Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Nové poznatky získaly děti z Frýdlantu na Dni s IZS

23. dubna 2019 10:29 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Jak správně resuscitovat, co dělat v případě požáru a co všechno obnáší práce policisty, toto a mnohem více se dozvěděli žáci z Frýdlantu nad Ostravicí. Zúčastnili se totiž Dne s Integrovaným záchranným systémem.

Oprava Rubikovy křižovatky ve F-M přinese omezení a uzavírky

22. dubna 2019 17:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Most na třídě T. G. Masaryka, na kterém se nachází Rubikova křižovatka, čeká radikální oprava. Důvodem je velmi špatný technický stav mostu. Řidiči se v době rekonstrukce budou muset obrnit trpělivostí. Práce si vyžádají dopravní omezení i uzavírky.

Nový skatepark ve F-M by mohl být hotový do půl roku

22. dubna 2019 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Skejťáci, in-linisti a bikeři se konečně dočkají nového skateparku. S jeho výstavbou se začalo počátkem dubna a do půl roku by měl být hotový.

Bloková čištění ulic Frýdku-Místku jedou na plné obrátky

22. dubna 2019 17:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve městě běží bloková čištění ulic. V různých lokalitách bude probíhat až do poloviny listopadu. Řidiče na něj v týdenním předstihu upozorňují dopravní značky. Důležité je včas přeparkovat svá auta. Lidé se tak vyhnout pokutě.

Oslavte v Sadech Bedřicha Smetany ve F-M Den Země

22. dubna 2019 17:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město se tradičně připojí k celosvětovým oslavám Dne Země. V pátek 26. dubna se při této příležitosti uskuteční akce v Sadech Bedřicha Smetany. Připraven bude bohatý zábavně naučný program pro širokou veřejnost.

Město F-M přispělo nemocnici na zdravotnické vybavení

18. dubna 2019 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dvě nově otevřená oddělení slouží pacientům z Frýdku-Místku i okolních obcí. Jedná se o stanici následné a dlouhodobé intenzivní péče. Investice vyšla na 50 milionů korun. Na vybavení přispěl i magistrát.

Lavičky v ulicích F-M zpestří citáty a slogany

18. dubna 2019 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby pokračují s výrobou nových laviček. Teď k nim navíc přidávají jednu zajímavou novinku. Jedná se o vyfrézovaný citát, který se bude vázat k ulici, na níž bude nová lavička stát.

Je vhodný čas pro vyřízení cestovního dokladu

18. dubna 2019 17:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Léto se blíží a s ním také čas dovolených. Před cestou do zahraničí není od věci zkontrolovat platnost cestovního dokladu, případně občanského průkazu. Vlastní pas musí mí mít při vycestování mimo Českou republiku i děti.

Žirafa F-M pomáhá lidem s mentálním postižením

18. dubna 2019 17:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme Integrované centrum Žirafa. Její služby jsou určené lidem s mentálním postižením. Co nabízí a jak zařízení funguje vám teď představíme.

Mariánské náměstí hostilo Velikonoční jarmark

18. dubna 2019 11:16 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Atmosféra Velikonoc dýchla na všechny, kteří 16. dubna navštívili nově zrekonstruované Mariánské náměstí. Probíhal tam totiž Velikonoční jarmark.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více