Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

ADRA ve Frýdku-Místku rozjíždí nový projekt

12. listopadu 2018 19:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S novým projektem ještě letos přichází Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku. Jmenuje se Senioři seniorům, a jak už správně tušíte, půjde o novou službu právě pro seniory.

Frýdek-Místek dokončil obnovu vánoční výzdoby

12. listopadu 2018 19:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město se opět po roce halí do vánoční výzdoby. I když je do Vánoc stále ještě dost času, na sloupech lamp veřejného osvětlení se už v těchto dnech objevují světelné vánoční vločky, stromky a jiné ozdoby.

Frýdek-Místek investuje do domů a bytů pro seniory

12. listopadu 2018 19:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek investuje do domů a bytů pro seniory. Jde zejména o zateplování fasád domů, výměnu oken, nebo třeba úpravu balkónů.

Frýdek-Místek rozhýbala Hornická desítka

8. listopadu 2018 17:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek ovládl Mezinárodní silniční běžecký závod s názvem Hornická desítka. Jako předešlé roky si i letos závod nenechaly ujít tisíce běžců nejen od nás, ale i ze zahraničí.

Technické služby F-M se naplno věnují úklidu listí

8. listopadu 2018 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku naplno běží odklízení spadaného listí. Než napadne první sníh, musí Technické služby provést vyhrabání na všech veřejných plochách ve městě. S pracemi začaly už koncem října a teď jedou podle schváleného harmonogramu.

Ve Frýdku-Místku usedla první rada města

5. listopadu 2018 17:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Po ustavujícím zastupitelstvu proběhla na frýdeckém magistrátu také první rada města. Radní projednali na dvacet bodů a my vám v příspěvku představíme některé z nich.

Květinová výzdoba F-M bude příští rok opět bohatá

5. listopadu 2018 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek se už teď na podzim předpřipravil na jarní květinovou výzdobu. Na jaře by tak občany a návštěvníky města měly potěšit tisíce krokusů, tulipánů, narcisů a řebčíků.

Frýdek-Místek jednal o zachování vyhořelé prodejny

5. listopadu 2018 17:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení města jednalo o budoucnosti vyhořelé prodejny Albert na sídlišti Riviéra. Požár ji zachvátil začátkem července. Od té doby je uzavřená a mezi lidmi se začalo spekulovat o tom, že se už znovu neotevře.

Zastupitelé Frýdku-Místku zvolili nové vedení města

1. listopadu 2018 17:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zastupitelé Frýdku-Místku zvolili nové vedení města. V čele magistrátu opět usedne staronový primátor Michal Pobucký. S ním jej povedou dva náměstci za ČSSD, dva náměstci za hnutí ANO a jeden náměstek za KDU-ČSL.

Frýdek-Místek bude mít novou halu pro míčové sporty

1. listopadu 2018 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku vyroste nová sportovní hala pro míčové sporty. Sloužit bude hlavně dětem a mládeži. Postavit ji chce soukromý investor. Přispěje ale také město i Moravskoslezský kraj.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více