Sladký, slaný, kyselý, tradiční s jablky nebo se salámovou či zelnou náplní. I takové štrúdly můžete přihlásit do soutěže o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl, kterou v rámci letošního osmého ročníku Beskydských rekordů pořádá Beskydské informační centrum.
Lucie Talavašková, marketingová manažerka BIC F-M: “V letošním roce jsme se rozhodli zapojit do programu Beskydských rekordů i obyvatele města, proto letos poprvé také pořádáme soutěž o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl, o kterém rozhodne odborná porota. V porotě zasednou nejen zástupci města, ale také kuchaři a Marta Randusová, která provozuje svou pekárnu zaměřenou přímo na štrúdly.”
Maximální počet štrúdlů na jednoho soutěžícího jsou dvě nohavice. Každý štrúdl musí být při předání zabalený zvlášť. Recept nebo náplň štrúdlů není nijak určena a je jen na soutěžícím, na jaký způsob je upeče.
Lucie Talavašková, marketingová manažerka BIC F-M: “Poté již stačí přinést své vlastoručně upečené štrúdly na akci beskydské rekordy, které se konají 27. srpna tentokrát na Zámeckém náměstí. Vítězové se mohou těšit na wouchery v partnerském horském hotelu Čeladenka a pro všechny zúčastněné soutěžící máme připraveny také kuchařky a další drobné dárky, takže nikdo nepřijde zkrátka a za snahu budou oceněni všichni.”
Do soutěže o nejlepší štrúdl se může přihlásit úplně každý bez rozdílu věku. Zájemci, kteří se by chtěli do soutěže registrovat, musí nejpozději do 15. července zaslat na e-mail info@beskydy-info.cz své jméno, kontakt a recept. Více informací o soutěži je k dispozici na webových stránkách www.beskydskerepordy.cz.