Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mrazivé video. Šestiletý chlapec vběhl pod auto, náraz ho odhodil několik metrů, řidič neměl šanci zareagovat

Ostrava-město |

Naštěstí bez závažného úrazu se obešla zbytečná dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek 8. dubna 2021 dopoledne na ulici Mariánskohorská v centrálním obvodu Ostravy. Šestiletý chlapec se snažil přeběhnout frekventovanou silnici, vběhl ale pod kola osobního auta. Náraz ho odhodil několik metrů na chodník.

Redakci TV Polar se podařilo získat záznam z palubní kamery od jednoho z projíždějících řidičů. Podle informací, které jsme zjistili, byl chlapec na místě s kamarádem a rozhodl se přeběhnout silnici na druhou stranu. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Chlapec přebíhal komunikaci mimo přechod pro chodce, přičemž následně došlo k jeho sražení právě projíždějícím vozidlem. Řidiči byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Chlapec utrpěl zranění a byl předán do rukou lékařů." 
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Chlapec byl při příjezdu zdravotníků při vědomí, utrpěl středně těžké poranění dolní končetiny. Posádka ho předala k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba."

Policisté velmi rychle získali záznam nehody z veřejných kamer, které v Ostravě monitorují frekventovaná místa. Řidič navíc vyšetřovateli dodal video ze své palubní kamery. Policie tak nemusela vyslýchat svědky, vše bylo velmi jasně zachyceno. Ze všech záznamů plyne, že řidič neměl šanci střetu zabránit. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Věc v tuto chvíli ještě není uzavřena. S největší pravděpobností ale bude přestupek odložen, protože pravděpodobným viníkem je nezletilá osoba."

Video jsme dali k nahlédnutí krajskému koordinátorovi BESIP, také on potvrdil, že pro řidiče jde o nepříjemnou a především nepředvídatelnou situaci. 

Pavel Blahut, krajský koordinátor BESIP pro MSK: "Řidič v podstatě neměl žádnou šanci reagovat. Nikdo by nepředpokládal, že se zleva, přes jízdní pruh, ve kterém plynule projíždějí auta, bude ve vozovce vyskytovat nějaký chodec. Navíc se jednalo o dítě, jehož výška nepřesahovala osobní automobil. Přes provoz v protisměru byl "neviditelný."

Auto naštěstí jelo pomalu, nechybělo mnoho a střet mohl dopadnout tragicky. Nešťastná situace s relativně dobrým koncem je tak především varováním pro ostatní děti i rodiče. 

Pavel Blahut, krajský koordinátor BESIP pro MSK: "Je potřeba už v předškolním věku s dětmi pracovat, nadále je vzdělávat zábavnou formou po celou dobu jejich dospívání. Děti v šesti letech začínají docházet do škol, mnohé se už od druhé třídy pohybují v provozu při cestě do nebo ze školy samostatně. Proto BESIP společně z MŠMT zpracovali dopravní výchovu a ta je součástí školského vzdělávacího systému. Chceme děti motivovat k dalšímu vzdělávání, tak aby se mohly v provozu pohybovat bezpečně."
Nahlásit chybu


K tématu

Po kolizi na výpadovce z Havířova vylétlo jedno auto přes plot mimo silnici

12. května 2023 12:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvě jednotky hasičů, policejní hlídky a posádky záchranky a vrtulníku zasahovaly u nehody na silnici I/11 v Šenově, kde měla kolizi dvě osobní auta. Starší VW Scirocco patrně ve smyku smetl VW Golf, který vylétl přes oplocení mimo vozovku.

Tři zranění, z toho jeden v ohrožení života, po nárazu auta do sloupu v Ostravě

13. května 2023 9:13 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Těžká nehoda zkomplikovala provoz v sobotu brzy ráno ve Výškovické ulici v Ostravě. Auto se třemi lidmi tam vylétlo ze silnice a nabouralo do sloupu. Jednoho museli hasiči vyprostit a v ohrožení života byl převezen do nemocnice. Sanitky tam převezly i další dva lidi.

Auto skončilo po nehodě na dálnici D48 u Dobré na střeše, police hledá svědky

5. května 2023 9:23 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policie hledá svědky vážné dopravní nehody z minulého pátku 28. dubna na dálnici D48 u Dobré. Dvě auta se tam dostala do kolize a jedno z nich se převrátilo na střechu. Řidička skončila v nemocnici.


Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, které zastavilo za tahačem s tankem

Dnes 17:56, vydáno dnes 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla, které zastavilo před tahačem.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

Místo pro grilování, sportování i relaxaci nabídne po revitalizaci takzvaná Komenda v Opavě

Dnes 16:31 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

Dnes 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Tradiční cyklistický závod Porubajk poprvé obohatil charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu

V Porubě se jel tradiční cyklistický závod Porubajk. Probíhá jednou ročně vždy na jaře a jeho součástí tentokrát byl i charitativní běh pro sbírku Srdce pro Porubu.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

Dnes 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Včera 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Včera 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Ostravský majáles je pro studenty všech škol v kraji

Ostravský majáles chce být symbolem všech studentů v kraji. Na letošní rok připravil kromě volby krále a královny, také volbu prince a princezny. Ti budou za střední školy. Vítězové dostanou 50 tisíc korun na studentské aktivity pro své školy.

Stezka v Bělském lese bude obnovena. Stavba navazuje na Cestu vody

Dnes máme připravenu dobrou zprávu pro obyvatele okolí Bělského lesa a nebo jeho návštěvníky. Páteřní propojení lesní cestou Staré a Nové Bělé bude v celé délce obnoveno. Postarají se o to Ostravské komunikace.

Začne rekonstrukce vodovodu na Hornopolní. Stavbu doprovodí omezení a uzavírky

Ostravské Fifejdy se dočkají nového vodovodu. Kompletní výměnu potrubí budou stavebníci provádět hlavně v ulici Hornopolní a Nemocniční, což si vyžádá i omezení dopravy.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

2. května 2024 20:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Studenti vysokých a středních škol se utkali na mistrovství ČR v požárním sportu

V Ostravě ve středu odstartovalo Otevřené akademické mistrovství České republiky v požárním sportu. Sto sedmdesát mladých závodníků a závodnic se letos v Porubě utkalo ve čtyřech nelehkých disciplínách.

Na Mariánské náměstí se slétly čarodějnice, skřeti, kouzelníci a další nadpřirozené bytosti

Mariánské náměstí zaplnili čarodějnice, čarodějové, skřeti, kouzelníci a jiné nadpřirozené bytosti. Sešli se tady na tradičním sletu čarodějnic.

Mrazivé video. Šestiletý chlapec vběhl pod auto, náraz ho odhodil několik metrů, řidič neměl šanci zareagovat
Vydáno 10. dubna 2021 10:35, Ostrava-město, Lukáš Zavadil
Naštěstí bez závažného úrazu se obešla zbytečná dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek 8. dubna 2021 dopoledne na ulici Mariánskohorská v centrálním obvodu Ostravy. Šestiletý chlapec se snažil přeběhnout frekventovanou silnici, vběhl ale pod kola osobního auta. Náraz ho odhodil několik metrů na chodník.

Redakci TV Polar se podařilo získat záznam z palubní kamery od jednoho z projíždějících řidičů. Podle informací, které jsme zjistili, byl chlapec na místě s kamarádem a rozhodl se přeběhnout silnici na druhou stranu. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Chlapec přebíhal komunikaci mimo přechod pro chodce, přičemž následně došlo k jeho sražení právě projíždějícím vozidlem. Řidiči byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Chlapec utrpěl zranění a byl předán do rukou lékařů." 
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Chlapec byl při příjezdu zdravotníků při vědomí, utrpěl středně těžké poranění dolní končetiny. Posádka ho předala k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba."

Policisté velmi rychle získali záznam nehody z veřejných kamer, které v Ostravě monitorují frekventovaná místa. Řidič navíc vyšetřovateli dodal video ze své palubní kamery. Policie tak nemusela vyslýchat svědky, vše bylo velmi jasně zachyceno. Ze všech záznamů plyne, že řidič neměl šanci střetu zabránit. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Věc v tuto chvíli ještě není uzavřena. S největší pravděpobností ale bude přestupek odložen, protože pravděpodobným viníkem je nezletilá osoba."

Video jsme dali k nahlédnutí krajskému koordinátorovi BESIP, také on potvrdil, že pro řidiče jde o nepříjemnou a především nepředvídatelnou situaci. 

Pavel Blahut, krajský koordinátor BESIP pro MSK: "Řidič v podstatě neměl žádnou šanci reagovat. Nikdo by nepředpokládal, že se zleva, přes jízdní pruh, ve kterém plynule projíždějí auta, bude ve vozovce vyskytovat nějaký chodec. Navíc se jednalo o dítě, jehož výška nepřesahovala osobní automobil. Přes provoz v protisměru byl "neviditelný."

Auto naštěstí jelo pomalu, nechybělo mnoho a střet mohl dopadnout tragicky. Nešťastná situace s relativně dobrým koncem je tak především varováním pro ostatní děti i rodiče. 

Pavel Blahut, krajský koordinátor BESIP pro MSK: "Je potřeba už v předškolním věku s dětmi pracovat, nadále je vzdělávat zábavnou formou po celou dobu jejich dospívání. Děti v šesti letech začínají docházet do škol, mnohé se už od druhé třídy pohybují v provozu při cestě do nebo ze školy samostatně. Proto BESIP společně z MŠMT zpracovali dopravní výchovu a ta je součástí školského vzdělávacího systému. Chceme děti motivovat k dalšímu vzdělávání, tak aby se mohly v provozu pohybovat bezpečně."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000024939/mrazive-video-sestilety-chlapec-vbehl-pod-auto-naraz-ho-odhodil-nekolik-metru-ridic-nemel-sanci-zareagovat