Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rockeři si v Karviné užívali koncerty. Lákadlem byly kapely Dymytry, Doga nebo Bastard

Karviná |

Volnočasový areál Lodičky v Karviné patřil jeden den příznivcům rockové hudby. Iniciativa Dokořán připravila na letošní léto čtvrtý ročník festivalu Karviná rocks. Příležitost zahrát si dostaly nejen regionální skupiny, ale vystoupila i kapela Bastard a Doga. Hvězdou festivalu byla kapela Dymytry.

VIDEO: TV Polar

Příznivci rockové hudby na Karvinsku se konečně dočkali. Na Lodičkách se pro ně konal hudební festival. Na sestavení programu vystupujících kapel si dali organizátoři z Iniciativy Dokořán záležet, podařilo se dát příležitost nejen regionálním kapelám, ale přivedli sem i známé "Bastardy", Dogu a Dymytry.

Lukáš Heczko, organizátor festivalu, předseda Iniciativy Dokořán: "Jedná se o čtvrtý ročník Karviná rocks, letos tady máme kapely Dymytry a Doga a místní kapely Kiaora, Clustter, Messalina a další. Když jsme ten festival rozjížděli, tak jsme si říkali, že Karviná je rockové město a chybělo to tady, letos se nám to podařilo tady naplnit."

V areálu byly hned dvě scény, na které se kapely střídaly.

anketa, návštěvníci festivalu Karviná rocks: "Jsem rád, že se to rozvolnilo, těším se, že bude něco dalšího zas. Určitě se těším na Dymtry, to je moje srdcovka, Doga a Bastard, nejlepší tři kapely asi." "Atmosféra je tu super, užívám si to a za mě nejlepší kapely budou Dymytry a Doga, je to tu úžasné, líbí se mi to."

Na své si přišli i fanoušci kapely Bastard, která v době omezení, i přesto, že se nedalo hrát, úspěšně bodovala s písněmi z desky Druhá müza v hitparádách a soutěžích.

Mojmír Krochmalný, bubeník kapely Bastard: "Atmosféra byla skvělá, lidi jsou rádi, že se konečně něco děje. Je prostě skvělé, že písně , které složil si lidi začínají zpívat, znají refrény, ten potlesk nás nabíjí."

Z karvinských kapel naservírovala publiku sérii rockových písní například kapela Clustter.

Petr Klíma, zpěvák kapely Clustter: "Bylo to naprosto úžasné, lidi byli skvělí. Nečekali jsme takovou návštěvu, no vlastně čekali, protože po takové době lidi přišli se podívat na muziku. Byli fantastičtí, byli super."

V době pauzy byla kapela tvůrčí a nezahálela.

Petr Klíma, zpěvák kapely Clustter: "Skládali jsme, zavřeli jsme se do studia, donahráváme devět věcí, uděláme klip, jako ten prví Rutinu, takže těšte se."

Pořádně rozpumpovala přítomné rockery známá kapela Doga.

Roman Izzy Izaiáš, zpěvák kapely Doga: "Bylo to úžasné, my si po tom roce užíváme tu pohodičku, lidi byli skvělí a rokenrol je zase zpátky. My jsme natočili naši 11. desku v pořadí, vyjde na podzim, makali jsme bude tam 15 věcí. Těšíme se na to, na Vánoce to bude nejpozději venku. Dogamusic.cz, tam jsou všechny informace.”

Hodinu před půlnocí se pak návštěvníci dočkali největší pecky festivalu, kapely Dymytry.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Užíváme si to neskutečně, protože 9 měsíců pauzy bylo dlouhých, takže je to jako bychom hráli poprvé, ale tenkrát, když jsme hráli poprvé, tak nechodilo tolik lidí, takže bomba."

Nucenou pauzu využila kapela k odpočinku, po 18 letech, co fungují, první.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Ani jsme si nevolali, minimálně jsme si napsali, měli jsme očistu kapelní."

Masky pro kapelu Dymytry ze začátku tvořil maskér Národního divadla, po nich přišly další řady masek.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Teď jsme změnili maskéra a to je člověk, který dělá hollywoodské filmy, dělal Pána prstenů, ty potvory, ty skřety. Naše masky jsou od začátku vyjádřením, toho, co chceme dělat, co si myslíme, že muzika má splňovat, má lidi pobavit, má to být show, a to jsme chtěli dělat od začátku a to nám pořád drží."

Stejně jako mnoho dalších, i koncerty Dymytry mají charitativní podtext, naposledy pomohli podpořit léčbu malého chlapce a desetitisíce poslali i lidem z Jižní Moravy

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Nám dal vesmír velký dar, že děláme to, co nás baví a ještě nás to dobře živí, tak chceme něco tomu systému vrátit, když můžeme. Naši fanoušci jsou úplně úžasní, tak jdou do toho s námi po hlavě a a vybralo se vždycky, my to neděláme poprvé, máme charitu každý rok nějakou a vždycky vybereme něco, co dává smysl, lidi jdou do toho s námi a vybere se poměrně dost peněz, to je hezký bonus k naší práci. Je to hezká přidaná hodnota, že můžeme bavit a dělat něco dobrého.”

Další větší akcí bude na Lodičkách 24. července festival Smacznego a organizátoři vás zvou i na poslední červencový den, kdy vystoupí Robert Křesťan.

Nahlásit chybu


Životy padlých legionářů při bojích za samostatné Československo lidé uctili i v centru Ostravy

U památníku bitvy u Zborova v Husově sadu v centru Ostravy si lidé v pondělí připomněli vznik samostatného Československa. Uctili ostravské legionáře a všechny další bojovníky, kteří obětovali své životy.

Nepozorná turistka se v Beskydech zřítila do koryta potoka, vytahovali ji vrtulníkem

Včera 19:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S velmi vážnými zraněními byla v pondělí kolem poledne komplikovaným zásahem zachráněna žena, která se při turistickém výšlapu v Beskydech zřítila do vyschlého koryta horského potoka.

Odhalte se skauty Tajemství vzniku republiky, hra je aktivní do konce týdne

Výročí vzniku československého státu připomněla vzpomínková akce na Masarykově náměstí. Skauti pro tuto příležitost připravili tématickou hru “Tajemství vzniku republiky”. Aktivní bude do 3. listopadu.

V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Obrazy vystavené v zahradě byly oslavou čtvrt století na volné noze

27. října 2024 10:04 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Výstava s názvem “Setkání nad obrazy” nezavedla návštěvníky do galerie, ale do zahrady. Obrazy, většinou s přírodními motivy, vystavoval pod širým nebem studénecký malíř Martin Fabián Rusek.

Při volbě školy pomáhá deváťákům třicet let kontaktní Gemma

27. října 2024 17:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Už třicet let pomáhá deváťáků s výběrem střední školy nebo učiliště přehlídka Gemma. Do letošního ročníku vstoupil i Moravskoslezský kraj s prezentací kampaně Řemeslo má respekt.

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň

26. října 2024 16:21 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň. Částka se vyšplhala na více než 330 milionů korun. Voda zničila kotelnu, kuchyň, prádelnu a také nádvoří u hlavní budovy.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

26. října 2024 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.


Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Zuzana Durčáková

26. října 2024 15:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Pamětní list Rady města Karviné byl letos v kategorii Registrované sociální služby udělen Zuzaně Durčákové pracovnici v sociálních službách, konkrétně v přímé obslužné péči a koordinátorce směn na oddělení se zvláštním režimem v Novém domově, kde celkově pracuje od roku 2016.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Jan Czudek

26. října 2024 15:46 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V kategorii Registrované sociální služby byl oceněn Jan Czudek, zakladatel organizace Modrý kříž v ČR, kde dodnes zastává funkci ředitele. Své zkušenosti dlouhá léta sbíral v azylových domech a v práci s bezdomovci, posléze cítil potřebu pomáhat lidem závislým. V příštím roce si Modrý kříž připomene 20. výročí, pod vedením pana Czudka funguje v Moravskoslezském kraji už 5 poboček.

Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Pavlína Vrbová

26. října 2024 15:45 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V kategorii Registrované sociální služby byla oceněna Pavlína Vrbová. 20 let pracuje ve Slezské diakonii v domově HOSANA Karviná na pozici pracovník v sociálních službách. Je srdcem a duší celého domova. Uživateli i kolegy je velmi oblíbená. Během jejího působení dokázala posunout k lepší kvalitě života několik uživatelů, kterým dělala klíčovou pracovnici.

Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Iveta Lauterbachová

26. října 2024 15:41 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Ze střediska Hosana Karviná, sociální služby Slezské diakonie je oceněna i další sociální pracovnice Iveta Lauterbachová jako poděkování za dlouholetou práci a pomoc dospělým lidem se středním a těžkým mentálním postižením. V Hosaně pracuje od roku 2004.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Roman Horn

26. října 2024 15:27 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Oceněný Roman Horn přes 10 let odvádí vysoce kvalitní sociální práci na pozici terénního sociálního pracovníka v Sociálních službách Karviná. Pro své klienty, kteří se ocitli v nepříznivé situaci je velkým přínosem, vzhledem k profesionální znalosti problematiky bydlení, sociálních dávek a zadlužení.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Vlastislav Michalski

26. října 2024 15:10 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky je letos oceněn pan Vlastislav Michalski. Členem organizace je od roku 1999, do roku 2022 vykonával funkci předsedy.

Rockeři si v Karviné užívali koncerty. Lákadlem byly kapely Dymytry, Doga nebo Bastard
Vydáno 13. července 2021 15:07, Karviná, Monika Danková
Volnočasový areál Lodičky v Karviné patřil jeden den příznivcům rockové hudby. Iniciativa Dokořán připravila na letošní léto čtvrtý ročník festivalu Karviná rocks. Příležitost zahrát si dostaly nejen regionální skupiny, ale vystoupila i kapela Bastard a Doga. Hvězdou festivalu byla kapela Dymytry.

VIDEO: TV Polar

Příznivci rockové hudby na Karvinsku se konečně dočkali. Na Lodičkách se pro ně konal hudební festival. Na sestavení programu vystupujících kapel si dali organizátoři z Iniciativy Dokořán záležet, podařilo se dát příležitost nejen regionálním kapelám, ale přivedli sem i známé "Bastardy", Dogu a Dymytry.

Lukáš Heczko, organizátor festivalu, předseda Iniciativy Dokořán: "Jedná se o čtvrtý ročník Karviná rocks, letos tady máme kapely Dymytry a Doga a místní kapely Kiaora, Clustter, Messalina a další. Když jsme ten festival rozjížděli, tak jsme si říkali, že Karviná je rockové město a chybělo to tady, letos se nám to podařilo tady naplnit."

V areálu byly hned dvě scény, na které se kapely střídaly.

anketa, návštěvníci festivalu Karviná rocks: "Jsem rád, že se to rozvolnilo, těším se, že bude něco dalšího zas. Určitě se těším na Dymtry, to je moje srdcovka, Doga a Bastard, nejlepší tři kapely asi." "Atmosféra je tu super, užívám si to a za mě nejlepší kapely budou Dymytry a Doga, je to tu úžasné, líbí se mi to."

Na své si přišli i fanoušci kapely Bastard, která v době omezení, i přesto, že se nedalo hrát, úspěšně bodovala s písněmi z desky Druhá müza v hitparádách a soutěžích.

Mojmír Krochmalný, bubeník kapely Bastard: "Atmosféra byla skvělá, lidi jsou rádi, že se konečně něco děje. Je prostě skvělé, že písně , které složil si lidi začínají zpívat, znají refrény, ten potlesk nás nabíjí."

Z karvinských kapel naservírovala publiku sérii rockových písní například kapela Clustter.

Petr Klíma, zpěvák kapely Clustter: "Bylo to naprosto úžasné, lidi byli skvělí. Nečekali jsme takovou návštěvu, no vlastně čekali, protože po takové době lidi přišli se podívat na muziku. Byli fantastičtí, byli super."

V době pauzy byla kapela tvůrčí a nezahálela.

Petr Klíma, zpěvák kapely Clustter: "Skládali jsme, zavřeli jsme se do studia, donahráváme devět věcí, uděláme klip, jako ten prví Rutinu, takže těšte se."

Pořádně rozpumpovala přítomné rockery známá kapela Doga.

Roman Izzy Izaiáš, zpěvák kapely Doga: "Bylo to úžasné, my si po tom roce užíváme tu pohodičku, lidi byli skvělí a rokenrol je zase zpátky. My jsme natočili naši 11. desku v pořadí, vyjde na podzim, makali jsme bude tam 15 věcí. Těšíme se na to, na Vánoce to bude nejpozději venku. Dogamusic.cz, tam jsou všechny informace.”

Hodinu před půlnocí se pak návštěvníci dočkali největší pecky festivalu, kapely Dymytry.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Užíváme si to neskutečně, protože 9 měsíců pauzy bylo dlouhých, takže je to jako bychom hráli poprvé, ale tenkrát, když jsme hráli poprvé, tak nechodilo tolik lidí, takže bomba."

Nucenou pauzu využila kapela k odpočinku, po 18 letech, co fungují, první.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Ani jsme si nevolali, minimálně jsme si napsali, měli jsme očistu kapelní."

Masky pro kapelu Dymytry ze začátku tvořil maskér Národního divadla, po nich přišly další řady masek.

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Teď jsme změnili maskéra a to je člověk, který dělá hollywoodské filmy, dělal Pána prstenů, ty potvory, ty skřety. Naše masky jsou od začátku vyjádřením, toho, co chceme dělat, co si myslíme, že muzika má splňovat, má lidi pobavit, má to být show, a to jsme chtěli dělat od začátku a to nám pořád drží."

Stejně jako mnoho dalších, i koncerty Dymytry mají charitativní podtext, naposledy pomohli podpořit léčbu malého chlapce a desetitisíce poslali i lidem z Jižní Moravy

Jan Protheus Macků, zpěvák kapely Dymytry: "Nám dal vesmír velký dar, že děláme to, co nás baví a ještě nás to dobře živí, tak chceme něco tomu systému vrátit, když můžeme. Naši fanoušci jsou úplně úžasní, tak jdou do toho s námi po hlavě a a vybralo se vždycky, my to neděláme poprvé, máme charitu každý rok nějakou a vždycky vybereme něco, co dává smysl, lidi jdou do toho s námi a vybere se poměrně dost peněz, to je hezký bonus k naší práci. Je to hezká přidaná hodnota, že můžeme bavit a dělat něco dobrého.”

Další větší akcí bude na Lodičkách 24. července festival Smacznego a organizátoři vás zvou i na poslední červencový den, kdy vystoupí Robert Křesťan.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000026495/rockeri-si-v-karvine-uzivali-koncerty-lakadlem-byly-kapely-dymytry-doga-nebo-bastard