázdnin, bude v termínu ukončena.

Policie hledá svědky noční srážky dvou tramvají v Ostravě

31. května 2023 14:53 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve čtvrtek 11. května se v noci v Ostravě srazily dvě tramvaje. Tramvaj číslo 2 totiž narazila do jiné tramvaje, která stála na zastávce Důl Jindřich. Policie hledá případné svědky této události.


Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Dnes 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodiny zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

Včera 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

První část opravené ulice Borovského je průjezdná, uzavírka začala v dalším úseku

30. dubna 2024 18:57 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Svinov vznikl před více než 130 lety. Oddíl mladých hasičů existuje od jeho založení

Historie Sboru dobrovolných hasičů ve Svinově sahá až do roku 1889 a hned od jeho založení existuje také oddíl mladých hasičů.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

30. dubna 2024 11:03 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková | Eko magazín

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

AZ Havířov do 1. ligy nepostoupil, zklamání bylo velké

30. dubna 2024 20:35 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Rozhodující hokejový zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Klienti domova Kamenec ochutnali světovou kuchyni, tentokrát je čekala kuchyně mexická

Zdravý svět seniora na stole – tak se jmenuje akce, která čtyřikrát do roka obohatí program uživatelům domova pro seniory Kamenec ve Slezské Ostravě. Jejím cílem je seznámit seniory se zdravými a netradičními jídly české i zahraniční kuchyně.

Ve Slezské Ostravě začalo první jarní kosení, v červnu na něj naváže další

Ve Slezské Ostravě začalo letošní první kosení. Standartně probíhá 4krát do roka a jeho hlavním účelem je eliminovat klíšťata a plevel. Kvůli letošnímu deštivému počasí se práce asi protáhnou, dokončeny by však měly být začátkem června.

Slezská Ostrava a MAPPA pracují na urbanistickém rozvoji obvodu, studie se týkají Hrušova i Zámostí

Představitelé Slezské Ostravy byli pozváni do prostoru MAPPA Za výlohou ke komentované prohlídce výstavy Město staví město. Mezi sedmi vystavovanými projekty, zabývajícími se urbanistickým rozvojem Ostravy, je totiž i lokalita slezskoostravského Hrušova. Městský obvod ale s ateliérem pracoval už dříve.

20. let v EU si mohou ostravané připomenout v Husově sadu. Výstava potrvá do konce května

I Ostrava si připomíná dvě desetiletí našeho členství v Evropské unii. Co všechno nám toto partnerství přineslo si mohou občané připomenout v Husově sadu v centru města, kde je pro ně vytvořena zajímavá výstava.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

30. dubna 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Roztržka v tramvaji skončila napadením, poškozenému pak žena ukradla batoh, policie pátrá po dvou osobách

30. dubna 2024 12:01 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Vítkovic prověřují případ výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy po slovní rozepři v tramvaji mezi zastávkami Karpatská a Horymírova došlo k fyzickému napadení 44letého muže. Útok si vyžádal lékařské ošetření a poškozený přišel i o batoh s osobními věcmi a mikinu. Policie žádá veřejnost o pomoc s vypátráním obou osob.

U Frýdlantských mostů v Ostravě vykolejila tramvaj
Vydáno 17. ledna 2017 8:59, Ostrava-město, Lukáš Zavadil
AKTUALIZOVÁNO: Tramvaj je již odtažená a trať je průjezdná. Ranní dopravní nehoda tramvaje zkomplikovala dopravu v centru Ostravy. Podle DPO byla zavedena náhradní autobusová doprava mezi zastávkami Výstaviště - Krajský úřad - Nová Ves vodárna.

Nehoda se stala v 7:31 ráno. Podle dostupných informací se incident obešel bez zranění. 

"Dnes, v úterý 17. 1. 2017 došlo cca v 7:30 hod. k dopravní nehodě spoje tramvajové linky č. 4 v křižovatce ulic 28. října x Vítkovická. Příčinou nehody byla technická závada na tramvajovém voze, která způsobila jeho vykolejení. Z tohoto důvodu byl v době od 7:31 do cca 8:10 hod zastaven tramvajový provoz ve směru do centra města. Spoje linek č. 4, 8, 9, 11, 12 jedou od 8:10 hod. odklonem přes zastávku Mírové náměstí a náhradní autobusová doprava je zavedena v úseku Nová Ves vodárna – centrum. Z důvodu odstraňování následků nehody bude zastaven tramvajový provoz v úseku Mariánské náměstí – Náměstí Republiky ve směru do centra města. Technici dopravního podniku se snaží obnovit provoz na trati do centra města s maximálním nasazením. Cestujícím se omlouváme za způsobené obtíže," uvedl na svých stránkách Dopravní podnik Ostrava.

Datum a čas vzniku: 17.01.2017 07:31 hod.
Příčina: dopravní nehoda
Místo: Náměstí Republiky ve směru Karolina
Dotčené tramvajové linky: 1,2,4,6,8,9,10,11,12,
Zpoždění: cca 0:45-1 hod.
Náhradní doprava: ANO
Doplňující informace: zavedena NAD mezi zastávkami Výstaviště - Krajský úřad - Nová Ves vodárna
zdroj: DPO

AKTUALIZOVÁNO: "Cca v 10:50 hod., po odstranění následků dopravní nehody v křižovatce ulic 28. října x Vítkovická, byl v plném rozsahu obnoven tramvajový provoz. Tramvajová trať v úseku Mariánské náměstí – Náměstí Republiky je opět průjezdná v obou směrech a tramvajové linky jedou po svých obvyklých trasách, avšak v následujících hodinách může docházet k nepravidelnostem v tramvajovém provozu. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za vzniklé obtíže při cestování," oznámil DPO na svých stránkách.

Foto: Vítězslav Vzatek

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000006982/u-frydlantskych-mostu-v-ostrave-vykolejila-tramvaj