Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Stavba obchvatu F-M přinese dopravní komplikace

14. ledna 2019 17:28 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

V příspěvku se věnujeme obchvatu Frýdku-Místku. S náměstkem primátora Karlem Deutscherem se vydáme přímo do terénu a popovídáme si, jak výstavba obchvatu probíhá.

Na Letné už je v provozu chytrá křižovatka

10. ledna 2019 17:24 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Ve Frýdku-Místku je nová chytrá křižovatka. Na výjezdu z města směrem na Frýdlant nad Ostravicí, tedy na Letné, stojí nové semafory, které i díky nové technologii pomohly vyřešit dopravní komplikace v tomto místě. Spokojeni jsou chodci i řidiči.

Policie hodnotí situaci v dopravě za rok 2018 v MSK

9. ledna 2019 13:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté hodnotí uplynulý rok 2018 v dopravě. Stejně jako celorepubliková čísla, tak ani Moravskoslezské statistiky nevypadají povzbudivě. Vzrostl totiž počet nehod i jejich fatální následky. Vloni na cestách v regionu zemřelo čtyřiapadesát lidí, což je nejvíc za posledních pět let.

LÉTA BĚŽÍ: Pečení perníčků v Domově svaté Anny ve Studénce

19. prosince 2018 17:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mezigenerační výměna i díky pečení cukroví. Pořad Léta běží zamířil do Studénky, kde děti z mateřinky pekly vánoční dobroty společně se seniory. V tamním domově svaté Anny ale nebyly poprvé.

Festival Colours of Ostrava má za sebou 17. ročník

23. července 2018 17:37 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Colours of Ostrava. Festival, který zná nejen Česká republika, ale v podstatě i celý svět. Jeho návštěvníci si užili čtyři dny nabité hudbou, divadlem nebo přednáškami. Sedmnáctý ročník Colours na začátku doprovázel déšť, počasí ale postupně umoudřilo.

Černé kafe v centru Pant nabídlo diskuzi se starostkou

16. července 2018 8:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Politici a osobnosti městského života. Ostravské centrum Pant je pravidelně začalo zvát do cyklu besed s názvem Černé kafe. Další pozvání dostala starostka centrálního obvodu Petra Bernfeldová.

LÉTA BĚŽÍ: Na zámku v Kyjovicích proběhl další trojboj

26. června 2018 18:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Velká sportovně-vědomostní událost - Kyjovický trojboj. V Domově na Zámku v Kyjovicích ho pořádají každý rok, tentokrát jsme nemohli chybět na místě.

Dům pokojného stáří ve Frýdku-Místku má nové koupelny

7. června 2018 17:55 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Obyvatelé Domu pokojného stáří ve Frýdku-Místku mají komfortnější zázemí. V domě se totiž podařilo zrekonstruovat koupelny.

LÉTA BĚŽÍ: Domov Benjamín je zařízení evropského standardu

15. května 2018 8:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jednou ze zastávek ministryně práce a sociálních věcí při návštěvě Moravskoslezského kraje byl domov pro osoby se zdravotním postižením Benjamín.

LÉTA BĚŽÍ: Den pečujících aneb spolu ruku v ruce

8. května 2018 8:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Přes dva a půl tisíce lidí se v ostravském Trojhalí zúčastnilo velké benefiční akce "Den pečujících, aneb spolu ruku v ruce". Jako poděkování ho všem lidem, kteří pečují o své blízké, připravil Moravskoslezský kraj.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více