Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek potřebuje rekonstrukci

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice o jeho záchraně jedná s Moravskoslezským krajem. Záměrem města je sportoviště zachovat a také prodloužit nádrž na původní délku, aby se v bazénu mohly konat plavecké závody.

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek oslaví příští rok 60. narozeniny. Již několik let se potýká s řadou problémů a pravděpodobně je tak na hraně své životnosti.

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Ta situace je taková, že ten bazén je postavený v roce 1965, čeká nás podle mě během dvou let celková rekonstrukce. Čili by se jednalo o výměnu střechy, vany nerez a zázemí pro sportovce, včetně tribuny a kanceláří pro kouče, plus rozhodčí."

V jakém stavu to teď je? Co vás nejvíce trápí?

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Je to v takovém stavu, že ta vana řadu let tekla, je to teď zaplátováno, to znamená, že neteče a provádí se v současné době sonda střechy, zda bude nová nebo ne. Ale vypadá to na celkovou rekonstrukci. Výsledek budeme vědět v srpnu."

Zřizovatelem je kraj, ale město je už dlouhodobě připraveno se na rekonstrukci podílet, aby byl bazén zachován.

Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: "Posuzujeme nejen technologii bazénovou, stav bazénu, ale i celou stavbu, která má za sebou již spousty let. A neradi bychom spustili nějakou rekonstrukci, kdy po dvou až třech letech budeme muset změnit celkovou střešní konstrukci. A tak dále."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Podle informací našich zástupců, kteří byli na koordinačních schůzkách, se jedná už o ukončení životnosti unikátních táhel, které dávají té střeše takový zajímavý a nezvyklý tvar. A pokud nevyhoví, tak je několik variant, podle stupně závažnosti. Jsou tam varianty od kompletní rekonstrukce, nové střechy, až po demolici. Kdyby se kraj rozhodl ještě i pro nějakou další variantu, tak jsme samozřejmě připraveni a ochotni s ním spolupracovat. Tak, aby toto zařízení sportovní nezaniklo."

Pro město i školu to všeobecně znamená velký problém, protože bazén je hojně využívaný a škola by musela poptat náhradní prostory.

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Bazén jede od 6:30 ráno do 21:00 večer. Dopoledne jsou tady školy a školky, odpoledne jsou tady různé soukromé organizace, plus řada pojišťoven a k večeru, kolem 17:00 je to veřejnost anebo plavecké oddíly, které jsou tady dva. Naši žáci to využívají hlavně od 13:00 do 15:00 odpoledne. Včetně soukromé školy."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Je to teďka složitá situace, uvidíme, jaký bude výsledek jednání zhruba za dva měsíce. A potom bychom mohli teda s konečnou platností říct, před jak velkým problémem stojíme. A hlavně, kolik to bude stát."
Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: "Hovořme jednoznačně, že to bude náklad nějakých 200 až 250 milionů, tak se musíme s městem Frýdek-Místek domluvit, jak to uchopíme a kdo se jakou částkou na té rekonstrukci bude spolupodílet."

Ve Frýdku-Místku jsou celkem 4 bazény, ani jeden z nich ale není kvůli parametrům oficiálně plavecký.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek chce využít šanci na proměnu města

21. srpna 2023 13:11 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Otevření obchvatu a proměna ulice Hlavní. Postupný plán realizace rekonstrukce Národního domu, bývalé Moravia banky a vznik nového sálu. Co by mohl přinést městu Český dům? I stav výstavby nového bulváru. Témata pro rozhovor s primátorem Frýdku-Místku Petrem Korčem.

Věžový dům v Anenské ve Frýdku-Místku má za sebou náročnou revitalizaci

26. června 2023 12:38 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Skončila další náročná revitalizace šestnáctipatrového domu v Anenské ulici ve Frýdku-Místku. Dům prošel zateplením, výměnou oken a také dostal nové balkony. Práce se kvůli komplikacím výrazně protáhly a vyšly na 30 milionů korun.

Autobusový záliv naproti Ještěra ve Frýdku-Místku prochází opravou

7. srpna 2023 13:04 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Vyježděné koleje od autobusů a celkově špatný technický stav. To byl důvod, proč Frýdek-Místek přistoupil k opravě autobusového zálivu ve Frýdlantské ulici. Nový povrch je betonový a práce jsou ve druhé polovině. Oprava zastávky vyjde na 770 tisíc korun.


Charitativní utkání osobností Opavy s REAL TOP Praha vyneslo 400 tisíc korun pro tři postižené děti

14. června 2024 11:43 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Na fotbalovém stadionu v Opavě se proti sobě utkaly osobnosti Opavy s týmem Real Top Praha. Charitativní utkání proběhlo v rámci oslav 800 let města. Výtěžek z něj byl v plné výši věnován třem zdravotně postiženým dětem.

90letý senior na elektrokoloběžce v Ostravě přehlédl tramvaj, následný střet nepřežil

Včera 9:49 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Porubě, poblíž křižovatky ulic Martinovická a Třebovická, se během pátečního odpoledne stala tragická dopravní nehoda. Místem projížděl na elektrokoloběžce 90letý muž. Podle policejních informací při odbočování vlevo zřejmě přehlédl souběžně jedoucí tramvaj a srazil se s ní.

Pohádkovou stezkou v lesoparku Dubina se prošly desítky karvinských dětí

Lesopark Dubina se stal poprvé v historii místem, na kterém mohly děti potkat své oblíbené pohádkové hrdiny, a to v rámci Pohádkové stezky.

Zaměstnanci Liberty Ostrava mohou žádat stát o výplatu mzdy a kraj o bezúročnou půjčku

14. června 2024 12:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezský kraj nabízí pomocnou ruku zaměstnancům Liberty. Zřídil bezplatnou informační linku a připravil rychlé bezúročné půjčky. Firma na sebe podala insolvenci a přestala vyplácet mzdy.

Zastupitelé schválili programové dotace na příští rok, spolky, kluby a organizace podpoří 31 miliony

14. června 2024 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Jedním z nosných témat červnové schůze zastupitelů bylo schválení programových dotací na rok 2025. Jejich prostřednictvím město podporuje například sportovní kluby, kulturní, sociální a volnočasové organizace.

Město oslavuje své výročí kontrastními výstavami, jedna putuje, druhá je na radnici

14. června 2024 16:54 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Týden oslav výročí založení Studénky zahájily dvě výstavy. Ta první s názvem “Tři obce - jedno město” obsahuje fotografie, které připomínají zdejší historii. Ta druhá prezentuje budoucnost města očima dětí.

Porubští předškoláci prochází screeningem školní zralosti. Jde o unikátní službu v rámci ČR i Evropy

13. června 2024 19:41 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Městský obvod Ostrava-Poruba už 4. rokem organizuje pro své mateřské a základní školy screening školní zralosti. Je v tom unikání v rámci ČR i Evropy. Nikdo jiný tuto službu školám, rodičům a dětem neposkytuje.

Lidé v Moravské Ostravě a Přívozu mohou hlasovat pro další lokalitu k proměně v participaci

Obyvatelé centrálního ostravského obvodu mohou vybírat další místo k proměně. Z hlasování v participativním rozpočtu Náš obvod vyjde ze čtyř lokalit jedna, která projde příští rok revitalizací.

Ministr Petr Hladík navštívil pohornickou krajinu

13. června 2024 16:41 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Ministr životního prostředí Petr Hladík navštívil Moravskoslezský kraj. Jeho cesta vedla i na Karvinsko, konkrétně k bývalému dolu Gabriela, kde díky dotaci z Fondu pro spravedlivou transformaci vznikne návštěvnické, kulturní a technologické centrum.

Mezinárodní gymnastický trojboj v Bruntále otestoval novou podlahu zdejšího sálu

14. června 2024 7:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Novou kapitolu svých dějin nakousla bruntálská sportovní gymnastika TJ Praděd. V loňském roce se městu podařilo prosadit Zafinancovat novou pružnou podlahu, která splňuje podmínky pro mezinárodní závody. A právě ty si bruntálské gymnastky poprvé vyzkoušely.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Studenti Střední školy v Jablunkově předvedli své roboty na výstavě

13. června 2024 13:30 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Také v podhůří Beskyd žijí mladí lidé, kteří se v budoucnu chtějí věnovat práci s roboty. Studenti Střední školy v Jablunkově nedávno prezentovali své úspěchy na výstavě Invent arena v Třinci.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

Oblastní kolo Wolframu opět pořádala i partyzánská obec Čeladná

12. června 2024 12:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sportovní areál u Základní školy Čeladná byl dějištěm oblastního kola 7. ročníku branně vědomostní soutěže Wolfram. O postup do krajského kola tu soupeřilo 13 družstev, dvě domácí a další ze škol přilehlého regionu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek potřebuje rekonstrukci
Vydáno 23. května 2024 16:08, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice o jeho záchraně jedná s Moravskoslezským krajem. Záměrem města je sportoviště zachovat a také prodloužit nádrž na původní délku, aby se v bazénu mohly konat plavecké závody.

Bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek oslaví příští rok 60. narozeniny. Již několik let se potýká s řadou problémů a pravděpodobně je tak na hraně své životnosti.

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Ta situace je taková, že ten bazén je postavený v roce 1965, čeká nás podle mě během dvou let celková rekonstrukce. Čili by se jednalo o výměnu střechy, vany nerez a zázemí pro sportovce, včetně tribuny a kanceláří pro kouče, plus rozhodčí."

V jakém stavu to teď je? Co vás nejvíce trápí?

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Je to v takovém stavu, že ta vana řadu let tekla, je to teď zaplátováno, to znamená, že neteče a provádí se v současné době sonda střechy, zda bude nová nebo ne. Ale vypadá to na celkovou rekonstrukci. Výsledek budeme vědět v srpnu."

Zřizovatelem je kraj, ale město je už dlouhodobě připraveno se na rekonstrukci podílet, aby byl bazén zachován.

Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: "Posuzujeme nejen technologii bazénovou, stav bazénu, ale i celou stavbu, která má za sebou již spousty let. A neradi bychom spustili nějakou rekonstrukci, kdy po dvou až třech letech budeme muset změnit celkovou střešní konstrukci. A tak dále."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Podle informací našich zástupců, kteří byli na koordinačních schůzkách, se jedná už o ukončení životnosti unikátních táhel, které dávají té střeše takový zajímavý a nezvyklý tvar. A pokud nevyhoví, tak je několik variant, podle stupně závažnosti. Jsou tam varianty od kompletní rekonstrukce, nové střechy, až po demolici. Kdyby se kraj rozhodl ještě i pro nějakou další variantu, tak jsme samozřejmě připraveni a ochotni s ním spolupracovat. Tak, aby toto zařízení sportovní nezaniklo."

Pro město i školu to všeobecně znamená velký problém, protože bazén je hojně využívaný a škola by musela poptat náhradní prostory.

Petr Solich, ředitel Střední školy řemesel Frýdek-Místek: "Bazén jede od 6:30 ráno do 21:00 večer. Dopoledne jsou tady školy a školky, odpoledne jsou tady různé soukromé organizace, plus řada pojišťoven a k večeru, kolem 17:00 je to veřejnost anebo plavecké oddíly, které jsou tady dva. Naši žáci to využívají hlavně od 13:00 do 15:00 odpoledne. Včetně soukromé školy."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Je to teďka složitá situace, uvidíme, jaký bude výsledek jednání zhruba za dva měsíce. A potom bychom mohli teda s konečnou platností říct, před jak velkým problémem stojíme. A hlavně, kolik to bude stát."
Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje: "Hovořme jednoznačně, že to bude náklad nějakých 200 až 250 milionů, tak se musíme s městem Frýdek-Místek domluvit, jak to uchopíme a kdo se jakou částkou na té rekonstrukci bude spolupodílet."

Ve Frýdku-Místku jsou celkem 4 bazény, ani jeden z nich ale není kvůli parametrům oficiálně plavecký.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000043191/bazen-na-stredni-skole-remesel-frydekmistek-potrebuje-rekonstrukci