Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Centrum nové naděje ve F-M pomáhá lidem v krizi

2. května 2019 17:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lidé v krizi mohou naleznout pomoc v Centru nové naděje ve Frýdku-Místku. Občanská poradna poskytuje poradenství v mnoha oblastech života. Obrátit se na ni mohou lidé, kteří se ocitli například v dluhové pasti, nebo stojí před nepříjemným rozvodem.

V Muzeu Beskyd vystavuje Lenka Kovalová

2. května 2019 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve výstavních síních frýdeckého zámku právě probíhá výstava obrazů umělkyně Lenky Kovalové. Jmenuje se Vesmírná křídla. Návštěvníky zve do světa představ, fantazie a barevných vizí.

Otvírání ondřejnických studánek slavilo jubileum

30. dubna 2019 12:06 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Rok se s rokem sešel a na Ondřejníku opět vypukla akce s dlouhými kořeny Otvírání ondřejnických studánek. Letos se navíc konal jubilejní 20. ročník této oblíbené akce v přírodě.

Nejfrekventovanější křižovatky ve F-M prochází modernizací

29. dubna 2019 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě dochází k modernizaci křižovatek. Výměnou řadiče prošly už dvě nejfrekventovanější křižovatky. Ta poslední a nejkomplikovanější oprava čeká křižovatku U Vykopnutého. V důsledku prací čeká řidiče omezení dopravy.

V květnu startují ve F-M Beskydské farmářské trhy

29. dubna 2019 17:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zkraje května startují na náměstí Svobody v Místku Beskydské farmářské trhy. Konat se budou až do poloviny listopadu. Jako v minulých letech budou tematicky zaměřené a nabídnou širokou škálu zboží i doprovodný program.

Frýdek-Místek se připojil k oslavám ke Dni Země

29. dubna 2019 17:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město se opět připojilo k celosvětovým oslavám Dne Země. Při této příležitosti proběhl v Sadech Bedřicha Smetany zábavně naučný program pro širokou veřejnost.

Frýdek-Místek bojuje proti odkládání odpadu k popelnicím

25. dubna 2019 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek bojuje proti odkládání odpadu k popelnicím. Nešvar už se zdaleka netýká jen lidnatějších sídlišť. Jednou z cest je přistavování kontejnerů na velkoobjemový odpad častěji, než tomu bylo minulá léta. Svoz velkoobjemového odpadu se chystá i na květen.

Frýdek-Místek obohatí nové stromy i keře

25. dubna 2019 17:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S příchodem jara začala ve městě masivní výsadba stromů a keřů. Sází se jak na sídlištích, tak také v parcích, v okolí škol a dalších místech.

Národní dům v Místku ovládl Turnaj šachových nadějí

25. dubna 2019 17:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě proběhl v pořadí 40. ročník Turnaje šachových nadějí. V prestižní soutěži mezi sebou změřily síly stovky šachistů z několika zemí světa.

Lidé podpořili projekty participativního rozpočtu

25. dubna 2019 11:21 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

I letos měli možnost obyvatelé Mariánských Hor a Hulvák hlasovat pro projekty, které vedení ostravského obvodu zařadilo do participativního rozpočtu. Právě jejich hlas pomůže rozhodnout, co nového v obvodu vznikne.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více