Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Městská nemocnice Ostrava prochází velkou modernizací

6. října 2017 16:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Městská nemocnice Ostrava se mění před očima. Pacienti i návštěvníci si určitě všimli oprav budov. Nemocnice pořídila i nové přístroje a má velké plány do budoucna.

DOPRAVNÍ REVUE: Plánovaná trať tramvají v Porubě dostává obrysy

3. října 2017 9:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po čase se opět rozvířila diskuze na téma plánované tramvajové trati v Porubě. Ostravský radní pro dopravu Lukáš Semerák oznámil, že ze čtyř zvažovaných variant vedení tratě zůstala pouze jedna.

Ostrava se chystá na rekonstrukci Divadla J. Myrona i pavilónu G

3. října 2017 9:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Blíží se start 1. etapy rekonstrukce Divadla Jiřího Myrona. Oblíbená ostravská scéna získá nejen novou fasádu, ale změny pocítí návštěvníci i uvnitř. Divadlo navíc získá i nový prostor adaptací výstavního pavilónu G na Černé louce.

Novým šéfem činohry NDM bude Vojtěch Štěpánek

2. října 2017 9:18 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Činohra Národního divadla Moravskoslezského bude mít od 1. ledna nového šéfa. Do Ostravy míří herec, režisér a bývalý ředitel pražského Divadla Komedie Vojtěch Štěpánek.

Svatováclavský jarmark navštívily stovky lidí

1. října 2017 23:36 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Znovu po roce přijel do centrálního ostravského obvodu kníže Václav se svou chotí a doprovodem. Na náměstí Svatopluka Čecha tak vyvrcholil čtvrteční Svatováclavský jarmark.

Malovaná hřiště v Mariánských Horách zažila první olympiádu

28. září 2017 18:00 | Ostrava-Mariánské hory | Lukáš Zavadil

Hry na chodník - oblíbená aktivita, kterou radnice Mariánských Hor a Hulvák posunula dál než jinde v regionu. V úterý 26. září dokonce proběhla první malovaná olympiáda.

OIS pokračuje s přestavbou svých infopoboček

26. září 2017 9:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava pokračuje v rozvíjení moderní konceptu informačních center. Po zrekonstruované pobočce na Elektře, přichází na řadu infocentrum na Hlavním nádraží.

Ostrava hledá investory pro průmyslovou zónu v Hrušově

25. září 2017 11:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Necelých 35 hektarů - to je velikost zóny v Hrušově. Veškeré pozemky na ní jsou už ve vlastnictví města. Ostrava teď hledá developerskou společnost, která celé místo připraví a následně do ní přivede soukromé firmy.

ZŠ Nádražní v Ostravě má nově zrekonstruované tělocvičny

25. září 2017 8:25 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Rekonstrukce začala o prázdninách a teď je hotovo. Základní škola Nádražní se může pochlubit dvěma kompletně opravenými tělocvičnami. Unikátní je ta menší - na žáky školy i další zájemce tady čeká olympijský boxerský ring a vše potřebné k tomuto sportu.

Ostrava finišuje s přípravami na Expo Real v Mnichově

24. září 2017 16:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava a Brno spolu s Moravskoslezským a Jihomoravským krajem. Takové je složení čtyř moravských subjektů, které se budou v jedno stánku prezentovat na veletrhu Expo Real v Mnichově. První vizualizace i kreativní grafika jsou už na světě.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více