Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Technické služby F-M jsou připraveny na zimní údržbu

1. listopadu 2018 17:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima se blíží, a tak se Technické služby během října pečlivě připravovaly na zimní údržbu silnic a chodníků. Dnes už mají naskladněn posypový materiál a na náhlé sněžení je přichystána také technika.

Ve Frýdku-Místku skončila další ubytovna

29. října 2018 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek nepodporuje obchod s chudobou a přijímá opatření, která činí takzvanou čáru přes rozpočet zejména ubytovnám. V minulých dnech ve městě ukončila provoz další, v pořadí už druhá ubytovna, a to na ulici F. Čejky v Místku.

Zapojte se do výzkumu dopravního chování

29. října 2018 17:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku se mohou zapojit do výzkumu dopravního chování. Jeho cílem je odhalit silné a slabé stránky dopravní situace ve městě , zejména pak městské hromadné dopravy. Stačí k tomu vyplnit dotazník.

Čtvrtá etapa prací na hřbitově ve F-M je hotova

29. října 2018 17:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecký centrální hřbitov v Panských Nových Dvorech má za sebou čtvrtou etapu stavebních prací. Pracovníci Technických služeb tam provedli kompletní výměnu chodníků.

Frýdek-Místek uctil sté výročí vzniku republiky

29. října 2018 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek oslavil sté výročí vzniku Československa. U pomníku Tomáše Garrigue Masaryka položilo vedení města věnec a v protějším parku zasadilo lípu. Slavnostní ceremoniály probíhaly také na základních školách.

Frýdlant n.O. oslavil své výročí i výročí republiky

29. října 2018 8:48 | Frýdlant nad Ostravicí | Marek Remeta

Sté výročí vzniku Československa se oslavovalo i ve Frýdlantu nad Ostravicí. Tam také zároveň oslavili 70 let od povýšení Frýdlantu na město. U příležitosti obou výročí proběhla také výstava, mapující tyto události.

Hřbitovy ve F-M budou pod dohledem strážníků

25. října 2018 17:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na hřbitovy ve Frýdku-Místku budou během těchto dní ve větší míře dohlížet strážníci městské policie. Důvodem je památka zesnulých, kvůli které je na hřbitovech zvýšená návštěvnost. Strážníci se zaměřují na zloděje věnců i vykradače aut na parkovištích.

Žáci z Frýdku-Místku se učí poskytovat první pomoc

25. října 2018 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká nemocnice přišla s novým projektem, který je zacílen na žáky základních škol. V rámci něj se žáci osmých tříd seznamují s prostředím nemocnice a učí se poskytovat první pomoc.

Výstavba obchvatu F-M přinese uzavírky a omezení

25. října 2018 17:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od pondělí 29. října až do 1. listopadu 2020 bude uzavřena část silnice II/47- ulice 17. listopadu a část místní komunikace ulice Kvapilova v Místku. Důvodem jsou stavební práce související s výstavbou první etapy obchvatu Frýdku-Místku.

Symfonický orchestr zahraje k výročí ČSR

22. října 2018 17:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku vás pozveme na koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek. ten si pro milovníky vážné hudby připravil dva koncerty, a to u příležitostí stého výročí Československa.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více