Havířovští myslivci uspořádali v nové chatě první srnčí hody. Což znamená, že se zvěři v honitbách daří. Myslivci mají odlov vždy naplánovaný a přesně ví, které zvíře v podstatě musí vyřadit z chovu.
Václav Přeček, předseda havířovských myslivců: “Jestliže, srnec v prvním roce nenasadí paroží, alespoň do deseti centimetrů do výšky, tak je vhodný k odlovu. To samé je u i srnců druhé a třetí věkové kategorie. Také se vybírají podle délky paroží, ale i tělesné konstrukce”.
Stejná pravidla platí také u srn a mláďat. Loví se zejména staré kusy a mláďata, která jsou slabá a ve volné přírodě by nepřežila.
Bohuslav Muras, ředitel MP Havířova, myslivec: “Celkově jsme zpracovali přes 70 kilo srnčího masa na guláš a srnčí nudličky. K tomu jsme vyrobili asi 50 kilo klobásek. Ty nejsou srnčí, ale zvěřinové”.
anketa, návštěvníci:
“Zkusil jsem guláš, ten by výborný. Teď se chystám na nudličky”.
“Bylo to vynikající. Na mě sice trochu ostré, ale dobré”.
Na své si přišly také děti, pro které myslivci vymysleli zábavný program. Děti si mohly zaházet šipkami na terč, zastřílet ze vzduchovky a dospělí pak z malorážky.