Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Taneční studio Dancepoint patří k největším ve Frýdku-Místku. Letos opět připravilo program pro všechny milovníky tance i na léto. Ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč se například zapojilo do akce Prázdniny ve městě.

Markéta Bilasová, ředitelka Tanečního studia Dancepoint: "To můžou si najít turnusy na webu Klíče a v rámci té akce přijít a zatancovat si 3 hodiny dopoledne. Je to akce zdarma, mohou se naučit street dance, disco dance, různé taneční styly. A kromě toho, co děláme ve spolupráci s Frýdkem-Místkem, my máme ještě vlastní summer campy a příměstské tábory. A letos máme rekordní počet turnusů. Máme 7 týdnů o prázdninách tancování."

Některé tábory jsou už plné, ale přesto se dají ještě nějaká místa najít. První příměstský tábor začíná v pondělí 8. července. Podrobnosti najdete na webu dancepoint.cz

Markéta Bilasová, ředitelka Tanečního studia Dancepoint: "Tím, že tolik turnusů máme, tak máme pořád místa. A my máme obrovské taneční studio na Růžovém pahorku a to pojme dětí dost. Takže jsou pořád turnusy, kde jsou místa k dispozici." – Jak to bude fungovat, na kolik dní to je? – "Je to příměstský tábor, což je takový hit, který jsme tady my zavedli jako první ve městě a v té době se tam nikdo nepřihlásil. Ale zkoušeli jsme to každý rok. A když to začalo být moderní, tak jsme to rozjeli ve velkém a ty příměstské tábory jsou lepší než na noc, protože spousta dětí nechce na noc nebo to není pro ně. Tak přijdou ráno v 8:00 a v 16:00 je rodiče vyzvednou. A ten program je bohatý. Rodiče vždycky mají strach, že ty děti zavřeme do studia a tam se tancuje. Ale my chodíme ven, máme venkovní tréninky, jezdíme na výlety, na bazén, děti si užijí program i mimo studio a přitom je skvělé, že máme zázemí ve studiu, když třeba prší a můžeme spousty aktivit dělat uvnitř."

Dancepoint má aktuálně kolem 170 aktivních dětí, které v průběhu školního roku trénují různé tance a vystupují na soutěžích a akcích. Do studia chodí také přibližně 50 dospělých, kteří tancují latinu a modernu.

Nahlásit chybu


K tématu

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.

TS Dancepoint učí děti ve Frýdku-Místku tancovat i během léta

20. července 2023 16:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Děti ve Frýdku-Místku se chtějí hýbat a tancovat i o prázdninách. V hojném počtu tak využily prvního letního kurzu Tanečního studia Dancepoint. Ten je v rámci programu akce Prázdniny ve městě – Vraťme dětem pohyb zdarma učil základy street dance.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.


Dálnici z Ostravy na Olomouc u Bělotína blokovala hromadná nehoda

Dnes 11:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na dálnici D1 u Bělotína, kousek za hranicí Moravskoslezského kraje, se v neděli dopoledne stala hromadná dopravní nehoda. Kolize uzavřela provoz ve směru z MSK na Olomouc a dále Brno, komunikaci se ale podařilo rychle zprůjezdnit.

Piloti kluzáků několik dnů soutěžili v přeletu vytyčených tratí

Na letišti ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 16. ročník soutěže bezmotorových kluzáků. Piloti měli za úkol v průběhu 10 dnů zdolat trasy o délce několika stovek kilometrů.

Lukáš Podiuk z Bruntálu odstartoval na motocyklu z bruntálského náměstí na samostatnou cestu kolem světa

Dnes 14:28 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na cestu kolem světa se vydal Lukáš Podiuk z Bruntálu na svém motocyklu KTM 690 Enduro. Je prvním obyvatelem města, který se rozhodl pro takovou dlouhou cestu a ke startu ho přišli podpořit kamarádi, motorkáři i zástupci města.

57letý motorkář nezvládl zatáčku a uklouzl na štěrku, zranil si končetiny a páteř

Dnes 11:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmapadesátiletý motocyklista havaroval v sobotu 6. července před půl osmou večer na silnici u Podvihova na Opavsku. Na místě zasahovaly složky IZS. Podle dosavadního vyšetřování muž nezvládl pravotočivou zatáčku a se svým strojem uklouzl na štěrku. Utrpěl zranění, se kterými musel být transportován do nemocnice.

Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

5. července 2024 10:10 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček | Miniexpres centra Ostravy

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

Domov pro seniory Slezské humanity v Horní Suché oslavil 15 let

5. července 2024 9:18 | Horní Suchá | Bára Kelnerová | Miniexpres Horní Suché

Domov pro seniory Slezské humanity v Horní Suché oslavil 15 let. Zaměstnanci klientům k této události připravili zahradní slavnost.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

5. července 2024 9:37 | Havířov | Monika Danková | Havířovský expres

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

5. července 2024 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce
Vydáno 4. července 2024 15:59, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Taneční studio Dancepoint patří k největším ve Frýdku-Místku. Letos opět připravilo program pro všechny milovníky tance i na léto. Ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč se například zapojilo do akce Prázdniny ve městě.

Markéta Bilasová, ředitelka Tanečního studia Dancepoint: "To můžou si najít turnusy na webu Klíče a v rámci té akce přijít a zatancovat si 3 hodiny dopoledne. Je to akce zdarma, mohou se naučit street dance, disco dance, různé taneční styly. A kromě toho, co děláme ve spolupráci s Frýdkem-Místkem, my máme ještě vlastní summer campy a příměstské tábory. A letos máme rekordní počet turnusů. Máme 7 týdnů o prázdninách tancování."

Některé tábory jsou už plné, ale přesto se dají ještě nějaká místa najít. První příměstský tábor začíná v pondělí 8. července. Podrobnosti najdete na webu dancepoint.cz

Markéta Bilasová, ředitelka Tanečního studia Dancepoint: "Tím, že tolik turnusů máme, tak máme pořád místa. A my máme obrovské taneční studio na Růžovém pahorku a to pojme dětí dost. Takže jsou pořád turnusy, kde jsou místa k dispozici." – Jak to bude fungovat, na kolik dní to je? – "Je to příměstský tábor, což je takový hit, který jsme tady my zavedli jako první ve městě a v té době se tam nikdo nepřihlásil. Ale zkoušeli jsme to každý rok. A když to začalo být moderní, tak jsme to rozjeli ve velkém a ty příměstské tábory jsou lepší než na noc, protože spousta dětí nechce na noc nebo to není pro ně. Tak přijdou ráno v 8:00 a v 16:00 je rodiče vyzvednou. A ten program je bohatý. Rodiče vždycky mají strach, že ty děti zavřeme do studia a tam se tancuje. Ale my chodíme ven, máme venkovní tréninky, jezdíme na výlety, na bazén, děti si užijí program i mimo studio a přitom je skvělé, že máme zázemí ve studiu, když třeba prší a můžeme spousty aktivit dělat uvnitř."

Dancepoint má aktuálně kolem 170 aktivních dětí, které v průběhu školního roku trénují různé tance a vystupují na soutěžích a akcích. Do studia chodí také přibližně 50 dospělých, kteří tancují latinu a modernu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000043877/tanecni-studio-dancepoint-frydekmistek-pripravilo-pro-deti-letni-tabory-i-jednodenni-akce