Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Letos se v Karviné stihnou opravit další místní komunikace

Karviná |

V Karviné se připravují další opravy místních komunikací, chodníků a vzniknou i další parkovací místa.

V Karviné se dokončily opravy některých důležitých komunikací v několika částech města, další se připravují. Například v polovině srpna byly dokončeny práce na rekonstrukci části místní komunikace na ulici Okružní .

NA ULICI OKRUŽNÍ SE DOKONČÍ VODOROVNÉ ZNAČENÍ

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Nacházíme se na ulici Okružní, v letošním roce jsme už udělali druhou část opravy komunikace, v loňském roce jsme začali 1. část. Ulice Okružní je velice dlouhá, tak z hlediska dopravy a komplikací v dopravě jsme opravu rozdělili do dvou let. Opravili jsme tady komunikaci od č.p. 848-860 s tím, že od 13.8. je komunikace v provozu a po nějakých třech čtyřech týdnech budeme dělat vodorovné značení, a to z technologických důvodů, protože okamžitě, když se opraví komunikace, tak se vodorovné dopravní značení nedělá."


25. SRPNA ZAČNE OPRAVA DALŠÍHO ÚSEKU ULICE U LESA

Další oprava se připravuje na ulici U Lesa. Práce zahrnují úpravu komunikace, opravu uličních vpustí a jejich přípojek, opravu chodníku na pravé straně (ve směru jízdy) a nahrazení stávajícího chodníku na levé straně parkovací plochou. Práce budou probíhat cca dva měsíce.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "25. srpna budeme začínat druhou fázi, budeme opravovat úsek od křižovatky s ul. Haškova po křižovatku s ul. V Aleji. Doprava tady bude zase organizována tak, aby bydlící občané a nájemci se dostali do svých domovů. Víme, že to bude zase komplikované, ta komunikace není široká, je tady velký provoz, prosíme o shovívavost a trpělivost.”

PŘIPRAVUJE SE OPRAVA ULICE ŠKOLSKÁ

Ve chvíli, kdy firma skončí práce na na ulici U Lesa, přesune se na ulici Školská.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Kde budeme opravovat také povrch komunikace, začali jsme ta práce na parkovištích a budeme pokračovat.” 

NA ULICI KOSMONAUTŮ SE BUDUJÍ PARKOVACÍ MÍSTA

Na této ulici budou také opraveny páteřní chodníky v majetku města. Tři důležité opravy probíhají a budou probíhat i na ulici Kosmonautů.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Tady jsme v místě u čísla popisného 627, ve dvorní části vyhotovujeme nové parkoviště, kde vzniká 20 nových parkovacích stání, začátkem září bude hotovo, takže tady budou moci obyvatelé lépe parkovat. I když vím, že stále bude nedostatek parkovacích míst, v tomto místě nám technické podmínky nedovolují více parkovacích míst vystavět."

Připravuje se i lepší parkovací kapsa mezi panelovými domy na této ulici.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Kde bychom chtěli to místo zkulturnit, zlepšit, aby se pohodlně parkovalo, aby se neparkovalo na blátě a kořenech stromů a další příznivá zpráva je, že ještě letos v září, že podél ulice Kosmonautů vytvoříme deset podélných parkovacích míst ."

ZAHÁJENÍ REKONSTRUKCE CHODNÍKU U BÝVALÉHO KOSMOSU

Práce budou probíhat i v lokalitě, kde stával Kosmos.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Toto prostranství se otevřelo a udělali jsme terénní úpravy. V současné době zahájíme opravu chodníku, který vede podél komunikace navazující na hlavní trasu od kruhového objezdu do centra města.” 

PŘIPRAVENA K REALIZACI JE TAKÉ OPRAVA ULICE HUSOVA

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "“Dohodli jsme se s SMVaKem, že půjdeme do této lokality, protože SMVaK mění své vodovodní řády, my tam budeme opravovat komunikaci tu vjezdovou z té hlavní Ostravské do této lokality a budeme opravovat i ulici Husova. Jsme s SMVaKem dohodnuti na společném financování.”

Každoročně se připravuje několik desítek drobných i větších oprav, každoročně probíhají výstavby nových parkovacích míst a oprav chodníků.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Opravdu je u toho hodně organizačně a technických záležitostí . Naše město je veliké, my bychom rádi udělali všechny práce všem hned, aby se zlepšilo prostředí v sídlištích, ale z materiálních personálních důvodů to není možné. přesto si myslím, že se snažíme rovnoměrně rozprostřít ty práce po celém městě a budeme tak i nadále postupovat."

O dalších opravách vás budeme informovat.

Nahlásit chybu


Životy padlých legionářů při bojích za samostatné Československo lidé uctili i v centru Ostravy

U památníku bitvy u Zborova v Husově sadu v centru Ostravy si lidé v pondělí připomněli vznik samostatného Československa. Uctili ostravské legionáře a všechny další bojovníky, kteří obětovali své životy.

Nepozorná turistka se v Beskydech zřítila do koryta potoka, vytahovali ji vrtulníkem

Dnes 19:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S velmi vážnými zraněními byla v pondělí kolem poledne komplikovaným zásahem zachráněna žena, která se při turistickém výšlapu v Beskydech zřítila do vyschlého koryta horského potoka.

Odhalte se skauty Tajemství vzniku republiky, hra je aktivní do konce týdne

Výročí vzniku československého státu připomněla vzpomínková akce na Masarykově náměstí. Skauti pro tuto příležitost připravili tématickou hru “Tajemství vzniku republiky”. Aktivní bude do 3. listopadu.

V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Obrazy vystavené v zahradě byly oslavou čtvrt století na volné noze

Výstava s názvem “Setkání nad obrazy” nezavedla návštěvníky do galerie, ale do zahrady. Obrazy, většinou s přírodními motivy, vystavoval pod širým nebem studénecký malíř Martin Fabián Rusek.

Při volbě školy pomáhá deváťákům třicet let kontaktní Gemma

Už třicet let pomáhá deváťáků s výběrem střední školy nebo učiliště přehlídka Gemma. Do letošního ročníku vstoupil i Moravskoslezský kraj s prezentací kampaně Řemeslo má respekt.

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň

26. října 2024 16:21 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Domov Bílá Opava už vyčíslil škody, které napáchala zářijová povodeň. Částka se vyšplhala na více než 330 milionů korun. Voda zničila kotelnu, kuchyň, prádelnu a také nádvoří u hlavní budovy.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

26. října 2024 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.


Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Zuzana Durčáková

26. října 2024 15:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Pamětní list Rady města Karviné byl letos v kategorii Registrované sociální služby udělen Zuzaně Durčákové pracovnici v sociálních službách, konkrétně v přímé obslužné péči a koordinátorce směn na oddělení se zvláštním režimem v Novém domově, kde celkově pracuje od roku 2016.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Jan Czudek

26. října 2024 15:46 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V kategorii Registrované sociální služby byl oceněn Jan Czudek, zakladatel organizace Modrý kříž v ČR, kde dodnes zastává funkci ředitele. Své zkušenosti dlouhá léta sbíral v azylových domech a v práci s bezdomovci, posléze cítil potřebu pomáhat lidem závislým. V příštím roce si Modrý kříž připomene 20. výročí, pod vedením pana Czudka funguje v Moravskoslezském kraji už 5 poboček.

Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Pavlína Vrbová

26. října 2024 15:45 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V kategorii Registrované sociální služby byla oceněna Pavlína Vrbová. 20 let pracuje ve Slezské diakonii v domově HOSANA Karviná na pozici pracovník v sociálních službách. Je srdcem a duší celého domova. Uživateli i kolegy je velmi oblíbená. Během jejího působení dokázala posunout k lepší kvalitě života několik uživatelů, kterým dělala klíčovou pracovnici.

Medailonek - Oceněná v sociální oblasti - Iveta Lauterbachová

26. října 2024 15:41 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Ze střediska Hosana Karviná, sociální služby Slezské diakonie je oceněna i další sociální pracovnice Iveta Lauterbachová jako poděkování za dlouholetou práci a pomoc dospělým lidem se středním a těžkým mentálním postižením. V Hosaně pracuje od roku 2004.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Roman Horn

26. října 2024 15:27 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Oceněný Roman Horn přes 10 let odvádí vysoce kvalitní sociální práci na pozici terénního sociálního pracovníka v Sociálních službách Karviná. Pro své klienty, kteří se ocitli v nepříznivé situaci je velkým přínosem, vzhledem k profesionální znalosti problematiky bydlení, sociálních dávek a zadlužení.

Medailonek - Oceněný v sociální oblasti - Vlastislav Michalski

26. října 2024 15:10 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky je letos oceněn pan Vlastislav Michalski. Členem organizace je od roku 1999, do roku 2022 vykonával funkci předsedy.

Letos se v Karviné stihnou opravit další místní komunikace
Vydáno 24. srpna 2021 17:59, Karviná, Monika Danková
V Karviné se připravují další opravy místních komunikací, chodníků a vzniknou i další parkovací místa.

V Karviné se dokončily opravy některých důležitých komunikací v několika částech města, další se připravují. Například v polovině srpna byly dokončeny práce na rekonstrukci části místní komunikace na ulici Okružní .

NA ULICI OKRUŽNÍ SE DOKONČÍ VODOROVNÉ ZNAČENÍ

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Nacházíme se na ulici Okružní, v letošním roce jsme už udělali druhou část opravy komunikace, v loňském roce jsme začali 1. část. Ulice Okružní je velice dlouhá, tak z hlediska dopravy a komplikací v dopravě jsme opravu rozdělili do dvou let. Opravili jsme tady komunikaci od č.p. 848-860 s tím, že od 13.8. je komunikace v provozu a po nějakých třech čtyřech týdnech budeme dělat vodorovné značení, a to z technologických důvodů, protože okamžitě, když se opraví komunikace, tak se vodorovné dopravní značení nedělá."


25. SRPNA ZAČNE OPRAVA DALŠÍHO ÚSEKU ULICE U LESA

Další oprava se připravuje na ulici U Lesa. Práce zahrnují úpravu komunikace, opravu uličních vpustí a jejich přípojek, opravu chodníku na pravé straně (ve směru jízdy) a nahrazení stávajícího chodníku na levé straně parkovací plochou. Práce budou probíhat cca dva měsíce.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "25. srpna budeme začínat druhou fázi, budeme opravovat úsek od křižovatky s ul. Haškova po křižovatku s ul. V Aleji. Doprava tady bude zase organizována tak, aby bydlící občané a nájemci se dostali do svých domovů. Víme, že to bude zase komplikované, ta komunikace není široká, je tady velký provoz, prosíme o shovívavost a trpělivost.”

PŘIPRAVUJE SE OPRAVA ULICE ŠKOLSKÁ

Ve chvíli, kdy firma skončí práce na na ulici U Lesa, přesune se na ulici Školská.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Kde budeme opravovat také povrch komunikace, začali jsme ta práce na parkovištích a budeme pokračovat.” 

NA ULICI KOSMONAUTŮ SE BUDUJÍ PARKOVACÍ MÍSTA

Na této ulici budou také opraveny páteřní chodníky v majetku města. Tři důležité opravy probíhají a budou probíhat i na ulici Kosmonautů.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Tady jsme v místě u čísla popisného 627, ve dvorní části vyhotovujeme nové parkoviště, kde vzniká 20 nových parkovacích stání, začátkem září bude hotovo, takže tady budou moci obyvatelé lépe parkovat. I když vím, že stále bude nedostatek parkovacích míst, v tomto místě nám technické podmínky nedovolují více parkovacích míst vystavět."

Připravuje se i lepší parkovací kapsa mezi panelovými domy na této ulici.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Kde bychom chtěli to místo zkulturnit, zlepšit, aby se pohodlně parkovalo, aby se neparkovalo na blátě a kořenech stromů a další příznivá zpráva je, že ještě letos v září, že podél ulice Kosmonautů vytvoříme deset podélných parkovacích míst ."

ZAHÁJENÍ REKONSTRUKCE CHODNÍKU U BÝVALÉHO KOSMOSU

Práce budou probíhat i v lokalitě, kde stával Kosmos.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Toto prostranství se otevřelo a udělali jsme terénní úpravy. V současné době zahájíme opravu chodníku, který vede podél komunikace navazující na hlavní trasu od kruhového objezdu do centra města.” 

PŘIPRAVENA K REALIZACI JE TAKÉ OPRAVA ULICE HUSOVA

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "“Dohodli jsme se s SMVaKem, že půjdeme do této lokality, protože SMVaK mění své vodovodní řády, my tam budeme opravovat komunikaci tu vjezdovou z té hlavní Ostravské do této lokality a budeme opravovat i ulici Husova. Jsme s SMVaKem dohodnuti na společném financování.”

Každoročně se připravuje několik desítek drobných i větších oprav, každoročně probíhají výstavby nových parkovacích míst a oprav chodníků.

Helena Bogoczová, vedoucí Odboru majetkového MMK: "Opravdu je u toho hodně organizačně a technických záležitostí . Naše město je veliké, my bychom rádi udělali všechny práce všem hned, aby se zlepšilo prostředí v sídlištích, ale z materiálních personálních důvodů to není možné. přesto si myslím, že se snažíme rovnoměrně rozprostřít ty práce po celém městě a budeme tak i nadále postupovat."

O dalších opravách vás budeme informovat.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000027112/letos-se-v-karvine-stihnou-opravit-dalsi-mistni-komunikace