Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Sekačky Technických služeb Frýdku-Místku prochází opravami

1. března 2018 18:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby v těchto dnech připravují na jarní provoz své sekačky. Ty procházejí opravou a údržbou, aby byly schopny zajistit pět sečí, které ve městě probíhají.

Kontrola na diskotéce ve Frýdku-Místku prokázala alkohol u dětí

1. března 2018 18:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Městská policie spolu s Policií ČR a kurátorem pro mládež prověřila mladistvé v klubu Kraken. Na svatého Valentýna se v něm konala Valentýnská párty. Kontrola byla zaměřena na podávání a požívání alkoholu mladistvými.

Hlasujte pro projekty v participativním rozpočtu

1. března 2018 10:33 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Občané Mariánských Hor a Hulvák mohou opět svým hlasem podpořit projekty, které vedení ostravského obvodu zařadilo do svého participativního rozpočtu. V letošním roce se sešlo dohromady 19 návrhů.

Zima prověřila připravenost Technických služeb Frýdku-Místku

26. února 2018 18:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zima se ve své druhé polovině projevila v plné síle. Technické služby města Frýdku-Místku se proto nepřetržitě starají o sjízdnost komunikací a chodníky. Během sezóny měly přibližně na osmdesát zásahů.

Ve Frýdku-Místku proběhlo 22. zasedání zastupitelstva města

26. února 2018 18:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhlo 22. zasedání zastupitelstva města. Na programu bylo například poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu i dotačních programů města nebo úprava vyhlášek o regulaci provozní doby hostinských provozoven.

Na SŠ gastronomie ve Frýdku-Místku proběhl Podbeskydský Ještěr

26. února 2018 18:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb uspořádala regionální soutěž pro žáky oboru Cukrář. Mladí cukráři měli upéct dort na libovolné téma. Jak soutěž probíhala a kdo se stal jejím vítězem, prozradí reportáž.

Zastupitelé Frýdku-Místku rozhodnou o dotaci pro Faunapark

22. února 2018 18:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zastupitelé města Frýdku-Místku budou na svém pondělním zasedání rozhodovat o dotacích pro Faunapark. Pokud rozhodnou kladně, budou peníze využity na další údržbu a nezbytné práce vedoucí k obnovení parku a minizoo.

Frýdeckomístečtí mohou připomínkovat studii na obnovu Riviéry

22. února 2018 18:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ještě zhruba týden mají občané na to, aby se vyjádřili ke studii revitalizace sídliště Riviéra. To čeká rozsáhlá revitalizace veřejného prostoru i zeleně.

Město Frýdek-Místek vkládá miliony korun do sociální oblasti

22. února 2018 18:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Radní města na svém jednání na začátku února schvalovali peníze do sociální oblasti. Neinvestiční dotace přesahující tři miliony tři sta tisíc korun musí posvětit ještě zastupitelé, kteří zasednou koncem února.

Ve Frýdku-Místku proběhla 106. schůze Rady města

22. února 2018 18:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhla v pořadí 106. schůze Rady města. Radní se zabývali několika důležitými body. V příspěvku vám některé z nich představíme.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více