Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Frýdecká pobočka Turistického informačního centra na Zámeckém náměstí se proměnila v jedno velké staveniště. Aktuálně totiž probíhá její rekonstrukce. Město ji rozjelo v souvislosti s plánem modernizace poboček.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V současné době probíhá rekonstrukce turistických informačních center ve Frýdku a v Místku. S tím, že jsme začali frýdeckou pobočkou, která je v současné době uzavřena. A bude se rekonstruovat. Až bude dokončena rekonstrukce této pobočky, tak započne rekonstrukce pobočky místecké. Tak, aby vždycky byla alespoň jedna pobočka funkční a přístupná občanům, návštěvníkům Frýdku-Místku a tím pádem jsme udrželi tak požadovaný provoz."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Po dobu, po kterou potrvá rekonstrukce, jsou veškeré služby dostupné tady na naší pobočce v Místku na náměstí Svobody 6. Návštěvníci si tak mohou zakoupit suvenýry s tematikou Frýdku-Místku a Beskyd, vstupenky na kulturní a sportovní akce, získat spoustu tipů na výlety, různé propagační materiály a programy. Nechat si okopírovat nebo zalaminovat dokumenty a současně je místecká pobočka také dočasným sběrným místem pro výlep plakátů."

Na rekonstrukci každé pobočky má stavební firma tři měsíce. Frýdecká by měla být hotová v průběhu května.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Náklady na rekonstrukci obou poboček činí 7,5 milionů korun s tím, že dotace je 5 milionů. Rekonstrukce probíhá, protože byla potřeba modernizace těchto poboček. My jsme zapojeni do Technotrasy Moravskoslezského kraje, tak napojení na informační technologie, celkově vzhled těch poboček se přibližuje tomu modernímu světu, tomu fungování turistických informačních center ve světě."

I přes mírné stavební omezení se turistické informační centrum připravuje na sezónu, kdy i letos chystá řadu akcí.

Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Za měsíc nás čekají Velikonoce, kdy nás budou moci lidé navštívit na našem stánku hned první den Velikonočního městečka, kde pro ně připravujeme ukázky pletení pomlázek, dětské dílničky a po celý týden budou moci vyrazit do Sadů Bedřicha Smetany na Velikonoční stezku. Dále nás čeká 18. května Frýdek-Místek na cestách na Olešné a připravujeme novinky v rámci projektu Po stopách textilek, kdy rozšíříme nabídku komentovaných prohlídek i na místeckou část s návštěvou Devy, kde se šijí oděvy pro záchranné složky. A v neposlední řadě, po loňské úspěšné premiéře, se podíváme v několika termínech i do cvičné štoly ve Staříči. A na co nesmím zapomenout, tak je i náš Gastrofestival, který se bude konat v srpnu."

Veškeré informace získají lidé osobně na pobočkách nebo na internetových stránkách visitfm.cz a ticfm.cz.

Nahlásit chybu


K tématu

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku

14. srpna 2023 15:49 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Masopustní jarmark ve Frýdku-Místku letos zve na bohatý program

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku ožije v sobotu 3. února Masopustním jarmarkem. Program pro malé i velké bude opět ve znamení několika masopustních průvodů s maskami. Řezník Krkovička ukáže a povypráví, jak se bourá prasátko. A nebudou chybět ani stánky s tradičními farmářskými a zabijačkovými produkty.

Turistické akce, veřejné sbírky, trhy nebo projekt Podnikej F-M ve Frýdku-Místku v roce 2023

25. prosince 2023 13:16 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Úspěšné farmářské trhy i turistické prohlídky po areálech bývalé textilky Slezan. Nebo také akademie podnikej F-M nebo oblíbená sbírka Daruj F-M. Rok 2023 zhodnotil ze své pozice ve městě náměstek Jakub Míček.


Přestavba ostravských jatek se dostal do pětice finalistů soutěže za architekturu

Dnes 17:50 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Budova městských jatek v centru Ostravy z 19. století, která se po letech chátrání nakonec díky městu dočkala rekonstrukce, se umístila v první pětici finalistů prestižní soutěže Cena Evropské unie za současnou architekturu – Cena Miese van der Rohe.

Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Dnes 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

Žáci karvinských škol splnili zadání týkající se udržitelné architektury na výbornou

V Karviné se žáci základních a středních škol zapojili do evropského projektu se zaměřením na energetiku a udržitelnost. V březnu dostali zadání týkající se nového využití vyřazených krytů světel z budovy polikliniky. Ty nejlepší nápady zadavatelé projektu ocenili hodnotnými cenami.

V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Včera 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Mendelovo gymnázium v Opavě pokřtilo nový almanach, který vznikl ke 140. výročí jeho vzniku

Včera 13:49 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mendelovo gymnázium v Opavě slavnostně pokřtilo novou publikaci. Almanach 140, který vznikl ke 140. výročí vzniku prvního českého gymnázia na Opavsku.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Včera 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí
Vydáno 26. února 2024 16:31, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Frýdecká pobočka Turistického informačního centra na Zámeckém náměstí se proměnila v jedno velké staveniště. Aktuálně totiž probíhá její rekonstrukce. Město ji rozjelo v souvislosti s plánem modernizace poboček.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V současné době probíhá rekonstrukce turistických informačních center ve Frýdku a v Místku. S tím, že jsme začali frýdeckou pobočkou, která je v současné době uzavřena. A bude se rekonstruovat. Až bude dokončena rekonstrukce této pobočky, tak započne rekonstrukce pobočky místecké. Tak, aby vždycky byla alespoň jedna pobočka funkční a přístupná občanům, návštěvníkům Frýdku-Místku a tím pádem jsme udrželi tak požadovaný provoz."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Po dobu, po kterou potrvá rekonstrukce, jsou veškeré služby dostupné tady na naší pobočce v Místku na náměstí Svobody 6. Návštěvníci si tak mohou zakoupit suvenýry s tematikou Frýdku-Místku a Beskyd, vstupenky na kulturní a sportovní akce, získat spoustu tipů na výlety, různé propagační materiály a programy. Nechat si okopírovat nebo zalaminovat dokumenty a současně je místecká pobočka také dočasným sběrným místem pro výlep plakátů."

Na rekonstrukci každé pobočky má stavební firma tři měsíce. Frýdecká by měla být hotová v průběhu května.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Náklady na rekonstrukci obou poboček činí 7,5 milionů korun s tím, že dotace je 5 milionů. Rekonstrukce probíhá, protože byla potřeba modernizace těchto poboček. My jsme zapojeni do Technotrasy Moravskoslezského kraje, tak napojení na informační technologie, celkově vzhled těch poboček se přibližuje tomu modernímu světu, tomu fungování turistických informačních center ve světě."

I přes mírné stavební omezení se turistické informační centrum připravuje na sezónu, kdy i letos chystá řadu akcí.

Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Za měsíc nás čekají Velikonoce, kdy nás budou moci lidé navštívit na našem stánku hned první den Velikonočního městečka, kde pro ně připravujeme ukázky pletení pomlázek, dětské dílničky a po celý týden budou moci vyrazit do Sadů Bedřicha Smetany na Velikonoční stezku. Dále nás čeká 18. května Frýdek-Místek na cestách na Olešné a připravujeme novinky v rámci projektu Po stopách textilek, kdy rozšíříme nabídku komentovaných prohlídek i na místeckou část s návštěvou Devy, kde se šijí oděvy pro záchranné složky. A v neposlední řadě, po loňské úspěšné premiéře, se podíváme v několika termínech i do cvičné štoly ve Staříči. A na co nesmím zapomenout, tak je i náš Gastrofestival, který se bude konat v srpnu."

Veškeré informace získají lidé osobně na pobočkách nebo na internetových stránkách visitfm.cz a ticfm.cz.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041729/pobocky-turistickeho-informacniho-centra-frydekmistek-projdou-kompletni-rekonstrukci