Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Další polský kamion uvízl na přejezdu mezi Vítkovem a Jakubčovicemi nad Odrou

6. května 2020 14:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další těžko pochopitelné jednání předvedl řidič polského kamionu nedaleko Vítkova. Podle svědků najel na přejezd v době, kdy svítila červená a vzápětí tam uvízl pod padajícími závorami. Strojvedoucí naštěstí stihl vlak včas zastavit a opatrně místem projet. Kamioňák poté s klidem odjel. Teď ho hledají policisté, aby celou situaci vysvětlil.

VIDEO: Přepadení benzínky v Porubě. Mladý lupič zahrabal peníze i pistoli ve křoví

6. května 2020 11:31 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Maskovaný lupič s pistolí v ruce přepadl v neděli večer čerpací stanici v Ostravě-Porubě. Odnesl si 15 tisíc korun a utekl. Policisté ho během krátké chvíle dopadli, schovával se ve křoví a peníze zahrabal na jiném místě. Už je ve vazbě a hrozí mu až desetileté vězení.

Opilá řidička nadýchala po nehodě přes tři promile, má jít o krajskou státní zástupkyni

5. května 2020 19:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostravská policie má na stole případ čtyřiapadesátileté ženy, která po autonehodě nadýchala přes tři promile. Navíc zranila nejen sebe, ale i řidičku protijedoucího auta. Podle ČTK má jít o ostravskou krajskou státní zástupkyni, která nebourala pod vlivem alkoholu poprvé. V roce 2004 už čelila kárné žalobě.

Hejtman Ivo Vondrák varuje! Konec nouzového stavu může ohrozit dodávky ochranných pomůcek

5. května 2020 10:42 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj pravidelně zásobuje lékaře, zdravotníky i poskytovatele sociálních služeb ochrannými pomůckami. Hejtman ale dlouhodobě upozorňuje, že jakmile skončí nouzový stav, budou si muset všichni zajistit dodávky potřebného materiálu sami.

Hasiči vynesli z hořícího domu v Kozmicích popáleného muže, byl v ohrožení života

4. května 2020 16:11 | Opava | Jiří Cileček

Pět hasičských jednotek zasahovalo v neděli večer u požáru domu v Kozmicích na Opavsku. Z hořícího domu vynesli dvaašedesátiletého muže, který byl v ohrožení života. Oheň napáchal škodu za 150 tisíc korun.

Brífink po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje - 4. 5. 2020

4. května 2020 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nabízíme vám další video z tiskové konference po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje.

Policejní manévry v Orlové! V okolí jednoho z domů byla hlášena střelba

4. května 2020 11:08 | Orlová | Jiří Cileček

Podezření na střelbu zburcovalo v neděli večer policejní jednotky v Orlové a okolí. Kdo byl po ruce, tak se sjel do ulice Luční mezi Orlovou a Rychvaldem. První hlídka byla na místě do tří minut od oznámení. Jak se později ukázalo, nic vážného se nestalo.

VIDEO: Unikátní záběry medvěda v Beskydech! Pohybuje se kolem Ostrého

3. května 2020 20:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ve východní části Moravskoslezských Beskyd se objevil medvěd. O jeho přítomnosti informoval provozní Horské chaty Ostrý. Zvíře pravděpodobně přišlo ze Slovenska a už stihlo zničit několik včelích úlů.

Moravskoslezský kraj vede žebříček úspěšnosti chytré karantény

3. května 2020 13:44 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Chytrá karanténa funguje na jedničku. V Moravskoslezském kraji dokonce zatím nejlépe z celé země. Operátoři pomocí ní uskutečnili v kraji už 1158 telefonátů, díky kterým se daří dohledávat případné nakažené. Od počátku fungování chytré karantény v České republice se dohromady uskutečnilo zatím 3 282 hovorů.

Měl vytáhnout nabitou pistoli a hrozit že zabije bývalou přítelkyni i jejího kamaráda. Policie ho zadržela do pěti minut

2. května 2020 19:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Nebezpečné vyhrožování s pistolí v ruce museli řešit policisté v Ostravě-Hrabůvce. 37letý muž tam měl vyhrožovat zabitím své bývalé přítelkyni i jejímu kamarádovi. Policisté ho zadrželi na autobusové zastávce s pistolí za pasem, ukázalo se, že je plynová, ale i přesto teď muži hrozí až tříleté vězení.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více