Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

DOPRAVNÍ REVUE: Dálniční tunel u Klimkovic není stále plně průjezdný, víme proč

19. července 2019 15:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Komplikace v dálničním tunelu u Klimkovic. 12. června tam hořelo auto a od té doby je tubus ve směru na Ostravu uzavřen. Ředitelství silnic a dálnic chystá i další uzavírky, které ovlivní dopravu v místě.

DOPRAVNÍ REVUE: Další práce na Kovonském mostě v Karviné. Jaký je jeho aktuální stav?

18. července 2019 14:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Špatný stavební stav - to je hlavní důvod další opravy mostu přes železniční vlečku v Karviné, takzvaného Kovonského mostu.

DOPRAVNÍ REVUE: Lidé mohou využít nový spoj na Slezskou Hartu

12. července 2019 15:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj a KODIS myslí na turisty a přichází s novinkou - autobusovým spojením, které potěší všechny, kdo se bez auta chtějí podívat na Slezskou Hartu.

DOPRAVNÍ REVUE: Pomohli těžce zraněnému v autě, dostali titul Gentleman silnic

28. června 2019 8:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Gentleman silnic - tímto titulem se nově může chlubit dvojice mužů z Opavska. Policie je ocenila za jejich nezištnou pomoc těžce zraněnému muži po nehodě. Ten díky jejich rychlé reakci přežil silný náraz do stromu.

LÉTA BĚŽÍ: SOS tlačítko pomůže seniorům v krizových situacích

27. června 2019 8:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tísňová linka nebo tlačítko pro seniory. V Ostravě ho využívá 470 starších lidí, stovky dalších v obcích a městech Moravskoslezského kraje. Řadě z nich už strážníci, kteří dorazí po jednoduchém stisknutí tlačítka výrazně pomohli.

DOPRAVNÍ REVUE: Ostravu a Karvinsko by měla spojit vlakotramvaj

27. června 2019 8:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj chystá další ambiciózní projekt v dopravě. Jde o vlakotramvajové spojení mezi Ostravou a třemi velkými městy - Orlovou, Karvinou a Havířovem. Tedy podobně, jako byli lidé zvyklí kdysi.

LÉTA BĚŽÍ: Uživatelé sociálních služeb navštívili Těšínské divadlo

19. června 2019 12:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Díky podpoře Moravskoslezského kraje se více než 350 uživatelů pobytových sociálních služeb a lidí, kteří s nimi pracují, zúčastnilo představení v Těšínském divadle.

DOPRAVNÍ REVUE: Oranžové přechody zlepšují bezpečnost chodců v MSK

17. června 2019 14:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devět přechodů pro chodce, které budou bezpečnější díky novému osvětlení. Vybraná města a obce je upraví díky spolupráci s Nadací ČEZ. Projekt Oranžové přechody funguje od roku 2013.

DOPRAVNÍ REVUE: MS kraj reaguje na změny v Orlovské nemocnici

17. června 2019 8:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj reaguje na změny v Orlovské nemocnici a vychází vstříc zaměstnancům ve zdravotnictví i příbuzným pacientů.

LÉTA BĚŽÍ: Galavečer neslyšících na Porubském zámku

14. června 2019 8:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Galavečer neslyšících - na porubském zámku ho zorganizovalo Centrum služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, které zároveň oslavilo pět let svého fungování.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více