Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

VIDEO: Prolezl větracím oknem a vykradl trafiku. Mladík loupil napříč Ostravou, teď toho lituje

28. dubna 2020 12:10 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Je mu teprve osmnáct a už má na svědomí minimálně 8 vloupání. Jako mladistvý dokonce dostal od soudu podmínku, přesto se nepoučil a napříč celou Ostravou dál vykrádal co mohl, trafiky, prodejny potravin, sklepy a dokonce i rodinný dům. Ke všemu se přiznal a teď toho lituje. Hrozí mu až osmileté vězení.

Více než 120 milionů vybraných na Maxíka, Oliverka i Adámka nejde vrátit, peníze se musí použít pro původní účel sbírek

27. dubna 2020 20:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Premér Andrej Babiš v neděli oznámil, že Maxíkovi, Oliverkovi a Adámkovi zaplatí pojišťovny lék na spinální svalovou atrofii. Přípravek za neuvěřitelných 53 milionů korun je považován za nejdražší lék na světě a musí se podat do dvou let věku. Do povědomí se u nás dostal díky veřejným sbírkám, které rodiny nemocných dětí rozjely. Maxík z Ostravy přitom vybral už zhruba 60 milionů korun, Oliverek ze Sedlnice má na účtu 50 milionů a Adámek zatím skoro 12 milionů. Peníze ale nepůjdou vrátit a rodiny je musejí použít k původním účelům sbírky.

V Ostravě řádí zloději kol, jeden se nechal pustit za bílého dne přímo do paneláku

27. dubna 2020 16:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Jednoho pustil do paneláku dopoledne senior, další zloděj přišel za tmy. Stačilo sotva pár minut a drahá kola byla pryč. Obě krádeže v Ostravě-Porubě zachytila kamera. Policie teď prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Zlodějům hrozí až osm let vězení.

Neuvěřitelných 300 tisíc! Žena z Třinecka uvěřila, že je posílá americkému vojákovi

27. dubna 2020 9:45 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

300 tisíc korun poslala 38letá žena z Třinecka člověku, kterého osobně vůbec nezná. Přes email jí namluvil, že je americký voják na zahraniční misi a potřebuje pomoc. Jakmile poslala peníze, chtěl další statisíce.

Motorkář vyletěl u Vítkova ze silnice a skončil v potoku, letěl pro něj vrtulník

27. dubna 2020 9:16 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Čtyřiačtyřicetiletý motorkář z Přerovska zřejmě nezvládl zatáčku u Vítkova na Opavsku a vyletěl ze silnice. Se strojem skončil v potoce, odkud ho museli vyprostit hasiči. Do nemocnice ho pak transportoval vrtulník.

Maxík, Oliverek i Adámek! Nejdražší lék na světě zaplatí dětem podle premiéra pojišťovny

26. dubna 2020 23:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Stojí více než 53 milionů korun a je považován za nejdražší lék na světě. Zolgensma je zřejmě jedinou nadějí pro děti se spinální svalovou atrofií. Doposud ho pojišťovny u nás nehradily, podle premiéra se to má ale změnit. První trojici dětí, Maxíkovi z Ostravy, Oliverkovi ze Sedlnice na Novojičínsku a Adámkovi ze Sokolovska by ho měly pojišťovny zaplatit. Peníze, které se vybraly ve sbírkách, musí být přitom využity ke svému účelu.

Někdy máte pocit, že se nemůžete nadechnout. Ze života lékaře i zdravotní sestry v první linii

26. dubna 2020 19:45 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Lékař, který minulý týden zachránil životy čtyř lidí. Sestra, která už 5 týdnů denně odebírá vzorky k testování. Oba pracují v havířovské nemocnici a tráví dlouhé hodiny v ochranných oblecích, jedou na maximum a ničeho se nebojí. Lidem vzkazují "Buďte trpěliví a vydržte. Zdraví máme jen jedno".

Převrácená jachta, kolaps na lešení i zával kořenem stromu. Krušná sobota pro hasiče a záchranáře

25. dubna 2020 19:59 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V Heřmanovicích na Bruntálsku zavalil staršího muže těžký kořenový koláč. V Bílovci zkolaboval dělník na lešení rodinného domu a na Hlučínském jezeře převrátil silný vítr mladému námořníkovi menší jachtu. Dva z mužů skončili v nemocnici, jednoho tam musel transportovat vrtulník.

Pozor při výletech do přírody! Lidé objevují nevybuchlou munici z války

25. dubna 2020 17:03 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Desítky dělostřeleckých granátů různých ráží, stejně tak miny nebo munuci, nacházejí v těchto dnech lidé při výletech do přírody. Nejčastěji na Opavsku, kam teď policejní pyrotechnici vyjíždějí i 5x týdně. Policie proto varuje obyvatele, aby byli nadmíru opatrní a jakýkoliv podezřelý nález hlásili na linku 158.

Horolezec se zřítil ze skály na Bruntálsku, po desetimetrovém pádu uvízl ve špatně přístupném terénu

24. dubna 2020 14:36 | Bruntál | Jiří Cileček

Mladý horolezec nezvládl ve čtvrtek večer výstup v lezeckém terénu pod zříceninou hradu Pustý zámek nad Bílým Potokem u Vrbna pod Pradědem. Zřítil se z výšky přes deset metrů. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více