Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhají práce na veřejném osvětlení

8. února 2018 18:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhá v těchto dnech pravidelná údržba veřejného osvětlení. Zaměstnanci Technických služeb mají na starosti více než sedm tisíc lamp. Zároveň mají v plánu několik významných prací.

Frýdek-Místek renovuje byty v domech ve svém majetku

8. února 2018 18:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město v tomto roce pokračuje v renovacích bytového fondu ve svých domech. Na tyto práce má v rozpočtu vyčleněno přes dvacet tisíc korun.

Svatby se z frýdeckého zámku přesunuly na ZUŠ F-M

8. února 2018 18:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Svatební obřady spolu s vítáním občánků, které se ve Frýdku-Místku po mnoho let konaly na místním zámku, byly přesunuty do jiných prostor. Důvodem je rekonstrukce zámku, která potrvá až do poloviny roku 2019.

Občané Frýdku-Místku mohou navrhnout názvy autobusových zastávek

5. února 2018 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek připravuje změnu názvů některých autobusových zastávek. Zapojit se do tohoto procesu mohou také jeho občané. Své návrhy mohou podávat do konce měsíce.

Frýdek-Místek ovládl Masopustní jarmark

5. února 2018 17:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhl Masopustní jarmark. Ten se uskutečnil v duchu Beskydských farmářských trhů, a tak na něm nechyběli prodejci, jejichž sortiment si občané oblíbili. Součástí akce byl i průvod masek.

Frýdek-Místek stále jedná o brownfieldu ArcelorMittalu

5. února 2018 17:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ke konci loňského roku podepsal ArcelorMittal Ostrava s polským výrobcem oceli prodej závodu válcoven plechu ve Frýdku-Místku. Okamžitě se vyrojily spekulace, co bude s projektem znovuoživení brownfieldu, ve kterém se město výrazně angažuje. Město ale o brownfieldu stále jedná.

ADRA Frýdek-Místek hledá nové dobrovolníky pro nemocnici

1. února 2018 19:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku hledá nové dobrovolníky. Ti by měli docházet do tamní nemocnice na dětské oddělení a oddělení následné péče.

Technické služby Frýdku-Místku provádí pravidelný rajonový úklid

1. února 2018 17:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města provádí i navzdory zimnímu období pravidelný úklid v ulicích. Více práce než v jiných dnech měli pracovníci zejména po vánočních svátcích a jako každoročně po silvestru.

Sbírka Vánoční strom ve Frýdku-Místku vynesla přes 52 tisíc korun

1. února 2018 17:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek pořádalo koncem roku tradiční veřejnou sbírku „Vánoční strom“. Výtěžek je každoročně určen na dobročinné účely. Získané finance tentokrát poslouží Integrovanému centru Žirafa.

Policie ve Frýdku-Místku pátrá po zloději z tenisových kurtů

1. února 2018 12:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Neznámý zloději ukradl z tenisoého areálu ve Frýdku-Místku několik LED svítidel, které osvětlovaly kurty. Škoda jde do desetitisíců korun. Po pachateli pátrá policie.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více