Dvě hlavní indická jídla - ochucenou rýži s houbovou omáčkou, chlebovou pečenou placku nan s kuřecím masem a dezert mrkvový salát na sladko připravila skupina zahraničních studentů z Indie v centru Business gatu.
"Nejsou to typická každodenní jídla, připravujeme je občas. Pro vzácné události, jako jsou svatby nebo oslavy narozenin, těch variant a rozmanitostí jídel máme mnohem více," vysvětlil Sarath T. Mallika, zahraniční student OPF Karviná.
"Bylo to velmi dobré, kluci připravili umírněnou verzi ostrosti, takže to nebylo tak pálivé." "Kořeněné to bylo tak akorát na mě," zhodnotili účastníci ochutnávky.
Snem studentů je otevřít si po vystudování oboru podniková ekonomie a management na OPF svou restauraci. Buď ve své zemi nebo v Evropě. Tady v Business gatu se přímo dozvěděli, co všechno je ke startu podnikání potřeba.
"Přišli sem, že potřebují poradit s legislativou, to je věc, která je nutná, my jsme je navedli, aby řešili, zda to jídlo je dobré pro ty místní zákazníky, na základě feedbacku jsme udělali tuto akci," řekl Dalibor Šimek z Business Gate Karviná.
Mladí Indové budou v Karviné studovat dva roky, do té doby se rozhodnou, kde svůj podnikatelský záměr nakonec uskuteční.