Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravští strážníci během víkendu vypátrali tři osoby, které hledala policie

Ostrava-město |

Hned tři osoby, které hledala Policie České republiky, se během víkendu podařilo vypátrat ostravským strážníkům. Informoval o tom jejich mluvčí s tím, že se ukázalo, jak je osobní znalost při výkonu služby pro strážníky důležitá.

Jindřich Machů, mluvčí MP Ostrava: "V prvém případě se jednalo o hledaného 37letého muže, kterého hlídka strážníků zaregistrovala na ulici Plzeňská v Ostravě – Zábřehu v sobotu krátce po jedné hodině ranní. Muž se pokusil před strážníky schovat ve vchodě jednoho z bytových domů. Měl však smůlu, vchodové dveře byly uzamčeny." 

V sobotu těsně před půlnocí na neděli pak strážníci v Ostravě-Mariánských Horách, na ulici 1. Máje kontrolovali ženu. Ukázalo se, že jde o 33letou hledanou. 

Jindřich Machů, mluvčí MP Ostrava: "Do třetice pozornosti strážníků neunikl 15letý mladík, kterého hlídka spatřila v Moravské Ostravě na ulici Nádražní v neděli krátce po dvacáté hodině večerní. Všechny tři osoby u sebe neměly doklady a nebyly tak schopny věrohodným způsobem na místě prokázat svou totožnost. Proto byly následně předvedeny na nejbližší policejní služebnu ke zjištění totožnosti. Na té se pak prokázalo, že úsudek strážníků byl správný. Všechny tři osoby si na služebně rovnou ponechali kolegové z Policie České republiky." 

Strážníci ostravské městské policie mají od začátku roku 2021 na kontě celkem vypátraných 34 osob, které hledali jejich kolegové z Policie ČR.

Nahlásit chybu


K tématu

Ostravští asistenti prevence kriminality pomáhají před Vánocemi spoluobčanům

17. prosince 2023 10:53 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Asistenti prevence kriminality Městské policie Ostrava se v sociálně vyloučených lokalitách při své službě takřka denně setkávají s jejími obyvateli a mají tak velmi dobrou osobní znalost. Vzhledem k nadcházejícím vánočním svátkům se rozhodli pomoci právě sociálně slabším rodinám žijících v těchto lokalitách.

Agresivní muž z Havířova je nebezpečný svému okolí, útočí na lidi a škodí v prodejnách

5. října 2023 19:08 | Havířov | Libor Běčák

Známá firma, které se všichni bojí. Lidé z Havířova mají strach z muže, který se producíruje po centru Havířova, rád se svléká do půl těla, nevyzpytatelně fyzicky útočí na okolojdoucí a krade v prodejnách.

VIDEO: Strážníci s hasiči zachraňovali zloděje uvězněného v kontejneru na šatstvo

28. listopadu 2023 9:25 | Ostrava-město | Libor Běčák

Jen noha vyčnívala z kontejneru na šatstvo, které tam lidé vkládají jako dar pro humanitární organizaci. Zbytek člověka se strážníky komunikoval z útrob plechové nádoby až do doby, než ji hasiči násilím otevřeli.


Zprovoznění ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě potrvá měsíce, splašky tečou do Odry

Včera 16:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po závažném poškození ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě-Přívoze povodněmi potrvá její zprovoznění několik měsíců. Většina odpadních vod z města nyní odtéká přímo do řeky Odry. O situaci informoval mediální zástupce společnosti Ostravské vodárny a kanalizace Jaromír Krišica. Krizový štáb Moravskoslezského kraje vyzval vládu a ústřední krizový štáb k řešení této kritické situace.

Množství odpadu ze zatopených domů je extrémní. Při odvozu musejí být lidé trpěliví

Voda už opadla na velké většině zatopených míst a na ulicích ji nahradilo moře odpadu. Lidé vynášejí před domy zničené věci a nákladní vozy je postupně odvážejí na skládku společnosti OZO v Hrušově. Náklaďáků je ale takové množství, že se tvoří dlouhé kolony.

O komentovanou prohlídku k aktuálnímu stavu vítkovického nádraží byl velký zájem

Budova vítkovického nádraží prochází kompletní rekonstrukcí. V jakém je objekt momentálně stavu se mohli lidé dozvědět na komentované prohlídce, kterou uspořádala vítkovická radnice. Oprava za více než čtvrt miliardy korun má být dokončena za dva roky.

Slezská nemocnice v Opavě se stala vítězem celostátního projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2024

Včera 15:08 | Celý MS kraj | Redakce

Velký úspěch slaví Slezská nemocnice v Opavě, která se stala vítězem celostátního projektu zaměřeného na kvalitu a bezpečí v nemocnicích. Tento projekt vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví a nemocnice hodnotí komise složená z odborníků zaměřených na oblast kvality. V lednu letošního roku Slezská nemocnice v Opavě úspěšně prošla re-akreditačním šetřením a získala certifikát na další tři roky u České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví.

Letní koupaliště v Havířově letos navštívilo zhruba 55 tisíc lidí

Zhruba 55 tisíc lidí navštívilo během letní sezony koupaliště v Havířově a to i přesto, že byla o něco kratší. Tak velký počet návštěvníků si vyžádal i vyšší nároky na plavčíky. Jejich práce byla náročná.

66letý motorkář havaroval u Milotic nad Opavou, v ohrožení života byl transportován vrtulníkem

Včera 7:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 23. září odpoledne zasahovali záchranáři u vážné nehody motocyklisty poblíž obce Milotice nad Opavou na Bruntálsku. Šestašedesátiletý muž utrpěl vážná zranění a v kritickém stavu byl letecky transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

V Bruntále otevřeli vyhlídkovou kostelní věž v centru města

Bruntál se po dlouhé době konečně dočkal zpřístupnění vyhlídkové věže kostela Nanebevzetí Panny Marie v centru města. Kostel je nejstarší kamennou stavbou ve městě. Původně gotická stavba byla na konci 16 století renesančně a v první polovině 18. století barokně upravena.

Ostrava se vzpamatovává z povodní. V Nové Vsi voda rychle klesá

23. září 2024 12:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Situace po povodních se v Ostravě rychle zlepšuje. V asi nejhůře zasažené části města - Nové Vsi už je téměř polovina ze zatopených domů přístupná a mohly tak začít úklidové práce. Skoro všude funguje elektřina a teče teplá voda. Obnoveno už bylo i vytápění domů. V plném proudu jsou i práce na opravě protržené hrázi Odry.

Frýdek-Místek chystá opět po letech Pochod pro seniory

Město obnovilo oblíbenou akci Pochod pro seniory. Výprava letos půjde z Lískovce do Sedliště. Akce proběhne ve čtvrtek 26. září od 10 hodin.

Studénka se dočká nového podjezdu, Správa železnic zahájila výběrové řízení na zhotovitele

23. září 2024 11:22 | Studénka | Lukáš Zavadil

Správa železnic vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele nového podjezdu ve Studénce, který nahradí současný čtyřkolejný přejezd na koridorové trati. Projekt za téměř 870 milionů korun má zlepšit bezpečnost a plynulost dopravy. Stavba má začít na jaře příštího roku a dokončení se plánuje na konec roku 2026.

Hanu Tichánkovou odvolali z pozice náměstkyně primátora, nahradí ji Markéta Langrová

Vedení městské organizace hnutí ANO v Ostravě a následně městští zastupitelé rozhodli o odvolání Hany Tichánkové z pozice náměstkyně primátora. Zkušenou političku, která působila ve vedení města od roku 2018, nahradí místostarostka Ostravy-Jihu Markéta Langrová.

Porubská radnice reguluje počet přemnožených holubů. Odchytávají je odborníci z řad ochránců přírody

V Ostravě-Porubě stále bojují s velkým množstvím holubů. Zdržují se tam zejména kvůli tomu, že je lidé rádi krmí. A právě díky dostatku potravy se rozmnožují častěji, a to až 10krát ročně.

Muž nožem ohrožoval učitelku v ostravské škole, policie ho zadržela

23. září 2024 9:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Svinově došlo k dramatickému incidentu, kdy 40letý muž ohrožoval učitelku kapesním nožem a požadoval, aby byla přivolána policie. Muž následně školu opustil, ale policie ho rychle zadržela v blízkosti budovy. Vyšetřování probíhá pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání.

Obyvatelé MOb Ostrava-Jih volili ve všech okrscích bez obtíží

22. září 2024 19:22 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

V Ostravě-Jihu otevřeli všechny plánované volební místnosti bez potíží. Ničivé povodně tuto část města tolik nezasáhly. Kromě krajských voleb proběhly také volby do senátu. Ty za Ostravu už v prvním kole zvítězil starosta Ostravy-Jihu, Martin Bednář.

Učitelé i další zaměstnanci odklízejí následky povodní na škole v Ostravě-Přívozu

Povodně zasáhly i několik ostravských škol. V Základní a mateřské škole Waldorfská se do úklidu zapojili úplně všichni zaměstnanci. Díky tomu by měla být škola mimo provoz maximálně jeden týden.

V Nové Vsi musely být volby přemístěny do nezatopené části. Část obvodu je stále pod vodou

V pátek ve 14 hodin se otevřely volební místnosti po celém kraji, a odstartovaly krajské a senátní volby. V místech, která byla silně zasažena povodněmi, ale čelili velkým výzvám. Například v Ostravě-Nové Vsi, která je stále z části po vodou, bylo nutné volební místnost narychlo přemístit.

Ostravští strážníci během víkendu vypátrali tři osoby, které hledala policie
Vydáno 22. února 2021 9:14, Ostrava-město, Lukáš Zavadil
Hned tři osoby, které hledala Policie České republiky, se během víkendu podařilo vypátrat ostravským strážníkům. Informoval o tom jejich mluvčí s tím, že se ukázalo, jak je osobní znalost při výkonu služby pro strážníky důležitá.

ilustrační foto: MP Ostrava

Jindřich Machů, mluvčí MP Ostrava: "V prvém případě se jednalo o hledaného 37letého muže, kterého hlídka strážníků zaregistrovala na ulici Plzeňská v Ostravě – Zábřehu v sobotu krátce po jedné hodině ranní. Muž se pokusil před strážníky schovat ve vchodě jednoho z bytových domů. Měl však smůlu, vchodové dveře byly uzamčeny." 

V sobotu těsně před půlnocí na neděli pak strážníci v Ostravě-Mariánských Horách, na ulici 1. Máje kontrolovali ženu. Ukázalo se, že jde o 33letou hledanou. 

Jindřich Machů, mluvčí MP Ostrava: "Do třetice pozornosti strážníků neunikl 15letý mladík, kterého hlídka spatřila v Moravské Ostravě na ulici Nádražní v neděli krátce po dvacáté hodině večerní. Všechny tři osoby u sebe neměly doklady a nebyly tak schopny věrohodným způsobem na místě prokázat svou totožnost. Proto byly následně předvedeny na nejbližší policejní služebnu ke zjištění totožnosti. Na té se pak prokázalo, že úsudek strážníků byl správný. Všechny tři osoby si na služebně rovnou ponechali kolegové z Policie České republiky." 

Strážníci ostravské městské policie mají od začátku roku 2021 na kontě celkem vypátraných 34 osob, které hledali jejich kolegové z Policie ČR.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000024186/ostravsti-straznici-behem-vikendu-vypatrali-tri-osoby-ktere-hledala-policie