Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Aktualizujte si žádosti o byt v domech zvl. určení ve F-M, a to nejpozději do 30. března

20. ledna 2020 17:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žadatelé, kteří si podali žádost o byt v režimu sociálního bydlení pro seniory, si musí své žádosti aktualizovat. Čas mají do 30. března.

V pátek se koná Čtvrtý ples pro Frýdek-Místek. Roztančí jej Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague

20. ledna 2020 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příspěvek je určen všem, kteří mají rádi tanec, dobrou hudbu a skvělou zábavu. Město totiž pořádá čtvrtý Ples pro Frýdek-Místek. A stejně jako loni i letos je na co se těšit.

Poplatky za odpad a psy se ve F-M nemění. Naopak poplatek za odpad neplatí děti do 6 let.

16. ledna 2020 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané města se ani letos nemusí obávat změny výše poplatku za odpad. I v tomto roce totiž zůstává stejný jako v předešlých letech. Na stejné úrovni jako v minulosti zůstává také výše poplatku za psy.

Kafira pomáhá lidem se zrakovým postižením. Podívejte se, jak funguje

16. ledna 2020 17:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Prožít život co možná nejvíce naplno pomáhá zrakově postiženým organizace Kafira. Působí hned v několika městech kraje. Ve Frýdku-Místku ji navštívil náš štáb, aby zjistil, co všechno nabízí.

V SVČ Klíč mohou děti navštěvovat divadelní kroužky. Soubor Štronzo už dokonce hraje své vlastní hry

16. ledna 2020 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Středisko volného času Klíč nabízí dětem kromě jiného také divadelní kroužky. Jedním z nich je i soubor Štronzo. Navštěvují jej starší děti a mají za sebou už i nějaká divadelní představení.

Komfortní vůz i řidič “vrba”, to je služba Senior expres v Mariánských Horách

16. ledna 2020 14:04 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

K lékaři, na úřad a dokonce i na hřbitov se mohou senioři z Mariánských Hor a Hulvák pohodlně přepravit díky službě senior expres. Od ledna je navíc vozí zcela nový vůz.

Frýdlantem nad Ostravicí procházeli Tři králové. Město se zapojilo do Tříkrálové sbírky

15. ledna 2020 17:06 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Stejně jako v řadě jiných měst i Frýdlantem nad Ostravicí procházeli Tři králové. Město se totiž jako každoročně zapojilo do Tříkrálové sbírky. Děti se proto převlékly za Kašpara, Baltazara a Melichara a v doprovodu svých vedoucích chodily po domech, zvěstovali lidem vánoční poselství a do připravených a zapečetěných pokladniček vybíraly od dárců dobrovolné příspěvky.

Ve Frýdku-Místku začne jezdit Senior taxi, poprvé vyjede 20. ledna

13. ledna 2020 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ještě v lednu začne ve Frýdku-Místku fungovat služba senior taxi. Lidé nad sedmdesát let se tak za mírný poplatek pohodlně přepraví k lékaři, na úřad, ale třeba i na hřbitov.

Rodiče z F-M volí pro děti spíše česká jména. Vede Eliška a Matyáš

13. ledna 2020 17:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Rodiče ve Frýdku-Místku stále dávají přednost českým jménům pro své děti před jmény zahraničními. Bylo tomu tak v předešlých letech a tento trend se udržel i v loňském roce. Jaká jsou tedy nejčastější jména a kolik miminek se loni narodilo vám povíme v příspěvku.

Tři králové během uplynulých dní navštěvovali domácnosti. Přišli i frýdecký magistrát

13. ledna 2020 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Během uplynulých dní probíhala ve městě Tříkrálová sbírka.Koledníci navštěvovali dům od domu a žehnali lidem. Zavítali mimo jiné také na frýdecký magistrát.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více