Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Karvinou čekají půlroční dopravní komplikace. Kovonský most půjde k zemi, postaví se nový

Karviná |

Řidiče čekají příští rok v Karviné dvě velká dopravní omezení, která zkomplikují dopravu ve městě. Opravou projde přes dva a půl kilometrů dlouhá ulice Borovského a také se plánuje zbourání a postavení nového kovonského mostu.

Správa silnic MSK chystá velkou opravu ulice Borovského v Karviné. Rekonstrukce by měla přispět k výraznému zlepšení bezpečnost silnice. V souladu s novelou zákona o pozemních komunikacích byl tento projekt posouzen a vyhodnocen auditorem bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ono to sice není vidět, ale to odvodnění této silnice a spodní vody nám tam dělají své. Ale mám dobrou zprávu, podařilo se nám zajistit finance z evropských fondů, takže ta investice 34 milionů korun, která bude vložena do té silnice, tak 29 milionů nám zaplatí Evropa a pouze my zaplatíme 5 milionů korun, určitě se to vyplatí. Bude tam modernizované vodorovné značení, bude plastové, budou udělané nové zastávky, bude tam jednoduchý kruhový objezd s ulicí Na Kopci a ta silnice potom bude připravena do budoucna na provedení dvou kruhových objezdů, až se bude jednou stavět ta obytná zóna nad Pískovnou.” 

Rozsah všech navržených úprav prošel schválením jak ze strany dopravní policie, tak i příslušným silničním správním úřadem a stavba získala stavební povolení. Rekonstruovat se bude celá silnice od křižovatky se silnicí I/67 po hranici s Polskou republikou v celkové délce 2669 metrů.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Z důvodů organizace dopravy po dobu stavby a rozdílných nároků na rozsah prací v jednotlivých úsecích je stavba členěna na 4 úseky. Stavba si vyžádá určitě částečná i úplná dopravní omezení. V současné době zhotovitel vypracovává harmonogram prací a uzavírek, který se bude projednávat s dopravci a dotčenými orgány.”

Současně se budou také opravovat autobusové zálivy a to zastávek Ráj Na Kopci a „Ráj, Ščerba“. Práce by měly začít v květnu a potrvají 120 dní, na konci prázdnin bude ulice Borovského opravena. O něco dříve začnou dopravní komplikace kvůli kovonskému mostu.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ten most už je starý, nikdy se tam nedělala pořádná rekonstrukce, je ve stavu nevyhovujícím. Jediné, co nám projektanti doporučili, tak strhnout. Ta oprava bude stát 100 milionů korun. Začne se někdy kolem 15.3. a skončí se v listopadu, takže po tuto dobu bude ten most neprůjezdný. Bude tam ale udělána lávka pro pěší, kteří se dostanou na druhou stranu vlečky. V rámci toho budeme opravovat i cestu od jednoho kruhového objezdu, který je u Kovony a u dalšího kruhového objezdu, který je s ulicí Leonovova.”
Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "V současné době běží soutěž na zhotovitele stavby. Celková délka stavby bude 390 metrů včetně mostního objektu. A protože má na mostě město kamerový systém na sloupech veřejného osvětlení, bude přeložen na provizorní lávku a kamerový systém bude po celou dobu výstavby plně funkční.”

Stavba si vyžádá úplnou uzavírku.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Předpoklad je jedna stavební sezóna, takže to znamená, že od března do konce listopadu bude probíhat realizace.”
Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ti řidiči budou to muset vydržet a pak, až se ten most otevře, bude možné jezdit z obchvatu přímo na Petrovice přes most , který má teď omezenou nosnost."

 Objízdná trasa pro veškerou dopravu povede po ul. tř. Osvobození, na ul. tř. 17. listopadu a ul. Rudé Armády. Neobsloužená autobusová zastávka Karviná Nové Město – koupaliště dostane v té době nový betonový povrch.

Nahlásit chybu


K tématu

Karvinou čekají příští rok půlroční komplikace v dopravě

14. prosince 2023 15:48 | Celý MS kraj | Monika Danková

Řidiče čekají příští rok v Karviné dvě velká dopravní omezení, která zkomplikují dopravu ve městě. Opravou projde přes dva a půl kilometrů dlouhá ulice Borovského a také se plánuje zbourání a postavení nového kovonského mostu.

Výstavba mostu v Karviné pokračuje podle harmonogramu

20. srpna 2024 15:52 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Práce na kovonském mostě v Karviné pokračují podle harmonogramu a už brzy řidičům odpadne objíždění města. Výstavbu nového mostu zaplatil Moravskoslezský kraj, stejně tak jako rekonstrukci ulice Borovského, která je již průjezdná.

Práce na kovonském mostě pokračují podle harmonogramu

20. srpna 2024 17:52 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Práce na kovonském mostě pokračují podle harmonogramu a už brzy řidičům odpadne objíždění města. Výstavbu nového mostu zaplatil Moravskoslezský kraj, stejně tak jako rekonstrukci ulice Borovského, která je již průjezdná.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 19:14, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region i po několika dnech sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Lidé jsou štědří a přinášejí pomoc pro vyplavené

Dnes 16:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na sběrná místa v Moravskoslezském kraji přinášejí lidé nejrůznější materiální pomoc určenou pro vyplavené povodněmi.

V Ostravě museli evakuovat seniory ze dvou domovů, kvůli povodním byly bez elektřiny a tepla

V úterý dopoledne museli záchranáři společně s hasiči evakuovat seniory ze dvou ostravských domovů, které skončily kvůli záplavám bez elektřiny a technologií. Senioři byli rozděleni mezi nepostižená zařízení a momentálně je již o ně postaráno.

Karviná čelila následkům nepřetržitého deště, na několika místech byla omezena doprava

V první reportáži se podíváme do víkendu, kdy i Karviná čelila následkům nepřetržitého deště.

Na Černé louce v Ostravě funguje evakuační centrum i sběrné místo

Výstaviště Černá louka v Ostravě slouží jako evakuační centrum pro lidi zasažené povodněmi, kde nabízejí lůžka a základní stravu. Aktuálně zde zůstává několik desítek Ostravanů, zejména z Přívozu. Mimoto lidé v budově naleznou i sběrné místo.

Policisté už zaznamenali tři případy rabování. Zlodějům hrozí vězení

Bohužel doprovází povodně často také obzvláště ohavná trestná činnost - rabování. Zloději si vyhlédnou nějaký objekt v evakuované lokalitě a tam nikým nerušeni v klidu kradou. Zatím policisté zaznamenali v našem kraji tři takové případy.

Voda z ulic Bohumína ustupuje, lidé začali odčerpávat vodu ze sklepů, schází jim elektřina

To nejhorší z letošních povodní mají za sebou také v Bohumíně. V některých zaplavených místech Bohumína voda už ustoupila natolik, že jimi lidé mohou procházet. V centru je však stále několik ulic, kde je nutné se brodit.

Studénka vzdorovala vodě i větru, desítky domácností byly bez elektřiny

Studénku po víkendových silných deštích a větru trápil nejvíce výpadek dodávek elektrické energie. Ve městě byly i v úterý některá místa bez elektřiny. Navíc jsou tu vyvrácené podmáčené stromy, lidé by měli být opatrní.

Další srážky se v MSK podle Českého hydrometeorologického ústavu nepředpokládají

Pozitivní zprávy přinesl Český hydrometeorologický ústav. Podle vedoucího regionální předpovědi počasí se další srážky na území nepředpokládají - maximálně ojediněle a dny před víkendem přinesou i slunce.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Zastupitelé schválili nové záměry - vznik Hobby dílen a stavbu nové MŠ v Karviné-Loukách

Zastupitelé se v pondělí sešli na svém pravidelném zasedání, tentokrát v malém sále Obchodně podnikatelské fakulty. Schvalovali dotace i nové záměry, podívejte se na další reportáž.

V Karviné vzpomínali na horníky, kteří z podzemí nevyfárali

U sochy horníka na Univerzitním náměstí v Karviné se konala tradiční vzpomínková akce- Zástupci vedení OKD, kraje i města, spolky krojovaných horníků a rodinní příslušníci horníků uctili památku těch, kteří se z podzemí nevrátili živí.

Dům dětí a mládeže Orlová uspořádal pro děti Kroužkobraní

V polovině září se v Domě dětí a mládeže v Orlové konalo takzvané kroužkobraní. V překladu to znamená nabídka kroužků pro děti všech věkových kategorií.

Některé akce byly z důvodu povodní přesunuty do náhradních termínů

Vzhledem k nepříznivému počasí v uplynulém víkendu byly některé akce přesunuty.

Havířovu nejvíce potíží způsobila řeka Lučina - shrnutí událostí

Řeka Lučina i menší Sušanka zatopily v Havířově během víkendu několik ulic i těch, které představují hlavní tahy. Cesty musely být uzavřené. Víkendový průběh zhodnotil náměstek primátora Ondřej Baránek (ANO) a náměstek TSH Václav Zyder.

U ZŠ Mládežnické v Havířově začala modernizace hřiště

Radnice v Havířově zahájila práce na revitalizaci hřiště u Základní školy Mládežnická. Po dokončení bude areál v odpoledních hodinách přístupný i veřejnosti.

Karvinou čekají půlroční dopravní komplikace. Kovonský most půjde k zemi, postaví se nový
Vydáno 16. prosince 2023 13:48, Karviná, Monika Danková
Řidiče čekají příští rok v Karviné dvě velká dopravní omezení, která zkomplikují dopravu ve městě. Opravou projde přes dva a půl kilometrů dlouhá ulice Borovského a také se plánuje zbourání a postavení nového kovonského mostu.

Správa silnic MSK chystá velkou opravu ulice Borovského v Karviné. Rekonstrukce by měla přispět k výraznému zlepšení bezpečnost silnice. V souladu s novelou zákona o pozemních komunikacích byl tento projekt posouzen a vyhodnocen auditorem bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ono to sice není vidět, ale to odvodnění této silnice a spodní vody nám tam dělají své. Ale mám dobrou zprávu, podařilo se nám zajistit finance z evropských fondů, takže ta investice 34 milionů korun, která bude vložena do té silnice, tak 29 milionů nám zaplatí Evropa a pouze my zaplatíme 5 milionů korun, určitě se to vyplatí. Bude tam modernizované vodorovné značení, bude plastové, budou udělané nové zastávky, bude tam jednoduchý kruhový objezd s ulicí Na Kopci a ta silnice potom bude připravena do budoucna na provedení dvou kruhových objezdů, až se bude jednou stavět ta obytná zóna nad Pískovnou.” 

Rozsah všech navržených úprav prošel schválením jak ze strany dopravní policie, tak i příslušným silničním správním úřadem a stavba získala stavební povolení. Rekonstruovat se bude celá silnice od křižovatky se silnicí I/67 po hranici s Polskou republikou v celkové délce 2669 metrů.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Z důvodů organizace dopravy po dobu stavby a rozdílných nároků na rozsah prací v jednotlivých úsecích je stavba členěna na 4 úseky. Stavba si vyžádá určitě částečná i úplná dopravní omezení. V současné době zhotovitel vypracovává harmonogram prací a uzavírek, který se bude projednávat s dopravci a dotčenými orgány.”

Současně se budou také opravovat autobusové zálivy a to zastávek Ráj Na Kopci a „Ráj, Ščerba“. Práce by měly začít v květnu a potrvají 120 dní, na konci prázdnin bude ulice Borovského opravena. O něco dříve začnou dopravní komplikace kvůli kovonskému mostu.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ten most už je starý, nikdy se tam nedělala pořádná rekonstrukce, je ve stavu nevyhovujícím. Jediné, co nám projektanti doporučili, tak strhnout. Ta oprava bude stát 100 milionů korun. Začne se někdy kolem 15.3. a skončí se v listopadu, takže po tuto dobu bude ten most neprůjezdný. Bude tam ale udělána lávka pro pěší, kteří se dostanou na druhou stranu vlečky. V rámci toho budeme opravovat i cestu od jednoho kruhového objezdu, který je u Kovony a u dalšího kruhového objezdu, který je s ulicí Leonovova.”
Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "V současné době běží soutěž na zhotovitele stavby. Celková délka stavby bude 390 metrů včetně mostního objektu. A protože má na mostě město kamerový systém na sloupech veřejného osvětlení, bude přeložen na provizorní lávku a kamerový systém bude po celou dobu výstavby plně funkční.”

Stavba si vyžádá úplnou uzavírku.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Předpoklad je jedna stavební sezóna, takže to znamená, že od března do konce listopadu bude probíhat realizace.”
Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ti řidiči budou to muset vydržet a pak, až se ten most otevře, bude možné jezdit z obchvatu přímo na Petrovice přes most , který má teď omezenou nosnost."

 Objízdná trasa pro veškerou dopravu povede po ul. tř. Osvobození, na ul. tř. 17. listopadu a ul. Rudé Armády. Neobsloužená autobusová zastávka Karviná Nové Město – koupaliště dostane v té době nový betonový povrch.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000040596/karvinou-cekaji-pulrocni-dopravni-komplikace-kovonsky-most-pujde-k-zemi-postavi-se-novy