Žáci z jedenácti základních škol se sjeli do Hrabůvky, aby připravili zdravé pokrmy odborné porotě. Soutěžili totiž v gastronomické soutěži O čokoládovou vařečku, která je jedinou svého druhu v Moravskoslezském kraji.
Saláty z černé čočky, s grilovaným oštěpkem nebo avokádem a krevetami, připravované za tepla i za studena. Na talířích porotců se během již čtyři-a-dvacátého ročníku soutěže O čokoládovou vařečku objevily nejrůznější druhy salátů. Připravovali je žáci základních škol.
Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 17 žáků z 11 základních škol v regionu.
Do organizace soutěže se každoročně zapojí celá hostující škola. Cílem soutěže je mimo jiné nalákat budoucí studenty.
Se salátem zvaným "netradiční Caesar" letos zvítězila Barbora Krabicová ze Základní školy Březinová. Netradiční salát byl, protože použila vepřovou panenku.